Első babás anyuka vagyok. Mit tehetnék?
Mit tehetnél ? Nyugodj le ... Próbálj meg lazítani . Hallgass egy kis zenét .. pl ezt ;) !
Már most sajnálom a leendő menyedet. Szerintem viszed a pálmát, mint jövendőbeli legrosszabb anyós. Még az enyemen is túl fogsz tenni, pedig az már művészet.
Amúgy miért kellene az anyósnak mosni rátok? Nem érsz rá, vagy nem tudod hogy kell?
Én a helyedben nem kérnék segítséget! Én is mindent megoldottam egyes egyedül, 13 hós a babám. Nem bírom anyósékat, ezért nem is szeretnék velük tblálkozni. 10 percre laknak autóval, kb 3 hetente visszük át a kicsit pár órára, úgy, hogy mi is ott vagyunk.
Szerintem nem köteles helyetted házimunkát végezni. Önállósodj kicsit és kevesebb lesz a probléma. Ha valakit nem kedvelsz, hát kerüld el.
Megértelek, enyémek is folyton kattogtatnak a telefonnal, nem is a gyerek
fontos, hanem hogy mutogathassák, mintha olyan jó nagyszülők lennének. Megmondtam, hogy mehet pár kép, de ne erről szóljon a nap. Ráadásul mondogatják, hogy miért most mosolyogsz, akkor kell, amikor fotózlak. A gyerek meg nem érti mi van, tiszta frusztrált lesz.
Szerintem, ha tartani akarod a heti két találkát, akkor ennyi. Párod átviszi, hazahozza és éltek békében. Anyós kérésének nem engedsz és kész. Te vagy az anyja. De segítséget se kérj tőlük. Neked így látnod sem kell.
Az, hogy ott mivel etetik, már a férjed felelőssége. Ha nem bírod, hogy nem úgy van, ahogy mondtad, hát menj te is. Én is ezért ülök ott, nem jókedvemből, különben sört és nyers kolbászt kapna, mert ugyan mi baja lesz.
Lehet, hogy hülyeséget írok, de bennem felvetődött, hogy nem lehet, hogy anyósod direkt szívat téged? Ugráltatod, ő meg a maga módján próbálja értésedre adni (ágynemű, sz*os ruha, nem szellőztetés), hogy nem ingyen bejárónő, nem is szellemi fogyatékos (de te úgy kezeled -- felcímkézed a mosóport, mi van??), és vedd már észre magadat.
"Egy 50 éves nőnek, aki 2 gyereket felnevelt, amit büszkén hangoztat is, miért én dirigáljak a 27 évemmel, hogy mi számít úgymond alapvető dolognak?" -- ne dirigálj. És kinek mi számít alapvető dolognak?
Süt belőled a lenézés anyósod és apósod felé, de a segítséget azt azért úgy elvárod.
Te magad is írod, hogy akar segíteni, de aztán inkább mindent rád, rátok hagy. Hát persze, mert annyit hisztizel meg "dirigálsz", és minden megnyilvánulásában csak a rosszat keresed, semmi sem lehet jó, amit ő csinál, hogy persze, hogy elmegy a kedve tőle.
Nagyon remélem, hogy nem fiam lesz, így nem lesz menyem sem...
Ó, te jó ég...
Neked ki tudna megfelelni?
A gyümölcs puffaszt??? Mióta????
Felcímkézted a mosószert? Minek?
Most komolyan! Én azt csodálom, hogy anyósod ezt a dirigálást tűri tőled, és még nem veszett veled össze.
És bizony jól mondod, ő már 50 éves, felnevelt két gyereket, és valszeg már semmi kedve ezt előlről kezdeni, ő max kényeztetni akarja az unkáját, és nyilván a háztartásvezetést is már halálosan unja, én is unnám már ennyi idősen (én már unom, pedig még csak 30 vagyok)
Komolyan csodálkozom, hogy anyósod tűri ezt a dirigálást és észosztást, mintha csak te tudnád, hogyan kell gyereket etetni, hogyan kell vasalni, mosni stb.
Örülj, hogy egyáltalán élnek a nagyszülők mindkét oldalon, nálunk már csak az egyik él! És sose mondok semmit anyámnak, hogy hogy csinálja, pedig sokszor ellentétes az én módszereimmel, de örülök, ha időnként vigyáz a gyerekre. Itthon úgyis az én módszereim vannak.
Majdnem 50 éves vagyok, és nekem az jutott eszembe, hogy ha az én menyem lennél, bizony én már megmondta volna, hogy szállj le a földre angyalom, mert túl sok az elvárásod. Arról nem is beszélve, hogy a franc se menne hozzád vasalni vagy mosni, mert ha megtenné az ember neked, az se lenne jó. Abba is találnál valami hibát. Pl: és nem a sárga lenort hanem a lila lenort használta, pedig azt csak a munkásruhákra használom...
Ne csodálkozz, hogy az anyós nem segít. A saját otthonodban moss ki te és vasalj te. Gondolom te se mész át, hogy kimosd anyósék ruháit, vagy kivasalj. Persze, hogy nem, mert a kicsi mellett nincs időd.. De mindenki másnak legyen ideje hozzád rohanni, takarítani...
9 honapos gyereket nyilvan nem fogsz otthagyni egesz napra ha nem muszaj, plane nem egesz hetvegere, ez egy teljesen irrealis elvaras.
Az en anyosom 1x! etette volna meg a 9 honapos gyerekemet barmivel, amit en nem akarok hogy egyen, tobbet nem ment volna, ennyi az egesz.
A tortenet maradek resze tobbfelekeppen ertelmezheto, en tuti nem akarnam hogy az anyos nalam takaritson vagy vasaljon vagy fozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!