Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Első babás anyuka vagyok. Mit...

Első babás anyuka vagyok. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Kisfiam 9 hónapos. Anyósomék heti 2x látják a kicsit, inkább apa viszi át hozzájuk. A nagyszülők szeretnék, ha a kicsi egész nap/hétvégén ott lenne náluk, viszont az eddigi tapasztalataim alapján én ezt még nem szeretném. Anno anyósom kérésére leírtam egy papírra, hogy melyik fiókban milyen ruhák vannak, meg is mutogattam, felcímkéztem a mosószereket, megmutattam hol van áztatós vödör, hogy működik a mosógép stb. De egyszerűen néha annyira nem találja fel magát, hogy erre nincs szó. Mikor hamarabb született meg a baba, mint vártuk megkértem,hogy ami elő van készítve ágynemű, legyen szíves mossa ki. De mivel nem tudta elindítani a mosógépet, behozta a kórházba, mert anyum jött fel vidékről, hogy majd ő kimossa. (anyósom 4 buszmegállóra lakik tőlünk, én ebben a helyzetben kimostam volna a lakásomban) Amikor a kicsi nyakig összekakilta magát, a ruháit odarakta a mosógép tetejére. Nem szellőztetett a szobában, mert nem tudta, hogy kell kinyitni az ablakot, pedig legalább 5x mutattam meg neki, és náluk is ugyanilyen ablak van, egy sima ablakról beszélünk, semmi trükk. Mikor 2 hetet odavoltam a kicsivel a szüleimnél és visszajöttünk, ő már reggel 8tól itt ült és fejtette a rejtvényét. Én nem tudtam,hogy ő itt lesz reggeltől, mert nem ezt beszéltem meg vele. Mikor megláttam, hogy a vasalni való megvárt, azt mondta, azért nem vasalt ki, mert nem tudta,hogy a kicsi ruháit vasalom-e még, meg egész nap nem volt áram (ki volt téve az ajtóra, hogy 3 órán keresztül karbantartás lesz 11től, délután 5re értünk fel a kicsivel). 1 szem alma, semmi nem volt a kicsinek, se egy tányér étel. Megkérem, hogy etesse meg a kicsit amíg én mosogatok, de nem, inkább csináljam én, ő meg nézi. Páromnak is elmondom,hogy mikor van uzsi idő, összekészítem a kicsi ételét, amit átvisz, erre megetetik este gyümölccsel és fagyival. Mikor megkértem anyósom, hogy legyenek szívesek legközelebb ne este tömjék teli gyümölccsel, pláne ne fagyiztassák azt mondta,hogy ő nem tudta, hogy éjszakára nem ehet gyümölcsöt. Ha valamit lebeszélek vele telefonon, megkérem, hogy csinálja meg ezt vagy azt, ő a hátam mögött a fiával teljesen mást beszél meg, és nekem nem szólnak. És ez nem az első eset, hogy nem tudok dolgokról. Emiatt nagyon ritkán kérek tőlük segítséget, mert volt,hogy beígérte, hogy jön, aztán elfelejtette, vagy épp nem ért rá stb, 1 hónapja kértem szereléssel kapcsolatban segítséget a nagy ezermester apósomtól. Ennek ellenére ha párom itthon van, mindig mondom,hogy szóljon a szüleinek, hogy vigyék el sétálni a kicsit, vigyék le hintáztatni, próbáljuk meg bevonni őket is legalább a sétába,de sosem szól nekik, nem hagyja rájuk még 1 órára sem. A hátam mögött meg én vagyok a gonosz, mert nem engedem,hogy a kicsi ott legyen 1 egész nap és nem engedem,hogy segítsenek. Egy 50 éves nőnek, aki 2 gyereket felnevelt, amit büszkén hangoztat is, miért én dirigáljak a 27 évemmel, hogy mi számít úgymond alapvető dolognak? Hogy hazajön az unokám, akit nem láttam x ideig, és akkor mivel tudom,hogy a fiam tojik a házimunkára, átmegyek és kicsit feltörlök meg ilyenek? Akar segíteni, de mindig van valami, ami miatt nem tud, vagy inkább rám bízza, mert ő nem ért hozzá. Lásd a karácsonyi ebédet, amit magunknak főztünk meg párommal, mert ő nem tud jól főzni, légyszi csináljuk meg mi úgy,hogy egy újszülött baba van velünk. Mihez kezdjek? Apósomat csak az érdekli,hogy mindig levideózhassa a kicsit, meg ellőjön 1 óra alatt 10ezer fényképet. Az első ajándéka egy, az utcán talált, elhagyott plüssmaci volt, amit ha kimosunk, jó lesz a kicsinek.
2015. jún. 25. 01:14
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
35%
Az arcod az nagy, kérdező, az anyós mosson-főzzön-vásároljon be-takarítson nálatok... Te mikor csinálod ezeket nála? :)
2015. jún. 25. 10:01
 22/47 Bence_ ***** válasza:
74%

Szerintem alapvetően az a gond, hogy nincs férfi melletted.

Párodnak kellett volna takarítania, mosógatnia addig amaeddig te nem voltál otthon. Ő hagyja, hogy a 9 hónapos gyerekét fagyival etessék. De ezt a "férfit" TE választottad. Amit adnak azt illik megköszönni de elvárni dolgokat??

2015. jún. 25. 10:02
 23/47 anonim ***** válasza:
84%

...én csak at nem értem, hogy most az anyosod a babysitter vagy mi?

miért neki kellene kivasalnia, vagy arrol gondoskodnia, hogy amikor te hazamész akkor legyen ennivalo a gyerekednek... komolyan nem értem...miért neki kéne nálad mosnia, szelloztetnie, vasalnia..etetnie a gyerekedet és fozni rá..

te ekozben hol vagy, mit csinálsz? amikor a babád elobb szuletett meg, hát minek kellett annak egyáltalán ágynemu- vagy miért nem a férjed mosta ki? illetve, ha te nem vagy otthon és 2 hét után mész haza, miért kéne anyosodnak egy rendbe tett lakással várnia téged? miért nem fozott a férjed, takaritott ki o...vagy miért nem vettél egy uveges bébiételt a gyereknek, ha tudtad nincs otthon ennivalo- avgy éppenséggel miért olyan nagy kunszt 20 perc alatt valami osszerittyenteni...

nem értem az egészet. az anyosod a szolgád?

2015. jún. 25. 10:36
 24/47 anonim ***** válasza:
38%

jajj ezt a karácsonyi sztorit csak most olvastam.. komolyan neki kellett volna megfoznie nektek? :D

b.azd meg, ti egy család vagytok- igy HÁRMAN! te vagy a no, old meg egyedul, minek kell ennyire, ilyen mértékben valakire is támaszkodni!

a fiam 10 hetes volt karácsonykor, vártuk az anyosomékat és a sogoromékat ide hozzánk- alig vártam, hogy végre ok jojjenek hozzánk, a mi kis családunkhoz..nem még hogy anyosom fozze meg a mi karácsonyi menunket...

minek kellett neked gyerek, ha semmit nem vagy képes ellátni..csak a parancsokat diktálod...de eszed nulla..

2015. jún. 25. 10:39
 25/47 anonim ***** válasza:
16%

En vegigolvastam, amit irtal. Az elso oldalon a kommenteket is vegigolvastam, de azt latom, h annyi suttyo van, akik 3 sornal tobb szovegnel mar nem birnak szoveget ertelmezni. Ezekkel ne torodj, kerdezo. :)

#1-es valaszolo is egy igazi IQ bajnok! :D Mar hogyne lenne gaz fagyival tomni este egy 9 honapos gyereket???! Jesszus! Es ezt egy anya nem tudja??! Hat, ha az en anyosom fagyival vacsoraztatna a gyerekemet, akkor minimum eligazitanam, aztan nem engednem, h egyedul maradjon a gyerekemmel.

Igazad van es teljesen megertelek. Hal`istennek az en anyosom nagyon normalis es feltalalja magat, de elofordul, h nem ertek egyet vele dolgokban. Ez teljesen termeszetes, meg akkor is, ha o is felnevelt 4 gyereket. Attol meg, h anyak vagyunk, nem egyezhetnek a nevelessel kapcsolatos nezeteink. Meg ha megnezed, mennyi degeneralt ember van. Azokat is anyak neveltek fel, szoval ezzel nekem ne jojjon senki, h "De o is anya..." Az lehet, de nem az en gyerekem anyja. :)

Es az is teljesen termeszetes es normalis, h elore megmondod, h mit hogyan szeretnel, ha csinalnanak anyosodek a gyerekkel. elso anyuka vagy. Akinek nincs gyereke - es gondolom, a kommentelok kozott megint csomo "szakerto" van, akiknek fingja nincs, milyen elso gyerekes anyanak lenni - az nem erzi at, h milyen erzes ez. Te, mint anya, kialakitasz egy rendszert, egy rutint es abszolute normalis, h ezt elvarod masoktol is, h kovessek. :)

En ugy veszem eszre, h anyosodek elegge tutyimutyi emberek. Legyel veluk kovetkezetes es hatarozott. Mondd meg nekik, h nem megy a kicsi egesz napra, m egyreszt meg pici, masreszt Te szeretned a Te elveid szerint etetni, oltoztetni stb. Te vagy az anyja, es ebben a korban az a normalis es termeszetes, ha a pici az anyjaval van. Majd ha nagyobb lesz, akkor megy egesz hetvegere is, de most nem es kesz. Sajnos mast nem nagyon tudsz tenni, m embereket megvaltoztatni nem lehet.

2015. jún. 25. 11:05
 26/47 anonim ***** válasza:
100%

Mondás: Segíts magadon és Isten is megsegít.

En 28 éves vagyok, 2 gyerekem van, munkába járok minden nap és kertes házban lakunk. Csakis saját magunkra számíthatunk. Nem is várom el anyóstól vagy anyámtól, h most átjojjon elmosni, vasalni.

2015. jún. 25. 11:05
 27/47 anonim ***** válasza:
67%

Drága 25-ös, sajnos, neked okoz komoly kihívást a szövegértelmezés. A válaszolók túlnyomó többsége arra hívta fel a kérdező figyelmét, hogy az anyós nem a bejárónője:-) Az rendben van, hogy neki vannak saját szabályai, ezeket viszont első körben férjurammal kéne betartatni. Kétségtelen, hogy sokkal könnyebb anonim módon anyóst gyalázni, mert nem mos, főz, takarít, vasal és etet gyereket, sőt, uram bocsá', még karácsonyi ebédet sem főz (itt azért én is ledobtam a láncot, hogy még mi nem kéne:-)), mint a VÁLASZTOTT férjecskét ránevelni arra, hogy nemcsak a babagyártás, hanem a háztartás is közös projekt.

Mellesleg 3 gyerekes anya vagyok, az első kettőt 250 km-re a szülőktől és anyóstól szültem és neveltem évekig, s lám, túléltem. Igaz, hogy az én férjemnek eszébe se jutott az anyjára delegálni a saját feladatait.

2015. jún. 25. 11:21
 28/47 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, ne haragudj, de én se értem, minek takarítana nálatok anyós. Ha meg tényleg olyan életképtelen, amilyennek lefested, akkor megbocsáss, de ti vagytok a zsák meg a foltja.
2015. jún. 25. 12:40
 29/47 anonim ***** válasza:
27%

Kedves 27-es! Szerintem az en szovgertelmezesemmel semmi gond nincsen, de ha nem haragszol, nem itt fogok es nem pont Veled ezen magasroptu vitakat folytatni...

Senki - meg a kerdezo SEM - varja el, h anyos a baratnoje legyen. De azert, ha "urambocsa" anyosek elvarasokat tamasztanak a kerdezo szamara, h adja oda nekik a gyereket - es meg ok vannak felhaborodva, ha ez nem tortenik meg, akkor szerintem a kerdezo, mint anya, egesz nyugodtan szabhat felteteleket, h hogyan banjanak a gyerekkel.

A masik meg az, h ha mar meghivatjak magukat anyosek a karacsonyi ebedre - nagyon jol tudvan, h kisbabas szulokhoz mennek, akiknek nem eppen elso dolga anyosek seg**et nyalni - akkor a minimum az, h segitek a fozesnel a menyemnek...

Vagy ha varok ra, mint anyos, m tudom, h nincs otthon a menyem, akkor nem keresztrejtvenyt fejtegetek orakon keresztul, hanem mondjuk segitek vmiben.

A kerdezo nem kotelessegkent varja el az anyosaektol, h segitsenek, hanem gesztuskent, bar nem hinnem, h a kommentelok nagytobbsegenek az IQ szintje feler addig, h lassa a kulonbseget e ketto kozott. :)))

En sem varok el semmit anyosomtol, de ha atjon hozzank, es latja, h el vagyok foglalva a gyerekekkel, akkor nem all neki keresztrejtvenyt fejteni, hanem elmosogat. Es nem varom el tole, de en is ezt tennem hasonlo helyzetben.

Es latom, h a kommentelok nagytobbsege is ilyen anyoshoz hasonlo, magat fel nem talalni kepes szerencsetlen.

2015. jún. 25. 12:43
 30/47 anonim ***** válasza:
56%

És ha egyszer gyümölcsöt és fagyit vacsorázik a gyerek, akkor mi van? Semmi. Nyilván nem a legjobb, ha minden este ezt kapja, de egy-egy alkalomnak semmi jelentősége.

Kérdező, lazíts kicsit, mert most még csak az anyósodék nem tudják követni az elképesztő követelményrendszert, amit állítasz, de később a gyereked fog szívni vele(d)! És olvasd el az "Elég jó szülő" c. könyvet Bruno Bettelheimtől.

2015. jún. 25. 13:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!