Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jó anyagi helyzetben élő...

Jó anyagi helyzetben élő nagyon idős anyósom életjáradékért eladta nagy értékű lakását a banknak. Vélemények?

Figyelt kérdés
A gyerekével nagyon jó viszonyban van, pusztán kényelemből, a fényűző életért tette, a világ minden pontját beutazza, itthon luxus éttermekben eszik, és wellness szállókban tölti a legtöbb hétvégét, öregasszony létére 60.000 Ft-os hálóinget vesz, és még sorolhatnám. Mi egy pici panelban élünk, bizonytalan anyagiak között. Még ha harag lenne, de teljesen jó a kapcsolatunk. Ti hogy viszonyulnátok hozzá?
2015. márc. 9. 17:04
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Mértani!
2015. márc. 10. 15:36
 42/49 anonim ***** válasza:
38%

40!

Teljesen mindegy, az ő pénze, senkinek semmi köze hozzá

2015. márc. 10. 15:47
 43/49 anonim ***** válasza:
64%
Még ennyi rosszindulatú, önző embert! Írt olyat a kérdező, hogy ki akarják semmizni, és elvenni szegény éhező öregnek mindenét???? Mert kb. olyan a reakció. Talán nem értitek a kérdést, vagy ennyire undorítóak vagytok alapból? Én elolvastam. A nyanya jól élt, ennek ellenére tök fölöslegesen eladta a lakását, ami természetes módon a gyerekére szállt volna, ezt szinte mindenki így csinálja, pontosabban nem csinálja, csak hagyja... Szó sem esik ácsingózásról, meg hiénázásról, ezt valamiért itt mindenki odaképzelte. És lépten-nyomon kamuval vádoljátok. Honnan tudjátok, hogy kamuzik? Nincs 60e Ft.os hálóing?! Még 160 e Ft -os is van, sokat elárul a tájékozottságodról kedves kommentelő. Iszonyatosan primitív, önző, és végtelenül buta a hozzászólók 90%-a.
2015. márc. 10. 16:05
 44/49 anonim ***** válasza:
52%

42: hát mindenki ezzel érvel, gondoltam, azért megkérdezem...

Egyébként én sem bírnám úgy szórni a milliókat, hogy közben nézem, ahogy a gyerekem és családja küszködik, de minden igyekezetük ellenére nem jutnak egyről a kettőre. Itt nem arról van szó, hogy a fiatalok csak úgy vannak bele a világba, igazából nem csinálnak semmit, nem is törik magukat, csak tőlem -- mint szülőtől -- várják a készet, meg az én vagyonomra alapozva vállalnak gyereket. Az más lenne. De ez persze csak az én véleményem.

2015. márc. 11. 09:31
 45/49 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos elég egyértelmű. Az anyósodat csak saját maga érdekli, sem a fia, sem az unokái, nopláne nem te.

Nagyjából ugyanúgy viszonyulnék hozzá, ahogy ő hozzánk. Alkalmazkodni hozzá semmiképp, élném tovább az életem boldogan a családommal és elfogadnám (ami nagyon nehéz), hogy nem vagyunk neki fontosak.

Bunkó azért nem lennék. Ha meg szeretné látogatni az unokáit, jöjjön. De saját programot lemondani emiatt, nem tenném. Majd jön akkor, amikor ráérünk.

Ugyanez vonatkozik a segítség nyújtásra is. Ha épp ráérünk, vagy belefér az időnkbe és pénzünkbe!, persze segítenék. De nem ugranék neki azonnal, az biztos.

Sajnálom a férjedet, neki lehet a legrosszabb:( Bár remélem, már túltette magát azon, hogy ilyen az anyja.

2015. márc. 11. 10:28
 46/49 anonim ***** válasza:
84%

Való igaz,hogy anyósod pénze,azt tesz vele,amit akar. De megértelek Kérdező,jó érzésű szülő a gyermeke mellett áll,akkor is ha kirepült.Nem arra gondolok,hogy most mindent nektek kellett volna,hogy adjon,szerintem ti sem ezt vártátok.Élvezze a nyugdíjas éveket,menjen,szórakozzon,nyaraljon stb.De nem kellene ész nélkül szórnia a pénzt.Mennyit törődik veletek?Az unokájával? Most nem csak az anyagiakra gondolok.

Én abban nőttem fel,hogy a szüleim mindig minket helyeztek előtérbe.Most is,ami tőlük telik segítenek.Nem anyagiakra gondolok,unokára vigyáznak,elhozzák oviból,ha sokáig dolgozunk,vasárnapi ebédre hívnak,sok zöldséget,gyümölcsöt kapunk a kertből.Ez nagyon sokat jelent nekünk.Próbáljuk meghálálni,amit sosem fogunk tudni.Minden nyáron befizetjük őket üdülésre,ők nem költenek ilyesmire.Próbálunk figyelni,mire van szükségük,megvesszük.Igyekszünk sokat együtt lenni,mert a család a legfontosabb érték.

2015. márc. 11. 17:01
 47/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm, pontosan ezekről beszélek én is, semmit, nem sajnálunk tőle, semmit nem akartunk tőle elvenni, erről az értelmetlen herdálásról van szó, amiből neki már semmi előnye, mert abszurd ahogy szórja a pénzt. Az unokája hidegen hagyja:(
2015. márc. 11. 17:18
 48/49 anonim ***** válasza:
41%
Az ő élete az ő pénze.Használja és ne csak gyűjtögesse.Milyen alapon vetettél rá szemet? !
2016. márc. 14. 13:27
 49/49 anonim ***** válasza:
42%
gondolom amikor anyósod nyugdíjba ment, elmondta nektek hogy mi a szándéka a lakással.Ti is tudtátok hog yéletjáradékra eladta a lakást, akkor kellett volna megkérdezni tőle hogy ezt miért csinálja. A nyugdíját egészízi ki ezzel a pénzel, és ha 50 ezerért vesz hálóinget, az az ő dolga, de lehet hogy a férjed ezt nem bánja ,de te igen. Eleget dolgozott, megérdemel egy kis luxust.
2016. márc. 15. 08:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!