Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan beszéljem le anyóst...

Hogyan beszéljem le anyóst erről, h ne legyen sértődés?

Figyelt kérdés
Nemsokára megszületik az első babánk. Van egy (talán ok nélküli, mégis súlyos) fóbiám a hordozókendővel kapcsolatban. Ezt ki is fejtettem a családnak, rá egy héttel anyós közölte, h márpedig ő kendőben viszi majd a picit. Pedig most vettünk babakocsit is..
2015. jún. 5. 07:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem sem biztonságos, inkább csak divat. Viszont anyós meggyőzéséhez érvek is kellenek, pl. nem tesz jót a pici gerincének, stb., keress ilyeneket a neten, ez sokkal jobb indok lesz, mint az, hogy: "vén vagy és félek, hogy elesel a kicsivel". A te és a férjed dolga eldönteni, hogy miben lehet a gyerek, ott van pl. a bébikomp, sose tenném bele a gyerekem, mert annyira káros, majd anyós abba is bele fogja rakni?
2015. jún. 5. 10:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyósodnak mondd meg kategorikusan, hogy csak akkor mered rábízni a gyereket, ha megígéri, hogy nem használ hordozókendőt.

Neked is nehézség lenne, ha nem mernéd rábízni a gyereket, mert jól jönne a segítsége, de nem bármi áron. Gondolhatja magában azt hogy túl óvatoskodó vagy, de ha becsül, tisztel Téged, akkor elvárod tőle, hogy tartsa magát az ígéretéhez.

2015. jún. 5. 10:27
 13/18 anonim válasza:
78%

Ah a hordozokendohoz csak nagyon szelsoseges esetekben nyultam, utalom. 10 perc utan mar minden bajom volt, ugy fajt a hatam.

Lenyeg a lenyeg, hatarozottam mondd meg neki. Nincs joga helyetted donteni.

2015. jún. 5. 11:25
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

Agyam elhajítom, de már komolyan...

Anyuka, NEM.

Az meg a francot sem érdekli, anyuka mit fortyog magában. Nőj már fel...

2015. jún. 5. 12:40
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
A Ti indokotoktól függetlenül mondd el neki, hogy balesetveszélyes (többek között) mert ha nagymama megbotlik vagy megszédül, elesik, rá a gyerekre, ebből komoly sérülések is lehetnek. Ne Te közöld vele hanem a párod, az ő anyukája, így talán jobban elfogadja mint tőled.
2015. jún. 5. 12:56
 16/18 A kérdező kommentje:

9: Az 1. választ törölték, még neki írtam, h nem értem...

Feri: Felnőttem már, csak nem szerettem volna rosszul kezelni ezt, mert még nem voltam ilyen szituban. Ezért érdekeltek a vélemények.

Mindenki válaszát köszönöm! Megy mindenkinek a zöld.

2015. jún. 5. 13:21
 17/18 anonim ***** válasza:
92%

Kategórikus NEM a megoldás. Elmondod miért, és nem állsz le vele vitatkozni. A te gyereked, a te felelősséged.

Hidd el, ha egy kérdésben nem vagy elég határozott, és mindig arra figyelsz, hogy ne sértsd meg, akkor a fejetekre fog nőni.

Márpedig az lesz, amit a szülők mondanak, és ha megérti jó, ha nem, akkor puffogjon csak.

Off.

Én körberöhögtem volna, ha nekem azt mondja bárki is, hogy márpedig az én gyerekemmel az lesz , amit más mond.

2015. jún. 5. 14:49
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Legyél határozott. Hallgasd meg a véleményét, de olyan nincs, hogy ő azt csinál a gyerekkel, amit akar. Ha hagyod magad most, később már abba is bele fog szólni, hogy öltöztesd...
2015. jún. 5. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!