Jó anyagi helyzetben élő nagyon idős anyósom életjáradékért eladta nagy értékű lakását a banknak. Vélemények?
40!
Teljesen mindegy, az ő pénze, senkinek semmi köze hozzá
42: hát mindenki ezzel érvel, gondoltam, azért megkérdezem...
Egyébként én sem bírnám úgy szórni a milliókat, hogy közben nézem, ahogy a gyerekem és családja küszködik, de minden igyekezetük ellenére nem jutnak egyről a kettőre. Itt nem arról van szó, hogy a fiatalok csak úgy vannak bele a világba, igazából nem csinálnak semmit, nem is törik magukat, csak tőlem -- mint szülőtől -- várják a készet, meg az én vagyonomra alapozva vállalnak gyereket. Az más lenne. De ez persze csak az én véleményem.
Sajnos elég egyértelmű. Az anyósodat csak saját maga érdekli, sem a fia, sem az unokái, nopláne nem te.
Nagyjából ugyanúgy viszonyulnék hozzá, ahogy ő hozzánk. Alkalmazkodni hozzá semmiképp, élném tovább az életem boldogan a családommal és elfogadnám (ami nagyon nehéz), hogy nem vagyunk neki fontosak.
Bunkó azért nem lennék. Ha meg szeretné látogatni az unokáit, jöjjön. De saját programot lemondani emiatt, nem tenném. Majd jön akkor, amikor ráérünk.
Ugyanez vonatkozik a segítség nyújtásra is. Ha épp ráérünk, vagy belefér az időnkbe és pénzünkbe!, persze segítenék. De nem ugranék neki azonnal, az biztos.
Sajnálom a férjedet, neki lehet a legrosszabb:( Bár remélem, már túltette magát azon, hogy ilyen az anyja.
Való igaz,hogy anyósod pénze,azt tesz vele,amit akar. De megértelek Kérdező,jó érzésű szülő a gyermeke mellett áll,akkor is ha kirepült.Nem arra gondolok,hogy most mindent nektek kellett volna,hogy adjon,szerintem ti sem ezt vártátok.Élvezze a nyugdíjas éveket,menjen,szórakozzon,nyaraljon stb.De nem kellene ész nélkül szórnia a pénzt.Mennyit törődik veletek?Az unokájával? Most nem csak az anyagiakra gondolok.
Én abban nőttem fel,hogy a szüleim mindig minket helyeztek előtérbe.Most is,ami tőlük telik segítenek.Nem anyagiakra gondolok,unokára vigyáznak,elhozzák oviból,ha sokáig dolgozunk,vasárnapi ebédre hívnak,sok zöldséget,gyümölcsöt kapunk a kertből.Ez nagyon sokat jelent nekünk.Próbáljuk meghálálni,amit sosem fogunk tudni.Minden nyáron befizetjük őket üdülésre,ők nem költenek ilyesmire.Próbálunk figyelni,mire van szükségük,megvesszük.Igyekszünk sokat együtt lenni,mert a család a legfontosabb érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!