Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ki ápolja idős anyósát/...

Ki ápolja idős anyósát/ apósát? Másnak is ilyen nehéz?

Figyelt kérdés
Kb. kilenc éve beteg anyósom, folyamatosan romló az állapota ,de még valamennyire járókelő. 80 éves. Itt laknak melletünk,én rendezem,nagyon nehéz vele,apósom se segit,inkább hátráltat,állandóan vitáznak,mostanában sok rossz dolog történt a családban,stresszesebb vagyok,nem birom olyan nyugodtan viselni,mint régen. Másnak is ilyen nehéz a betegápolás?
2015. jún. 3. 15:17
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Remélem, legalább megbecsülnek érte. Mert biztos vagyok benne, hogy te végzed a legnehezebb munkát az egész családodban, én nem tudnám ezt végig csinálni. A férjem nagymamája sajnos nemrég elkezdett betegeskedni. Anyósom alig bírja ellátni a saját anyját, pedig ő hivatását tekintve ápoló. Családban sajnos még nehezebb.
2015. jún. 4. 09:12
 22/24 A kérdező kommentje:
Igen,most két gyerekkel itthon vagyok. Férjem dolgozik, stresszes,sokszor el se mesélem,mi volt itthon,elég a maga baja. Persze elismeri,hogy nem könnyű nekem, sokszor mondja,hogy úgy rendezem az ő anyját,mintha sajátom volna. Hogy mi lesz később? Hát azt nem tudom, egyenlőre még járókerettel valamennyire tud mozogni. ( messzire nem jut el,mert már lehet meglógott volna) Az a legnagyobb bajom,hogy nem nagyon lehet vele kommunikálni, hiába beszélek,egy pillanat múlva már nem tudja miről volt szó. De ezen nem lehet már változtatni,a doki azt mondta,hogy győzött a genetika. Most stresszesebb az életem,nehezebben viselem. De kezelem magam,mert nem dőlhetek ki.
2015. jún. 4. 14:32
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te egy angyal vagy, szerintem nagyon jól teszed hogy nem mesélsz gondokról, ez nagyon nőies, elegáns, de azért legyen meg a magadhoz való eszed, és meg is van amúgy. :)

Eszembe jutott egy video.

https://www.youtube.com/watch?v=BETlpikuuJs

19-es, azt írod:

"Kérdező, mi a távlati terv az anyós ellátásával kapcsolatban? Te fogod akkor is ápolni, ha napi 10-12 óra felügyeletet igényel, vagy esetleg pelenkázásra fog szorulni, ne adj Isten időnként világgá megy, és ezért állandóan a sarkában kell lenni?

Sürgősen beszéljétek át ezt a dolgot, mert te szép lassan belerokkansz, mindenki más pedig csak legyint, hogy "hát az Icuka megoldja, minden rendben, nekünk nincs dolgunk ezzel"."

Tényleg úgy tűnik hogy a kérdező magára vállalta ezt, pedig szerintem az időseket magukra is lehet hagyni, csak ha túl sok gyógyszert szednek akkor persze hogy elmegy az eszük.....

2015. jún. 4. 15:43
 24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Érdemes volt ide irnom,komolyan jobban is érzem magam. Jó más szemszögből is látni a dolgokat.
2015. jún. 4. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!