Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós mindenhová velünk akar...

Anyós mindenhová velünk akar jönni, ha költözünk, akkor ő is jönni akar, most pedig a külföld is, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A télen vetettük fel, hogy nagyobb városba akartunk költözni, mert már jó ideje együtt vagyunk, közös életet akarunk kezdeni, sőt jelenleg úgy élünk, hogy ő nálunk (a szüleim alig vannak otthon) már egy éve, majd a hétvégén náluk vagyunk. Amikor mondtuk, hogy rövid határidőn belül költözünk, anyós jelölt egyből azt mondta hogy ők is jönnek akkor, jó lesz az! A barátom azonnal leállította, hogy nem! Sokszor veszekedtek emiatt, hogy hozzánk akar jönni, velünk akar élni, majd milyen szupi lesz... De ő munkanélküli 10éve, csak a kötelező közmunkára megy be, mindenre először vállalkozik (próbáltam neki szervezni melót) aztán lemondja (én azóta nem keresek neki mert beégetett mindenhol). A legnagyobb gond ráadásul, hogy nem lehet vele együtt élni! Nem takarít, nem tudja a pénzt beosztani (egy napra főz mindig valami olyat amihez tuti boltba kell menni), amíg sokat jártam oda, én csináltam a takarítást, főztem mert nem volt kedve... mindent megeszik, amit az ember kibont és aznap nem fogy el (van ételintoleranciám, sokmindenből kell a drágább alternatívát vennem és simán megette pedig volt neki saját fajtája és mondtam hogy legyen szíves ne... " de ki volt bontva"), mindegy hová teszed, volt saját fiókunk erre de azt is fosztogatta... (1 hét alatt eltűnt 1liter whiskynk a hűtőből) A férje is sokszor rászól, hogy ne legyen már ilyen de semmi.

Kaptam egy külföldi állásajánlatot, így 1 hónap múlva megyünk. Kijelentette hogy ő is jön. Csináljunk helyet! Közöltük hogy nem! Pont hogy előle megyünk, mert mindenhol hozza a formáját stb. a barátom már most kikötötte hogy ha lesz gyerekünk,ő csak láthatja de nem vigyázhat rá stb.!!!

Be van zsongva, mondja a barátnőinek hogy jön meg ilyenek! Pedig a barátom már szépen és durván is rászólt.

2015. máj. 20. 15:17
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
54%

30-as vagyok.

Ja, és látogatóba csak ti mentek hozzájuk. Még véletlenül se játsszátok be,hogy anyuka megy látogatóba, mert akkor elvesztetek.

A helyedben még unoka érkezésénél is inkább én mennék anyósékhoz.

2015. jún. 30. 09:13
 32/50 anonim ***** válasza:
67%
29-es vagyok. Aki volt ilyen helyzetben úgy hiszem az jobban meg tudja ítélni. Nálunk ez jött be amit írtam. Így nagyon sok veszekedést, megbántást, ellentmondást " mert ti nem akartok segíteni nekünk" című lemezt megúsztunk.. és egy idő után feledésbe merült. Szerinted, úgy őszintén, ha a NEM-et nem érti meg, nem fogadja el, akkor mit lehet tenni? Éveken át harcolni és megmérgezni egy viszonyt, ami esetleg visszahat (kavarások, stb) vagy így szépen csendben leépítéssel, havi v x havi 1-2 skypeolás/telefon. 30as, láthattad, h már lassan ott tartanak, h senki nem mer anyuka elé állni, h NEM viszik. Az ilyen típusu ember az, akit ha kivágsz az ajtón, az ablakon mászik be, hiába mondod el 1000x h nem :) aAzért írtam ezt, amit, mert ez mindenkinek sokkal egyszerűbb és nagyon gyorsan le lehet vele így zárni ezt az irányu beszélgetést, mert mindig él felé a remény, h hátha... De ez ugye sosem jön el.. az más kérdés. A kérdezőnek a saját lelki békéje érdekében kéne sztem rövidrezárni ennyivel. Mert ha olyan a kedves anyós, akkor vérszemet kap és velük fog menni v "meglepiként kimegy hozzájuk". Ügyesen kell csinálni.. ennyi az egész.
2015. jún. 30. 11:33
 33/50 anonim ***** válasza:
22%
Én személy szerint egyenes és őszinte ember vagyok. Akármennyire is utálom az anyósomat akkor sem lennék olyan szemét vele, hogy éveken át ringatom egy bizonyos hitben, és hagyom reménykedni. Az nem oldaná meg a problémát, állandóan ott lenne az ember nyakán, hogy "Na, most mehetek? Mikor? Soká? Na? Na? Na?" Hát köszönöm, nálam a rövidre zárás még mindig az egyenes beszéden múlik.
2015. jún. 30. 11:52
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
Állandóan? :) na erről beszélek.. hogy sokan nem tudják az ilyen szitut kezelni.. és ki mondta, h nekem minden nap v hetente többször fel kell vennem a telefont? H beszélnünk kell? Hogy folyamatos kapcsolattartásban kell lennünk...? Mi úgy intéztük el a 2. NEM után egy hasonló szituban, hogy azt mondtuk, "rendben, majd körülnézünk" , ennek olyan nagyon örült az illető, hogy le is szakadt azonnal a témáról. Legközelebb kb 1 hónap múlva beszéltünk.. Akkor ismét ezt mondtuk... ismét örült... Néha akármennyire is őszinte vagy valakivel és egyenes, nem sokat segít, ha nem akarja elfogadni a tényt, h ő ne szerepeljen az életedben. Épp ezért kell ilyen hitben tartani, h te folyamatosan igyekszel neki segíteni, de sajnos ez van, nem hullik minden az ember ölébe. Erre mondják, h okos enged, szamár szenved. :) így anyós is boldog, h "majd" kimegy, meg neked is nyugtod lesz, h ennyivel le tudod zárni. Meg a másik, mindenféle bántás nélkül mondom, h nem tartom teljesen 100asnak az anyóst, ha nem tudja felfogni a sokadik nemet sem. Most egy nem teljesen 100as embernek meg mit magyarázkodsz, aki nincs tisztában a "nem" szó fogalmával? Nyilván egy értelmes 50-60 év körüli nő felfogja már ha bármire azt a választ kapja, hogy "nem..."
2015. jún. 30. 12:30
 35/50 anonim ***** válasza:
Akit nem visztek magatokkal, az nem is tud veletek menni. Aztán vagy egy hónap múlva lehet neki mondani, jöhet, de csak vendégségbe, pizsamát ne hozzon.
2015. jún. 30. 16:00
 36/50 anonim ***** válasza:
Ha a szó nem használ beszéljenek helyette a tetteitek. Egyszerűen csak cselekedni kell, tenni a dolgotokat, innentől kezdve egy szó nélkül.
2015. jún. 30. 16:03
 37/50 A kérdező kommentje:
Engem az zavar úgy egyáltalán hogy nem képes megérteni hogy ideje saját életet kezdenünk, nélkülük. Amíg ott laktunk heti 3-4x nyitottak be amikor épp szexeltünk (az ajtóra nem lehetett zárat tenni mert nem engedték...) gondolhatjátok hogy kb mindennap. Én azt sem szeretném hogy ha esetleg neadjisten összeszednek pénzt és kijönnek valahogy dolgozni (maguktól nem valószínű csak a nyaggatás idegesítő már nagyon) hogy a környékre. Ne kössön ki nálam minden nap vagy hetente többször, félévente negyedévente amikor jövünk elég lesz találkozni velük (a saját szüleimnek is mondtam hogy ha esetleg úgy alakul hogy kijönnek, beszélnek nyelvet meg a végzettségüknek köszönhetően találnának olyat ahol a lakást fizetnék nekik akkor se akarom hogy a környékre jöjjenek mert akkor meg én mennék oda túl sokat és egyedül kell megoldanom a dolgokat)
2015. jún. 30. 18:11
 38/50 anonim ***** válasza:
82%
Kedves kérdező teljesen átérzem a helyzeted, elárulom a titkot hogy tudtok megszökni, én is így csináltam. Elégettem a személyi igazolványát. Elég kidobni is :), és nem árultuk el a címünk sem, pedig olyan szépen könyörgött:3 mintha az élete múlott volna rajta. Viszont induláskor a bőröndjébe az ölébe beült az autónkba hogy ő akkor is jön. Másfél óránkba telt mire cselle kicsalogattuk, Rendben mama akkor tegye a poggyászt a csomagtartóba, ahogy kiszállt beletapostam:D
2015. júl. 1. 01:23
 39/50 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez kemény :D Mi lett a vége, tartjátok a kapcsolatot? :D
2015. júl. 1. 08:46
 40/50 anonim ***** válasza:
ja skypeon néha de akkor is sötét szobába:D mártírkodik meg mint kiderült szi minket minden ismerősnél meg hazugságokat talál ki.
2015. júl. 1. 11:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!