Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyire jó taktika ez, egy...

Mennyire jó taktika ez, egy furkálódós, kötekedős, semmiségeken vitatkozós anyóssal szemben?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, barátom 29, 2 és fél éve vagyunk együtt, az édesanyjával lakunk egy lakásban, én költöztem oda bizonyos okokból, ami most nem lényeges. Előtte is ismertem már a nénit, tudtam, hogy nehéz lesz vele, de bevállaltam. Eddig egyszer kaptam össze vele durvábban, rájöttem, hogy gyereknek tekint mindkettőnket, így sosem nekünk lesz igazunk vitánál. Ezért inkább lenyelem a sérelmeket, nem állok neki veszekedni, anyósjelölt meg fél óra háborgás után elfelejti hogy ő haragszik.

Ez így működne, de engem szép lassan kicsinál hogy mindent le kell nyelnem, nem az a fajta vagyok aki nem képes kiállni magáért, ráadásul barátomtól tudom, hogy akárhányszor kiteszem a lábamat az ajtón, az anyja már furkálódik, meg panaszkodik rólam neki. Párom sem szól vissza a békesség kedvéért csak ritkán, bár lehet, használna, ha párszor leállítaná az anyját.

Na most, a kérdés az, hogy ha átváltok arra, hogy minden egyes igazságtalan kioktatásnál/veszekedésnél/problémázásnál szépen megvédem magam, elérhetem, hogy minimum leszálljon rólam, és hagyjon békén élni? Alapvető probléma, amit fent is említettem, hogy gyerekként kezel minket, ami az én családomban nem divat. 18 éves korom óta felnőttként kezel édesanyám, apám alkesz volt, meghalt, sok mindenen mentem keresztül, és tényleg felnőttként gondolkodom. Talán jobban is mint a barátom, ezért idegesít egyre jobban, hogy az anyósjelölt szerint mi nem tudjuk mit csinálunk, mi életképtelenek vagyunk, mikor megtudta, hogy külön költözést tervezünk olyan szinten felháborodott, hogy azt videóra kellett volna venni. Mert hogy képzeljük mi azt, miből élnénk meg (mindketten dolgozunk és beleadunk a rezsibe, a fizetésünkhöz mérten nem is keveset), egy lakás fenntartása nekünk nem menne stb.

A szemembe sosem mond semmit, mindig a hátam mögött beszél, vagy a páromnak mondja, mintha én ott sem lennék.

Tudom, hogy tipikus anyós, igyekszem türelmes lenni, beszélgetek vele, segítek a házimunkában (már amennyire engedi, mert szerinte arra sem vagyok képes), bevásárolok neki, még a ruháit is én veszem, amiknél 4-ből 3 alkalommal hiszti lesz, mert nem azt sikerült vennem amit ő szeretne.

És mégis ezt csinálja, nem tudom mit tegyek még, hogy jó legyen a kapcsolatunk, ezért gondoltam rá, hogy elég volt, letojom, és kiállok magamért.

Kérdés, hogy az ő lakásában ezt megtehetem-e.... lehet inkább be kéne fogni még a számat egy kicsit ameddig ott lakunk?

2015. máj. 15. 09:32
1 2 3
 21/25 acelsziv ***** válasza:
100%

"Párom sem szól vissza a békesség kedvéért"

Na innentől van meglőve a dolog. 29 éves nagy ló aki még mindig anyuci szoknyáján ücsörög és nem mer kiállni azért az emberért aki elvileg élete társa lesz. Ez legalább egy intő jel kellene legyen. Ugyanis nem fog megváltozni.

Te meg nyugodtan mondd meg neki a magadét... Legfeljebb elzavar a francba de legalább nem rongálja tovább a maradék önbecsülésedet.

Amúgy meg tényleg gyerekes a viselkedésed, mert az ilyen anyóst úgy lehet a legjobban kezelni, ha minél messzebb költöztök tőle. Az én anyósom 160 km -re lakik és ez a legjobb nekünk.

2015. máj. 16. 00:28
 22/25 A kérdező kommentje:
Amióta együtt vagyunk sikerült kicsit gatyába rázni a pasit, megesik hogy visszaszól, csak nincs értelme, mert "mi az hogy ilyen viselkedést csináltok". Szeetnénk legnagyobb vágyam a költözés, remélem hamarosan sikerül is, de addig még meg kell lennünk egymás mellett valahogy, ezért tettem ki a kérdés. Köszönöm a válaszod.
2015. máj. 16. 07:37
 23/25 mi a fene ***** válasza:
De ha néni lassan ápolásra szorul, a költözés se végleges megoldás. És ha egyébként elfértek, az albi kidobott pénz. Nem igaz, hogy nincs valami kompromisszumos megoldás !Üljetek le, mondd meg neki hogy ne a hátad mögött kritizálon. foglamazztok meg az elvárásaitokat, és tudasd vele, hogy egyedül nem tudná fenntartani a lakást, meg magát se elláni. Lehet választani, alkalmazkodás, vagy a mgány és kiszolgáltatottság !
2015. máj. 29. 18:52
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

1. amíg az ő házába laktok, addig bele is fog pofázni a dolgokba, emiatt ne aggódj.

2. persze, hogy beleadtok a költségekbe, ami szép, de akkor sem a sajátotokban laktok, így mindig is bele fog pofázni a dolgokba.

3. nem vagyok benne biztos, hogy jó taktika visszapofázni, mert a helyzet elmérgesedhet, és ez neked sem jó és a barátodnak sem jó, senkinek nem jó.

4. szerintem a "lesz.rom gomb benyomása és nyomva tartása lehet az egyedüli jó taktika és még

5. spóroljatok ezerrel, hogy minél előbb külön tudjatok költözni.

puszi.

2015. máj. 29. 21:34
 25/25 A kérdező kommentje:

Utolsó kettő, jól látjátok a helyzetet, a leülünk és kompromisszumot körünk témával az a probléma, hogy ő nem fogadja el a mi álláspontunkat. Szerinte nekünk nem lehet igazunk, mi nem "oktathatjuk ki" (az ő szavaival élve) mert jóval fiatalabbak vagyunk nála.

Én is attól tartok, hogy ha visszaszólnék csak elmérgesedne a helyzet.

24-el totálisan egyetértek :/

Köszönöm a válaszokat.

2015. máj. 31. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!