Ki ápolja idős anyósát/ apósát? Másnak is ilyen
nehéz?
Figyelt kérdés
Kb. kilenc éve beteg anyósom, folyamatosan romló az állapota ,de még valamennyire járókelő. 80 éves. Itt laknak melletünk,én rendezem,nagyon nehéz vele,apósom se segit,inkább hátráltat,állandóan vitáznak,mostanában sok rossz dolog történt a családban,stresszesebb vagyok,nem birom olyan nyugodtan viselni,mint régen. Másnak is ilyen nehéz a betegápolás?
nehéz bizony. Mi három hónapis picivel költöztünk hozzájuk, mert anyósnak nyugdíj előtt nagyon rossz lett volna az ápolási. Úgy néztek ki a napjaim, hogy bapelenkázás, babaetetés, papapelenkázás, papaetetés... egy évet élt szegény így :( De ma is vállalnám.
2015. jún. 3. 15:56
12/24 anonim válasza:
8-as: Egyet értek, de ezt azért kijavítanám:
"A szeretteim eletet ugyanis nem akarom tonkretenni"
Ez olyan önsajnáló magyar hozzáállás.
Úgy kell nekivágni, hogy jó kis társaságban leszel korodbeliekkel, ott is vannak barátságok és úgy kell hozzáállni hogy ez is egy újabb kaland.
Hagyjuk már az önsajnálatot.
2015. jún. 3. 15:58
13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mintha egy jót beszélgettem volna. Próbálok nem mindent a szivemre venni,mert már belebetegedtem volna. Csak mostanában lehet,hogy érzékenyebb vagyok, meg ő is mostmár szellemileg is egyre leépültebb és tudom,hogy ettől csak rosszabbra számithatok.
2015. jún. 3. 16:03
14/24 anonim válasza:
2# Voltam. Nagyon fontos ebben a helyzetben, hogy beszélgessen az ember főleg olyanokkal, akik voltak, vagy vannak hasonló helyzetben. Mivel az ápoló egészsége is fontos, nem elvárandó, hogy feláldozza magát. Ha van kedved, nyugodtan írj privátban. Megoszthatsz olyan dolgokat, érzéseket, amiket nem akarsz nyilvánosan leírni. Nekem is sok ilyen érzésem volt anno.
2015. jún. 3. 16:07
15/24 anonim válasza:
Nagyon kedves vagy, 14-es, ezt szeretem a magyarokban, mindenki próbálja leírni a véleményét, ennyi segítőkész válaszra csak a magyarok képesek (nem vagyok nacionalista, bár ez a hozzászólásom most úgy hangzik xD )
Kérdező sok kitartást neked!
Lehet hogy nem a témához tartozik, de azt írod mostanában kezdtél elgyengülni, akkor szerintem jó lenne ha magadat támogatnád, mittudomén, méregtelenítés, hogy a tested jobb állapotba kerüljön, vagy masszázsra ha elmennél néha, szerintem nagyon megéri gyűjteni rá.
2015. jún. 3. 16:14
16/24 anonim válasza:
Én biztos nem ápolnám a férjem szüleit. És én sem várnám el, hogy ő ápolja az enyémeket.
2015. jún. 3. 16:19
17/24 anonim válasza:
Az biztos hogy érdemesebb lenne táncórákat venni vagy hobbi után nézni, minthogy az összes szabadidőt a családra áldozzuk.
Attól még hogy öregek mindenkinek megvan a saját élete.
De ez személy függő, minden családnál máshogy van.
Attól még hogy te nem ápolnád apósod, anyósod, a kérdező helyzete más.
2015. jún. 3. 16:27
18/24 anonim válasza:
Évekig ápoltuk,tönkrement az egész család benne.
2015. jún. 3. 17:16
19/24 anonim válasza:
Kérdező, mi a távlati terv az anyós ellátásával kapcsolatban? Te fogod akkor is ápolni, ha napi 10-12 óra felügyeletet igényel, vagy esetleg pelenkázásra fog szorulni, ne adj Isten időnként világgá megy, és ezért állandóan a sarkában kell lenni?
Sürgősen beszéljétek át ezt a dolgot, mert te szép lassan belerokkansz, mindenki más pedig csak legyint, hogy "hát az Icuka megoldja, minden rendben, nekünk nincs dolgunk ezzel".
2015. jún. 3. 18:56
20/24 piroska és a farkas válasza:
Én 2 évig otthoni betegápoloként dolgoztam, soha az életben nem voltam olyan kimerült, mint akkor. MInt egy darab fa, úgy vágodtam el nap végén,ha lett volna mellette családom, senkire sem jutott volna enrgiám, figyelmem, türelmem, gondoskodásom.... Én azt tanácsolom neked, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül fordítsd az energiáidat önmagadra és a szük családodra. Ültesd le a férjed, és mondd meg, h így nincs tovább. Nagyon szívesen segítesz annak a valakinek aki ápolná a nagymamát, de nem te leszel az a valaki. Fárjeden kívül nincs gyereke? Apos-anyos nyugdíja milyen? Egy ápolonöt nem lehet a nénihez hívni x ora/ nap, vagy bizonyos napokon? Nagyon szép dolog amit teszel, de nem értem igazábol, h miért gondolja acsaládod, hogy a Te feladatod. mert közel laktok? Mert esetleg otthon vagy kisgyerekkel, Vagy miért? Nem mintha ezek elfogadhato indokok lennének...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!