Jó anyagi helyzetben élő nagyon idős anyósom életjáradékért eladta nagy értékű lakását a banknak. Vélemények?
Ha a jogi oldalát nézzük, valóban nincs hozzá semmi közötök, de én is úgy intézem az életemet, hogy a gyermekeimnek minél több jusson életemben is és halálom után is.
Nálunk a családban a nagymamám húga volt ilyen. A férje egy halom pénzt, házat, nyaralót hagyott rá és elszaladt vele a ló. Hitelt vett fel, hogy utazgathasson, kiélje magát. 3 gyereke van, egy Forintot sem adott se nekik, se az unokáinak, azzal a nevelő célzattal, hogy így majd megtanulják a pénz értékét. Sajnos hozott pár anyagilag elég rossz döntést és úgy 3 éve mindene elúszott, amit nem a bank vitt el, azt eladta és a pénzt felélte. Akkor persze azonnal futott a gyerekeihez, hogy fogadják be, de egyiküknek sem volt rá lehetősége, illetve nem is nagyon törték magukat. Most a nagymamámékkal él együtt, próbál kijönni a 70000Ft-os nyugdíjából és a gyerekei a szemetek, amiért nem segítik őt, mikor ez az erkölcsileg elvárható hozzáállás...
A tapasztalatom alapján csak azt tudom mondani, hogy nem tudsz vele mit kezdeni. Ő ilyen, ilyennek kell elfogadni. Bosszankodni lehet rajta, de ennyi.
Csak nem a HILDet sikerült megtalálnia?
Hát.... mondanám, ha szüksége lesz segítségre (pakolás, cipekedés, ne adj isten kórházban segítség), akkor is tudja majd kit (a Bankot, és nem titeket) kell hívni.
Szerintem az egészen biztos, hogy
1. Joga van ezt csinálni;
2. Akármit ad nektek, azt csak megköszönni lehet;
3. Nincsen semmi jogotok az ő saját lakásához;
4. Emiatt megsértődni vagy neheztelni szerintem hülyeség;
5. A férjed felnevelte, elindította az életben (gondolom, így volt, nem?
Az más kérdés, hogy én ezt nem tudnám elképzelni, mert tőlem nagyon-nagyon távol áll az ilyen önző viselkedés, én soha nem tapasztaltam ilyet a mi családunkban, és most is mindent megkapok a szüleimtől, amit csak tudnak adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!