Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jó anyagi helyzetben élő...

Jó anyagi helyzetben élő nagyon idős anyósom életjáradékért eladta nagy értékű lakását a banknak. Vélemények?

Figyelt kérdés
A gyerekével nagyon jó viszonyban van, pusztán kényelemből, a fényűző életért tette, a világ minden pontját beutazza, itthon luxus éttermekben eszik, és wellness szállókban tölti a legtöbb hétvégét, öregasszony létére 60.000 Ft-os hálóinget vesz, és még sorolhatnám. Mi egy pici panelban élünk, bizonytalan anyagiak között. Még ha harag lenne, de teljesen jó a kapcsolatunk. Ti hogy viszonyulnátok hozzá?
2015. márc. 9. 17:04
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Én ilyet nem írta, sőt soha nem is gondoltam. Ami hiányzik a lelkedből amiatt írsz te ilyet. Hogy mi az? nem véletlenül nem tudod...
2015. márc. 10. 10:53
 32/49 anonim ***** válasza:
27%

Igen hianyzik az enyembol az irigyseg

Amikor edesapam meghalt eladtuk a hazat es anyunak vettunk egy pici lakast a mi oroksegunkbol.

Az o reszet pedig bankba raktuk azert hogy eljen belole.

Nem akart nekunk tartogatta de mi segitettunk.

Befizettuk wellnesre nyaralni a baratnojevel vettunk neki mindent ami kenyelmes eletet biztosit.

Ne szukolkodjon hiszen az edesanyank.Pedig mi testverek nem alltunk jol anaygilag berlakasban eltunk.

2015. márc. 10. 10:59
 33/49 anonim ***** válasza:
61%
Kedves kérdező, én teljesen megértelek, át tudom ezt érezni, de akkor sem tudok mást mondani, mint már előttem többen is: hogy tenni nem tehetsz semmit, csak tudomásul veszed ezt a dolgot. (Azért ha a helyetekben lennék, biztosan nem ugranék segíteni neki, ha egyszer bármi történik vele, pl. kirabolják, kifosztják a lakását, balesetet szenved, kórházba kerül stb.)
2015. márc. 10. 11:01
 34/49 anonim ***** válasza:
28%
Lássuk, mi hiányozhat a lelkembol, ami benned megvan: egoizmus, onzoseg, irigység, kovetelozes. Hála az égnek, hogy hiányoznak belőlem.
2015. márc. 10. 11:01
 35/49 A kérdező kommentje:
Ja, persze, tudomásul vettük, nem is annyira magam miatt fáj, hanem a gyereke miatt, akinek nagyon rosszul esett. És nem azért mert erre "ácsingózott". Ez más miatt érinti rosszul az embert, nem feltétlenül az anyagiakról szól. Emiatt mi soha nem viselkedtünk vele másként, ha beteg volt, ebédet vittem neki, rendszeresen látogattuk, elvittük nagy bevásárolni, stb. Ő viszont az unokájának a kapuból küldte fel a mikulás csomagot, mert épp egy barátnőjével csavargott, és nem volt kedve feljönni...
2015. márc. 10. 11:11
 36/49 anonim ***** válasza:
14%
De szemét, hogy vett ajándékot. ....
2015. márc. 10. 11:23
 37/49 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, ide ilyet nem szabad kiírni, mert te leszel az irigy, máséra ácsingózó szemét. Anyósod élje az életét, élje fel nyugodtan amije van, hiszen tényleg joga van hozzá. Vegyen 60 ezerért hálóinget, meg amit csak szeretne, ha ő úgy érzi ez teszi boldoggá. Ti meg tartsatok vele egy udvarias, felszínes kapcsolatot, akárcsak egy ismerőssel, akihez semmi közötök nincs, akiért nem tartoztok felelősséggel. Ő is ezt teszi. Ha esetleg bajba lesz, lebetegszik, ápolásra szorul, vagy csak simán a kutya nem néz rá, akkor forduljon bizalommal a bankhoz, majd ők pátyolgatják, segítenek neki. Ha nem, akkor így járt. Ja, hogy ha ezt teszitek, akkor is ti lesztek ám a szemetek, akiknek kötelessége gondoskodni a beteg, gondoskodásra szoruló szülőn. Anyósodban nincsen semmiféle szeretet sem a gyereke, sem annak családja iránt. Önző, egoista, öntörvényű ember. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Ti éljétek az életeteket úgy, ahogy nektek megfelel, és ha netán történik bármi, majd megoldja egyedül, ne foglalkozzatok akkor se vele. A szeretet felelősséget is jelent, a szeretett emberek számára a legjobbat akarjuk. Normális ember pedig igenis felelősséggel szereti a gyerekét, és ha megteheti, gondoskodik arról, hogy maradjon neki valami utána.
2015. márc. 10. 11:41
 38/49 anonim ***** válasza:
39%

Gondolom, kedves kérdező, te sajnálsz magadtól mindent( csoki, fodrász, kozmetikum, étterem, pénzes program, drágább ruha, ...)és az ezeken megspórolt pénzt teszed a gyerekek számlájára.

Akkor te egy nagyon áldozatkész anya vagy.

Vannak olyanok, akiknek más a fontossági sorrend. Felnevelte anyósod a gyereket, és utána szeretné kiélni magát. Tegye. Haláláig csinálhatja, ami ki tudja mikor jön el. Én irigylem az öreglányt, hogy ezt meg tudta tenni. A gyerekeid meg a ti felelősségetek, nem másé.

Olyan után sírsz, ami soha nem volt a tietek, csak egy lehetőség volt.

2015. márc. 10. 12:28
 39/49 anonim ***** válasza:
29%
szerintem ez kamu amit írsz, 60 ezer ft.-ért nincsis hálóing. eltúlzod a dolgokat, vagyis kamuzol.neked semmi közöd anyósod pénzéhez, arra költi amire akarja.
2015. márc. 10. 13:56
 40/49 anonim ***** válasza:
62%
Azt egyébként honnét tudja itt minden válaszoló ennyire biztosra, hogy anyós megdolgozott a vagyonáért, és egymaga teremtett elő mindent a nagy semmiből (nem pedig örökölte mondjuk)? Mert mindenki ezt hajtogatja!
2015. márc. 10. 15:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!