Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Első babás anyuka vagyok. Mit...

Első babás anyuka vagyok. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Kisfiam 9 hónapos. Anyósomék heti 2x látják a kicsit, inkább apa viszi át hozzájuk. A nagyszülők szeretnék, ha a kicsi egész nap/hétvégén ott lenne náluk, viszont az eddigi tapasztalataim alapján én ezt még nem szeretném. Anno anyósom kérésére leírtam egy papírra, hogy melyik fiókban milyen ruhák vannak, meg is mutogattam, felcímkéztem a mosószereket, megmutattam hol van áztatós vödör, hogy működik a mosógép stb. De egyszerűen néha annyira nem találja fel magát, hogy erre nincs szó. Mikor hamarabb született meg a baba, mint vártuk megkértem,hogy ami elő van készítve ágynemű, legyen szíves mossa ki. De mivel nem tudta elindítani a mosógépet, behozta a kórházba, mert anyum jött fel vidékről, hogy majd ő kimossa. (anyósom 4 buszmegállóra lakik tőlünk, én ebben a helyzetben kimostam volna a lakásomban) Amikor a kicsi nyakig összekakilta magát, a ruháit odarakta a mosógép tetejére. Nem szellőztetett a szobában, mert nem tudta, hogy kell kinyitni az ablakot, pedig legalább 5x mutattam meg neki, és náluk is ugyanilyen ablak van, egy sima ablakról beszélünk, semmi trükk. Mikor 2 hetet odavoltam a kicsivel a szüleimnél és visszajöttünk, ő már reggel 8tól itt ült és fejtette a rejtvényét. Én nem tudtam,hogy ő itt lesz reggeltől, mert nem ezt beszéltem meg vele. Mikor megláttam, hogy a vasalni való megvárt, azt mondta, azért nem vasalt ki, mert nem tudta,hogy a kicsi ruháit vasalom-e még, meg egész nap nem volt áram (ki volt téve az ajtóra, hogy 3 órán keresztül karbantartás lesz 11től, délután 5re értünk fel a kicsivel). 1 szem alma, semmi nem volt a kicsinek, se egy tányér étel. Megkérem, hogy etesse meg a kicsit amíg én mosogatok, de nem, inkább csináljam én, ő meg nézi. Páromnak is elmondom,hogy mikor van uzsi idő, összekészítem a kicsi ételét, amit átvisz, erre megetetik este gyümölccsel és fagyival. Mikor megkértem anyósom, hogy legyenek szívesek legközelebb ne este tömjék teli gyümölccsel, pláne ne fagyiztassák azt mondta,hogy ő nem tudta, hogy éjszakára nem ehet gyümölcsöt. Ha valamit lebeszélek vele telefonon, megkérem, hogy csinálja meg ezt vagy azt, ő a hátam mögött a fiával teljesen mást beszél meg, és nekem nem szólnak. És ez nem az első eset, hogy nem tudok dolgokról. Emiatt nagyon ritkán kérek tőlük segítséget, mert volt,hogy beígérte, hogy jön, aztán elfelejtette, vagy épp nem ért rá stb, 1 hónapja kértem szereléssel kapcsolatban segítséget a nagy ezermester apósomtól. Ennek ellenére ha párom itthon van, mindig mondom,hogy szóljon a szüleinek, hogy vigyék el sétálni a kicsit, vigyék le hintáztatni, próbáljuk meg bevonni őket is legalább a sétába,de sosem szól nekik, nem hagyja rájuk még 1 órára sem. A hátam mögött meg én vagyok a gonosz, mert nem engedem,hogy a kicsi ott legyen 1 egész nap és nem engedem,hogy segítsenek. Egy 50 éves nőnek, aki 2 gyereket felnevelt, amit büszkén hangoztat is, miért én dirigáljak a 27 évemmel, hogy mi számít úgymond alapvető dolognak? Hogy hazajön az unokám, akit nem láttam x ideig, és akkor mivel tudom,hogy a fiam tojik a házimunkára, átmegyek és kicsit feltörlök meg ilyenek? Akar segíteni, de mindig van valami, ami miatt nem tud, vagy inkább rám bízza, mert ő nem ért hozzá. Lásd a karácsonyi ebédet, amit magunknak főztünk meg párommal, mert ő nem tud jól főzni, légyszi csináljuk meg mi úgy,hogy egy újszülött baba van velünk. Mihez kezdjek? Apósomat csak az érdekli,hogy mindig levideózhassa a kicsit, meg ellőjön 1 óra alatt 10ezer fényképet. Az első ajándéka egy, az utcán talált, elhagyott plüssmaci volt, amit ha kimosunk, jó lesz a kicsinek.
2015. jún. 25. 01:14
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
84%

Mit tehetnél ? Nyugodj le ... Próbálj meg lazítani . Hallgass egy kis zenét .. pl ezt ;) !

[link]

2015. jún. 25. 06:27
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

Már most sajnálom a leendő menyedet. Szerintem viszed a pálmát, mint jövendőbeli legrosszabb anyós. Még az enyemen is túl fogsz tenni, pedig az már művészet.

Amúgy miért kellene az anyósnak mosni rátok? Nem érsz rá, vagy nem tudod hogy kell?

2015. jún. 25. 06:52
 13/47 anonim ***** válasza:
31%
na jó, ne csak szidjanak: ne add még oda hétvégére, egész napra sem, legyél ott, amikor jönnek, kicsi még. Babázzanak hétvégén a talált plüssmacival.
2015. jún. 25. 07:18
 14/47 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem várok el az anyósomtol ilyen fajta segítséget, hogy mosson fel nálunk, de még a gyerek körüli segítséget sem. Ha ő akarja csinálja ennyi. Anyám párszor átjött felmosni nálunk mire hszaertunk valahonnan, de még öt sem kertem meg erre. Szültel egy gyereket és azt hiszed most mindenki körülötted forogjon. Ti egy család vagytok, az ilyen dolgokat osszátok be a ferjeddel, a nagyszülőnek csak az a dolguk hogy babázzanak. Én is tudnék rosszakat mesélni anyosomrol, de én megtanultam, hogy nem kell rábízni olyan feladatot amirol tudom hogy én is meg tudom csinálni, es ami az én feladatom amúgy is. Ő is fenevelt 2 gyereket, és a legtöbb anyós is, de nem kell ezzel jönni, mert mások az elvárások most mint régen.
2015. jún. 25. 07:30
 15/47 anonim ***** válasza:
75%

Én a helyedben nem kérnék segítséget! Én is mindent megoldottam egyes egyedül, 13 hós a babám. Nem bírom anyósékat, ezért nem is szeretnék velük tblálkozni. 10 percre laknak autóval, kb 3 hetente visszük át a kicsit pár órára, úgy, hogy mi is ott vagyunk.

Szerintem nem köteles helyetted házimunkát végezni. Önállósodj kicsit és kevesebb lesz a probléma. Ha valakit nem kedvelsz, hát kerüld el.

Megértelek, enyémek is folyton kattogtatnak a telefonnal, nem is a gyerek

fontos, hanem hogy mutogathassák, mintha olyan jó nagyszülők lennének. Megmondtam, hogy mehet pár kép, de ne erről szóljon a nap. Ráadásul mondogatják, hogy miért most mosolyogsz, akkor kell, amikor fotózlak. A gyerek meg nem érti mi van, tiszta frusztrált lesz.

Szerintem, ha tartani akarod a heti két találkát, akkor ennyi. Párod átviszi, hazahozza és éltek békében. Anyós kérésének nem engedsz és kész. Te vagy az anyja. De segítséget se kérj tőlük. Neked így látnod sem kell.

Az, hogy ott mivel etetik, már a férjed felelőssége. Ha nem bírod, hogy nem úgy van, ahogy mondtad, hát menj te is. Én is ezért ülök ott, nem jókedvemből, különben sört és nyers kolbászt kapna, mert ugyan mi baja lesz.

2015. jún. 25. 07:47
 16/47 Ügyet Lenke ***** válasza:
74%
Hagyd anyósodat babázni, vidd oda a gyereket és ne ellenőrizgesd, hogy percről percre betartja-e a te forgatókönyvedet. Én sem akarnék csinálni nálad semmit ha ilyen szőrszálhasogató kapitány vagy. A nagymama dolga az, hogy önfeledten kényeztesse az unokát, kicsit mindig engedékenyebbek, másak, persze vannak alapszabályok amiket be kell tartani, de a nagymama lényege az, hogy kicsit más és rugalmasabb a szulőknél. Ne próbálj meg te mindent megszabni, kiadni, követelni akkor is ha te nem vagy ott. Ez nem élet.
2015. jún. 25. 08:31
 17/47 anonim ***** válasza:
83%

Lehet, hogy hülyeséget írok, de bennem felvetődött, hogy nem lehet, hogy anyósod direkt szívat téged? Ugráltatod, ő meg a maga módján próbálja értésedre adni (ágynemű, sz*os ruha, nem szellőztetés), hogy nem ingyen bejárónő, nem is szellemi fogyatékos (de te úgy kezeled -- felcímkézed a mosóport, mi van??), és vedd már észre magadat.

"Egy 50 éves nőnek, aki 2 gyereket felnevelt, amit büszkén hangoztat is, miért én dirigáljak a 27 évemmel, hogy mi számít úgymond alapvető dolognak?" -- ne dirigálj. És kinek mi számít alapvető dolognak?

Süt belőled a lenézés anyósod és apósod felé, de a segítséget azt azért úgy elvárod.

Te magad is írod, hogy akar segíteni, de aztán inkább mindent rád, rátok hagy. Hát persze, mert annyit hisztizel meg "dirigálsz", és minden megnyilvánulásában csak a rosszat keresed, semmi sem lehet jó, amit ő csinál, hogy persze, hogy elmegy a kedve tőle.

Nagyon remélem, hogy nem fiam lesz, így nem lesz menyem sem...

2015. jún. 25. 08:58
 18/47 anonim ***** válasza:
84%

Ó, te jó ég...

Neked ki tudna megfelelni?

A gyümölcs puffaszt??? Mióta????

Felcímkézted a mosószert? Minek?

Most komolyan! Én azt csodálom, hogy anyósod ezt a dirigálást tűri tőled, és még nem veszett veled össze.

És bizony jól mondod, ő már 50 éves, felnevelt két gyereket, és valszeg már semmi kedve ezt előlről kezdeni, ő max kényeztetni akarja az unkáját, és nyilván a háztartásvezetést is már halálosan unja, én is unnám már ennyi idősen (én már unom, pedig még csak 30 vagyok)

Komolyan csodálkozom, hogy anyósod tűri ezt a dirigálást és észosztást, mintha csak te tudnád, hogyan kell gyereket etetni, hogyan kell vasalni, mosni stb.

Örülj, hogy egyáltalán élnek a nagyszülők mindkét oldalon, nálunk már csak az egyik él! És sose mondok semmit anyámnak, hogy hogy csinálja, pedig sokszor ellentétes az én módszereimmel, de örülök, ha időnként vigyáz a gyerekre. Itthon úgyis az én módszereim vannak.

2015. jún. 25. 09:39
 19/47 anonim ***** válasza:
91%

Majdnem 50 éves vagyok, és nekem az jutott eszembe, hogy ha az én menyem lennél, bizony én már megmondta volna, hogy szállj le a földre angyalom, mert túl sok az elvárásod. Arról nem is beszélve, hogy a franc se menne hozzád vasalni vagy mosni, mert ha megtenné az ember neked, az se lenne jó. Abba is találnál valami hibát. Pl: és nem a sárga lenort hanem a lila lenort használta, pedig azt csak a munkásruhákra használom...

Ne csodálkozz, hogy az anyós nem segít. A saját otthonodban moss ki te és vasalj te. Gondolom te se mész át, hogy kimosd anyósék ruháit, vagy kivasalj. Persze, hogy nem, mert a kicsi mellett nincs időd.. De mindenki másnak legyen ideje hozzád rohanni, takarítani...

2015. jún. 25. 09:43
 20/47 anonim ***** válasza:
36%

9 honapos gyereket nyilvan nem fogsz otthagyni egesz napra ha nem muszaj, plane nem egesz hetvegere, ez egy teljesen irrealis elvaras.

Az en anyosom 1x! etette volna meg a 9 honapos gyerekemet barmivel, amit en nem akarok hogy egyen, tobbet nem ment volna, ennyi az egesz.

A tortenet maradek resze tobbfelekeppen ertelmezheto, en tuti nem akarnam hogy az anyos nalam takaritson vagy vasaljon vagy fozzon.

2015. jún. 25. 10:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!