Első babás anyuka vagyok. Mit tehetnék?
Szerintem alapvetően az a gond, hogy nincs férfi melletted.
Párodnak kellett volna takarítania, mosógatnia addig amaeddig te nem voltál otthon. Ő hagyja, hogy a 9 hónapos gyerekét fagyival etessék. De ezt a "férfit" TE választottad. Amit adnak azt illik megköszönni de elvárni dolgokat??
...én csak at nem értem, hogy most az anyosod a babysitter vagy mi?
miért neki kellene kivasalnia, vagy arrol gondoskodnia, hogy amikor te hazamész akkor legyen ennivalo a gyerekednek... komolyan nem értem...miért neki kéne nálad mosnia, szelloztetnie, vasalnia..etetnie a gyerekedet és fozni rá..
te ekozben hol vagy, mit csinálsz? amikor a babád elobb szuletett meg, hát minek kellett annak egyáltalán ágynemu- vagy miért nem a férjed mosta ki? illetve, ha te nem vagy otthon és 2 hét után mész haza, miért kéne anyosodnak egy rendbe tett lakással várnia téged? miért nem fozott a férjed, takaritott ki o...vagy miért nem vettél egy uveges bébiételt a gyereknek, ha tudtad nincs otthon ennivalo- avgy éppenséggel miért olyan nagy kunszt 20 perc alatt valami osszerittyenteni...
nem értem az egészet. az anyosod a szolgád?
jajj ezt a karácsonyi sztorit csak most olvastam.. komolyan neki kellett volna megfoznie nektek? :D
b.azd meg, ti egy család vagytok- igy HÁRMAN! te vagy a no, old meg egyedul, minek kell ennyire, ilyen mértékben valakire is támaszkodni!
a fiam 10 hetes volt karácsonykor, vártuk az anyosomékat és a sogoromékat ide hozzánk- alig vártam, hogy végre ok jojjenek hozzánk, a mi kis családunkhoz..nem még hogy anyosom fozze meg a mi karácsonyi menunket...
minek kellett neked gyerek, ha semmit nem vagy képes ellátni..csak a parancsokat diktálod...de eszed nulla..
En vegigolvastam, amit irtal. Az elso oldalon a kommenteket is vegigolvastam, de azt latom, h annyi suttyo van, akik 3 sornal tobb szovegnel mar nem birnak szoveget ertelmezni. Ezekkel ne torodj, kerdezo. :)
#1-es valaszolo is egy igazi IQ bajnok! :D Mar hogyne lenne gaz fagyival tomni este egy 9 honapos gyereket???! Jesszus! Es ezt egy anya nem tudja??! Hat, ha az en anyosom fagyival vacsoraztatna a gyerekemet, akkor minimum eligazitanam, aztan nem engednem, h egyedul maradjon a gyerekemmel.
Igazad van es teljesen megertelek. Hal`istennek az en anyosom nagyon normalis es feltalalja magat, de elofordul, h nem ertek egyet vele dolgokban. Ez teljesen termeszetes, meg akkor is, ha o is felnevelt 4 gyereket. Attol meg, h anyak vagyunk, nem egyezhetnek a nevelessel kapcsolatos nezeteink. Meg ha megnezed, mennyi degeneralt ember van. Azokat is anyak neveltek fel, szoval ezzel nekem ne jojjon senki, h "De o is anya..." Az lehet, de nem az en gyerekem anyja. :)
Es az is teljesen termeszetes es normalis, h elore megmondod, h mit hogyan szeretnel, ha csinalnanak anyosodek a gyerekkel. elso anyuka vagy. Akinek nincs gyereke - es gondolom, a kommentelok kozott megint csomo "szakerto" van, akiknek fingja nincs, milyen elso gyerekes anyanak lenni - az nem erzi at, h milyen erzes ez. Te, mint anya, kialakitasz egy rendszert, egy rutint es abszolute normalis, h ezt elvarod masoktol is, h kovessek. :)
En ugy veszem eszre, h anyosodek elegge tutyimutyi emberek. Legyel veluk kovetkezetes es hatarozott. Mondd meg nekik, h nem megy a kicsi egesz napra, m egyreszt meg pici, masreszt Te szeretned a Te elveid szerint etetni, oltoztetni stb. Te vagy az anyja, es ebben a korban az a normalis es termeszetes, ha a pici az anyjaval van. Majd ha nagyobb lesz, akkor megy egesz hetvegere is, de most nem es kesz. Sajnos mast nem nagyon tudsz tenni, m embereket megvaltoztatni nem lehet.
Mondás: Segíts magadon és Isten is megsegít.
En 28 éves vagyok, 2 gyerekem van, munkába járok minden nap és kertes házban lakunk. Csakis saját magunkra számíthatunk. Nem is várom el anyóstól vagy anyámtól, h most átjojjon elmosni, vasalni.
Drága 25-ös, sajnos, neked okoz komoly kihívást a szövegértelmezés. A válaszolók túlnyomó többsége arra hívta fel a kérdező figyelmét, hogy az anyós nem a bejárónője:-) Az rendben van, hogy neki vannak saját szabályai, ezeket viszont első körben férjurammal kéne betartatni. Kétségtelen, hogy sokkal könnyebb anonim módon anyóst gyalázni, mert nem mos, főz, takarít, vasal és etet gyereket, sőt, uram bocsá', még karácsonyi ebédet sem főz (itt azért én is ledobtam a láncot, hogy még mi nem kéne:-)), mint a VÁLASZTOTT férjecskét ránevelni arra, hogy nemcsak a babagyártás, hanem a háztartás is közös projekt.
Mellesleg 3 gyerekes anya vagyok, az első kettőt 250 km-re a szülőktől és anyóstól szültem és neveltem évekig, s lám, túléltem. Igaz, hogy az én férjemnek eszébe se jutott az anyjára delegálni a saját feladatait.
Kedves 27-es! Szerintem az en szovgertelmezesemmel semmi gond nincsen, de ha nem haragszol, nem itt fogok es nem pont Veled ezen magasroptu vitakat folytatni...
Senki - meg a kerdezo SEM - varja el, h anyos a baratnoje legyen. De azert, ha "urambocsa" anyosek elvarasokat tamasztanak a kerdezo szamara, h adja oda nekik a gyereket - es meg ok vannak felhaborodva, ha ez nem tortenik meg, akkor szerintem a kerdezo, mint anya, egesz nyugodtan szabhat felteteleket, h hogyan banjanak a gyerekkel.
A masik meg az, h ha mar meghivatjak magukat anyosek a karacsonyi ebedre - nagyon jol tudvan, h kisbabas szulokhoz mennek, akiknek nem eppen elso dolga anyosek seg**et nyalni - akkor a minimum az, h segitek a fozesnel a menyemnek...
Vagy ha varok ra, mint anyos, m tudom, h nincs otthon a menyem, akkor nem keresztrejtvenyt fejtegetek orakon keresztul, hanem mondjuk segitek vmiben.
A kerdezo nem kotelessegkent varja el az anyosaektol, h segitsenek, hanem gesztuskent, bar nem hinnem, h a kommentelok nagytobbsegenek az IQ szintje feler addig, h lassa a kulonbseget e ketto kozott. :)))
En sem varok el semmit anyosomtol, de ha atjon hozzank, es latja, h el vagyok foglalva a gyerekekkel, akkor nem all neki keresztrejtvenyt fejteni, hanem elmosogat. Es nem varom el tole, de en is ezt tennem hasonlo helyzetben.
Es latom, h a kommentelok nagytobbsege is ilyen anyoshoz hasonlo, magat fel nem talalni kepes szerencsetlen.
És ha egyszer gyümölcsöt és fagyit vacsorázik a gyerek, akkor mi van? Semmi. Nyilván nem a legjobb, ha minden este ezt kapja, de egy-egy alkalomnak semmi jelentősége.
Kérdező, lazíts kicsit, mert most még csak az anyósodék nem tudják követni az elképesztő követelményrendszert, amit állítasz, de később a gyereked fog szívni vele(d)! És olvasd el az "Elég jó szülő" c. könyvet Bruno Bettelheimtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!