Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jó anyagi helyzetben élő...

Jó anyagi helyzetben élő nagyon idős anyósom életjáradékért eladta nagy értékű lakását a banknak. Vélemények?

Figyelt kérdés
A gyerekével nagyon jó viszonyban van, pusztán kényelemből, a fényűző életért tette, a világ minden pontját beutazza, itthon luxus éttermekben eszik, és wellness szállókban tölti a legtöbb hétvégét, öregasszony létére 60.000 Ft-os hálóinget vesz, és még sorolhatnám. Mi egy pici panelban élünk, bizonytalan anyagiak között. Még ha harag lenne, de teljesen jó a kapcsolatunk. Ti hogy viszonyulnátok hozzá?
2015. márc. 9. 17:04
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
24%

Koncra gyűlnek a martalócok.

Undorító, visszataszító dolog a máséra ácsingózni. Ez a véleményem, kedves.

2015. márc. 9. 23:46
 22/49 anonim ***** válasza:
72%
komolyan elképedek az általános vélekedésen! én nem ezt kaptam a szüleimtől, nem ezt fogom adni a gyerekeimnek, és nem is tartom normálisnak az egész jelenséget! nekem hihetetlenül rosszul esne (főleg a fia helyében) hogy ezt csinálja, mivel én magam képtelen lennék úgy szórni a milliókat, hogy a fiamék meg szűkösen vannak. habár ha jobban belegondolok még akkor se ha ők se szűkölködnek különösképpen. gondol ez a nő bárkire, szeret-e bárkit saját magán kívül? tudja-e mi az a család? később kitől várja majd a pátyolgatást? és EZ normális a legtöbb ember szerint?!?! jézusom milyen világban élek a gyomrom fordul fel!
2015. márc. 10. 00:53
 23/49 anonim ***** válasza:
81%

11-es válaszolónak: lehet, hogy kicsit off, de én sohasem értettem azokat a szülőket, akik úgy akarják "pénzügyi tudatosságra" nevelni a gyerekeiket, hogy nem segítenek nekik akkor sem, ha megtehetnék. Nem azt mondom, ez néhány esetben működhet (helyzettől is függ, meg nyilván embertől is), sőt, még olyan is van, hogy jogos, de én azt tapasztalom, hogy többnyire inkább nem működik. Miért? Mert a gyerek -- még ha már felnőtt is -- nagy eséllyel nem úgy fogja ezt megélni, hogy "milyen igaza volt anyámnak, és tényleg megtanultam a pénz értékét", és másnaptól már varázsütésre flottul be is tudja osztani. Nem. Hanem úgy, hogy "az anyám cserbenhagyott (pedig tudott volna segíteni, ha akar)".

Másrészt meg ez ugye nyilván hatalmi játszma is. A szülő sokszor élvezi, hogy ilyen módon (is) keménykedhet a gyerekével, és jól megmutathatja, hogy milyen hatalmas valaki is ő. Csak éppen elfelejti, hogy bármikor fordulhat a kocka -- mint a 11-es válaszoló történetében is --, és bármikor kerülhet ő is olyan helyzetbe, hogy a gyerekei segítségére szorul. Akik viszont adott esetben nem felejtettek.

Ez valahogy nem nagyon szokott szóba kerülni (csak az, hogy "semmi közöd hozzá, mit csinál a pénzével", és ezen a leugatás szinten meg is ragad a dolog), pedig nemcsak magam éltem át hasonlókat, hanem a környezetemben is nagyon sok ilyet látok -- túl sokat ahhoz, hogy véletlen legyen. Ezeket a dolgokat egyébként már más kérdésnél is leírtam, le is pontoztak, de akkor is így gondolom.

2015. márc. 10. 08:51
 24/49 A kérdező kommentje:
Akik ilyen kemény véleményt formáltak, hogy semmi közöm hozzá, és a máséra ácsingózom, azoknak van gyerekük? gyanítom nincs. ha van, akkor nagyon örülök, hogy az én szüleim nem ilyenek, és büszke vagyok, hogy én sem tennék soha ilyet a gyerekemmel. Azok közül akiknek van, odaadnák a banknak a házukat, hogy még jobban költekezhessenek, az egyébként stabil, jó színvonalú életében? Biztos, hogy odaadnád? Ne rám gondolj, magadra, és a gyerekedre, nem hiszem, hogy akkor ezeket válaszolnátok.
2015. márc. 10. 09:13
 25/49 anonim ***** válasza:
29%
aző lakása, azt csinál vele amit akar. ha akar utazik, ha szórja a pénzt az is az ő dolga. a nagyanyád nem tartozik neked semmivel. te is teremtsd meg magadnak azt az anyagi jólétet amire vágysz, és ne az ő pénzét irigyeld. biztos megdolgozott érte.ha pici panelban élsz, az is tök jó szerintem. légy boldog és ne irigykedj másra.
2015. márc. 10. 09:36
 26/49 anonim ***** válasza:
0%
ülj levele ,és mond el neki hogy mi a bajod, anyagilag meg vagy szorulva, és akkor majd segít nektek.
2015. márc. 10. 09:38
 27/49 anonim ***** válasza:
92%
Erről a nagyszüleim jutottak eszembe. Nagyanyám állandóan sporolt. Akkor is, amikor dolgozott, pláne nyugdíjas korban. Nagyon olcsó, egyszer ételeket főzött mindig, extra sosem volt, ruhát alig vett, a kertben termelt amit tudott. Milliókat gyűjtött össze, hogy ha majd meghalnak, legyen mit örökölni a gyerekeknek. A nagyapám súlyos beteg lett, de a felretett pénzből nem futotta tápláló ételekre, vitaminra, házi apolora, vagy a ház komfortositasara, mert ha majd meghalnak, nem lesz mit örökölni a gyerekeknek....
2015. márc. 10. 09:53
 28/49 anonim ***** válasza:
25%

Igen vannak gyerekeim 4

Egyetertek az anyossal elni kell es jo.

Nem az orokosoknek elunk dolgozunk.

Biztos ha lehetosegunk lesz ra mi is megtesszuk ugyanezt.

Utazunk wellnesezunk most is.

A gyerekeket 2 kirepult nem segitettuk soha anyagilag sajat maguk alltak labra.

A ti csaladotok panelben el ennyit ertetek el ami nem baj.

Anyosod jol el es a hazat nem tudta volna megenni.

Lehet meg sok sok szep elmenyekben gazdag ev var ra es ez jo oruljetek vele.

2015. márc. 10. 10:08
 29/49 anonim ***** válasza:
28%

Ugyan mi hianyozna a lelkunkbol?

azert mert nem ertunk teged aki legszivesebben fold alatt latnad az anyosod?

Mert NEKED jar az orokseg? mert ez a TI idotok?

Ne legy irigy az anyosod boldogsagara a te idod is eljon ha szorgalmassan dolgozol es igyekszel.

2015. márc. 10. 10:49
 30/49 anonim ***** válasza:
27%
Szebb lelkű? Mert az anyosodtol sajnálod azt, amiért megdolgozott? Nézz már tukorbe
2015. márc. 10. 10:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!