Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálja ezt anyósom...

Miért csinálja ezt anyósom szerintetek? Miért jó ez neki?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy apróságnak tűnik, de iszonyú idegesítő számomra, amit csinál. Nagyon szeret vásárolgatni (meg is engedheti magának), és sokszor vesz ruhákat a gyerekeinknek. Nem kérjük erre, nem szorulunk rá szerencsére, és egyébként nem is lenne ezzel semmi gond... csakhogy rendszeresen ellenkező nemű gyerekre való ruhákat vesz nekik. A fiam 8 éves, és rendszeresen lányos ruhákat vesz neki. Rózsaszín melegítőt, rózsaszín pólót, csipkés szélű pulcsit, meg hasonlókat. Egészen kiskorától ezt csinálja, hiába mondtuk már neki szépen is, kevésbé szépen is, hogy fiús ruhákat vegyen, vagy legalább olyat ami nem egyértelműen lányos. Persze nem adom rá ezeket a gyerekre, de akkor meg megsértődik, hogy ő jó szívvel vette azokat a ruhákat, mi meg nem adjuk rá a gyerekre.

Eddig úgy voltam vele, hogy a fiunkon kívül csak lány unokái vannak, ezért nem érzi annyira a határokat, és maximum magamban bosszankodtam kicsit, ha ideállított valami csajos ruhával. Meg aztán úgy voltam vele, hogy a kicsik úgyis lányok, majd belenőnek a rózsaszín cuccokba, szóval még kárba sem vész a sok ruha.

De a tegnapi nap végleg betette a kaput nálam:

Beállított egy sztreccs farmerral, rózsaszín pillangó mintájú strasszokkal a fenekén, hogy ezt a fiunknak hozta, ja és vett a nagyobbik lánynak is pár ruhácskát (katonai mintás nadrág, fiúbakancs, meg 3 repcsis pulcsi). Őszintén megmondom, csak azért nem dobtam ki ruhástól, mindenestől, mert otthon voltak a gyerekek, és előttük nem akarok balhézni.

Annyira mérges vagyok rá, ezt már nem lehet máshogy magyarázni, minthogy szándékosan csinálja. Vagy engem akar ezzel idegesíteni, vagy őszintén nem tudom mi célja lehet ezzel.

Nem is tudom hogyan kéne kezelnem ezt a helyzetet. Hogyan értessem meg vele már végre, hogy ne csinálja ezt tovább. Miért jó ez neki? Előre is köszönöm a válaszokat.

2015. márc. 6. 13:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én biztos nem rugóznék ezen.Odaadja,elfogadnám,mint írtad a kisebb lányok belenőnek,tehát kárba nem vész.
2015. márc. 6. 14:23
 12/15 A kérdező kommentje:

Eddig nem akartam belekeverni a gyerekeket, de igazatok van, talán ha a fiunk mondja neki, akkor elhiszi.

A férjem többször szólt már neki, hogy nézze már meg milyen ruhában jár a gyerek, és olyanokat vegyen neki, ha már vásárolhatnékja van. De mindig az a válasz, hogy ezek uniszexek, és mi reagáljuk túl.

Az teljesen biztos, hogy nincs gond a fejében, mert amúgy az élet minden más területén teljesen rendben van fejben, ráadásul a másik három unokájának kifejezetten jó ízléssel vesz ruhákat, csak az enyémeket szívatja...

Az is biztos, hogy ő veszi őket, mert egyrészt jól állnak anyagilag, másrészt rajta vannak még a cetlik, csak a blokkot nem adja, mert tudja, hogy kicserélnénk szerintem.

2015. márc. 6. 14:25
 13/15 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Hát ez valoban bosszanto lehet. ha a 8 éves megmondja, h ezt nem veszi föl, talán abbol érteni fog.A kislányoknak hozott fiús ruhát otthoni ruhának sem tudjátok használni? mittudomén mondjuk olyanak amiért nem gáz , ha pl összefestékezi... Egyébként 100x inkább egy fiús ruha lányon, mint fordítva, bár az is igaz, h manapság már egészen kicsi gyerekek is kijelentik, h mit nem vesznek föl. Ha nem szeretnéd a lányaidra adni, és egyébként sem szorultok rá, erre az "adományra", akkor add oda valakinek, akinek valoban szüksége van rá. Sokkal többet érne, mint ezen idegeskedni.
2015. márc. 6. 14:39
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vesd be a gyereket!

Ha hoz valamit akkor nyugodtan szólj a gyereknek: Pistike, gyere, ezt a mama neked hozta!

És hagyni hogy a gyerek kifejezze a csalódottságát.

2015. márc. 6. 14:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha a tobbi unokanak rendesen tud ruhakat vasarolni akkor a te gyerekeidnek miert nem? Nem ertem... nincs az anyosnak valami baja veled?
2015. márc. 7. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!