Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jó anyagi helyzetben élő...

Jó anyagi helyzetben élő nagyon idős anyósom életjáradékért eladta nagy értékű lakását a banknak. Vélemények?

Figyelt kérdés
A gyerekével nagyon jó viszonyban van, pusztán kényelemből, a fényűző életért tette, a világ minden pontját beutazza, itthon luxus éttermekben eszik, és wellness szállókban tölti a legtöbb hétvégét, öregasszony létére 60.000 Ft-os hálóinget vesz, és még sorolhatnám. Mi egy pici panelban élünk, bizonytalan anyagiak között. Még ha harag lenne, de teljesen jó a kapcsolatunk. Ti hogy viszonyulnátok hozzá?
2015. márc. 9. 17:04
1 2 3 4 5
 1/49 TamásTóth válasza:
61%

Semmi közöd mire költi azt a pénzt, amit megkeresett élete során, föleg hogy neked nem is vérszerinti rokonod. A párod sem tarthat semmilyen igényt a szülei pénzére, mert az nem őt illeti, ha a szülei akarják, akkor végrendeletben adhatják bárkinek a pénzt, mivel az az ővék. Egy szülönek nem kötelessége a gyerekein segíteni, amikor azok már felnött saját tetteiért felelőséget vállaló emberek. Ha segítenek az szép és örülni kell neki, de nem kell adottságnak venni.

Mért ne élvezhetné az életét idős korában is ha megdolgozott érte. Ha szükösen éltek egy pici panelben, akkor tegyetek azért, hogy jobban éljetek és ne a párod szüleitől várjad az égi áldást.

2015. márc. 9. 17:10
 2/49 anonim ***** válasza:
51%

Teljesen érthető a csalódottságotok. Anyósod önző hogy a megkérdezésetek nélkül ilyet tett. Ha az anyagiak indokolnák akkor persze érthető lenne, de így megértem a csalódottságotokat. Főleg olyan mintha a saját gyerekével és az unokáival nem foglalkozna.

Az is lehet hogy idős és nincs igazán képben. Lehet hogy a szomszéd Marika és Jucika akik mondjuk nincsenek jó viszonyban a családjukkal és nehezebb anyagiak közt élnek megkötöttek egy ilyen szerződést és mondták neki is hogy milyen jó, mert folyamatosan kapják a pénzt a banktól.....

2015. márc. 9. 17:11
 3/49 anonim ***** válasza:
77%

Mi jelenleg még bérleményben élünk, miközben anyósom kb. ugyanezt csinálja, igaz a ház még megvan.

Engem hidegen hagy. Nem várunk tőle semmit, kellemetlenül is esne, saját erőből szépen megoldunk mindent. Tanulunk, fejlődünk, lassan lépegetünk előre, ő se egyből lett vezető. Amikor annyi volt, mint mi, még apósommal a szülőknél laktak, mégis elérte azt amit, nekünk is menni fog.

2015. márc. 9. 17:14
 4/49 A kérdező kommentje:
Teszünk az előrejutásunkért, és természetesen nem a szülőktől várjuk a segítséget, szó sincs ilyesmiről. Önálló család vagyunk kisgyerekkel, állunk a saját lábunkon. Csak az esett rosszul, hogy még arra sem számíthatunk a jövőben, amit azért a legtöbb esetben végül a gyerekei kapnak az embernek. És igazán nem sajnálom tőle a szórakozást, de enélkül is jól élt, nekem kicsit értelmetlen költekezésnek tűnik.
2015. márc. 9. 17:16
 5/49 anonim ***** válasza:
31%
Örülnék, hogy jó élete van. Ő dolgozott még érte, nektek semmi közötok hozzá.
2015. márc. 9. 17:17
 6/49 anonim ***** válasza:
29%

semmi közöd hozzá

ö dolgozott meg érte nem te

így azt is tesz vele amit akar

és egészségére jól teszi h éldegél még ha már megteheti :-)

2015. márc. 9. 17:18
 7/49 anonim ***** válasza:
83%

Nem mentegetni akarom, de lehet, hogy egyáltalán nincs képben a dolgokkal. Nagymamám teljes komolysággal kérdezte meg tőlem pár éve, hogy mikor kapjuk meg a tanácstól a lakást... Mert hogy annó ő így jutott lakáshoz, gondolta, hogy ez most is így megy.

Talán azt sem igazán érti, hogy az életjáradék azt jelenti, hogy a halála után a pénzintézeté a ház teljes része.

2015. márc. 9. 17:20
 8/49 anonim ***** válasza:
14%

Miért kéne ehhez bárhogy is viszonyulni?! Jól teszi! Legalább nem savanyodik be, mint oly sokan.

Tudom tanácsolni, hogy a saját szüleidtől várj el bármit is, vagy ne adj' Isten dolgozzatok meg ti azért, hogy ne bizonytalan anyagiak közt éljetek gyerekkel!

2015. márc. 9. 17:23
 9/49 A kérdező kommentje:
Képben van teljesen. Nem tudom, én nem tudnám elképzelni, hogy ne a gyerekemre hagyjam azt amim van, hanem elszórjam amíg megtehetem. És sokan írjátok, hogy élvezze csak amiért megdolgozott, semmi közünk hozzá. Ha anno nem a párom beszélte volna rá nagy nehezen, és segítette volna hozzá hogy vegye meg a tanácstól a lakást, még azt mondanám igazatok lehet...
2015. márc. 9. 17:31
 10/49 anonim ***** válasza:
40%
Annak kellene a normálisnak lennie, ha az ember legalább 60 éves koráig keményen dolgozik, hogy a maradék 10 viszonylag aktív évében élvezi annak gyümölcsét és a szabadidejét. Megértelek titeket is, de enyhén túlzó, amit írsz az anyósod luxus életviteléről. Mennyit kaphat 200 ezret? Abból és a nyugdíjból nem lehet naponta luxus étteremben enni, minden hévégén wellnesselni és beutazni az egész világot.
2015. márc. 9. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!