Mit csináljak ebben a helyzetben?
3éve vagyunk együtt a párommal az é szüleim segítenek néha az ő szülei is de minimálisan . Most több mint 2hónap után(csak akkor hívják ha kell valami) felhívta a párom édesapja hogy szeretne pénzt kérni. A párom meg természetesen adott 50ezer forintot (közös kasszán vagyunk) de engem meg sem kérdezett. Mikor számon kértem azt mondta ez mindig így lesz fontosak a szülei.
A nővére már 5éve nem beszélt a szüleivel mert állandóan lehúzták. Hogyan értessem meg vele hogy kihasználják? Én rosszul vagyok ettől az egésztől.
1. hat... mivel irta, hogy kozos kasszan vannak, igy nem igaz, hogy az o penzebol...
Ez ilyen lehet donteni, o vagy a szulei szitu.
2: de a kozos kasszaba mindenki beteszi a penzet. Vegye ugy, hogy most a ferje 50ezerrel kevesebbet adott.
Sosem talaltam szimpatikusnak, amikor az ifju felesegek akartak eldonteni, hogy a sajat szuleinek mikor es mdnnyi penzt adhat a ferjuk.
Oké, hogy közös kassza, de a feleség itt meg akarja tiltani a férjének, hogy támogassa a szüleit. Mégis hogy lehet megoldani a szülei támogatását úgy, ha a feleség nem akár beleegyezni?
Szerintem ez pont olyan kérdés, amibe a másik fél ne szóljon bele.
Ha tamogatni akarja a szuleit anelkul, hogy megbeszelne a felesegevel, akkor meg kell szuntetni a kozos kasszat.
ugy latom, a feleseg itt attol fel, hogy ez nem egyszeri eset, hanem egy folyamat kezdete.
Egy olyan folyamat kezdete, amit mar latott masnal, hogy hova vezet.
A "mindig igy lesz" az meg azt jelenti, hogy siman elveszi a felesegetol (elettarsatol?) a penzt, ha neki kell valamire.
Ez nagyon nem rendeben levo dolog.
Szerintem nem kellene a feleséget támadni. Más szituáció lenne ha a férj azt mondja, hogy drágám ez a helyzet áll fenn, tényleg szükségük van a pénzre. A kérdező lehet, hogy húzza a száját de csak nem tiltaná meg a dolgot. Legalábbis gondolom.
Jogosan is van kibukva, mivel KÖZÖS kasszán vannak. Bezzeg ha feleség venne ki pénzt, akkor az lenne, hogy hogy nem rohad le a keze...
Szerintem sem fer ez így
A közös kassza lényege, hogy közösen döntenek a pénz sorsáról.
Én ebben a hónapban csak a saját étkezésemről gondoskodnék, férj meg oldja meg ahogy akarja. Ha számonkér, akkor meg küldeném a szüleihez, merthogy ott van a kosztpénz. 50ezer az nem kevés pénz...legalábbis nekem.
Egyébként mire kellett a pénz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!