Miért csinálja ezt anyósom szerintetek? Miért jó ez neki?
Lehet, hogy apróságnak tűnik, de iszonyú idegesítő számomra, amit csinál. Nagyon szeret vásárolgatni (meg is engedheti magának), és sokszor vesz ruhákat a gyerekeinknek. Nem kérjük erre, nem szorulunk rá szerencsére, és egyébként nem is lenne ezzel semmi gond... csakhogy rendszeresen ellenkező nemű gyerekre való ruhákat vesz nekik. A fiam 8 éves, és rendszeresen lányos ruhákat vesz neki. Rózsaszín melegítőt, rózsaszín pólót, csipkés szélű pulcsit, meg hasonlókat. Egészen kiskorától ezt csinálja, hiába mondtuk már neki szépen is, kevésbé szépen is, hogy fiús ruhákat vegyen, vagy legalább olyat ami nem egyértelműen lányos. Persze nem adom rá ezeket a gyerekre, de akkor meg megsértődik, hogy ő jó szívvel vette azokat a ruhákat, mi meg nem adjuk rá a gyerekre.
Eddig úgy voltam vele, hogy a fiunkon kívül csak lány unokái vannak, ezért nem érzi annyira a határokat, és maximum magamban bosszankodtam kicsit, ha ideállított valami csajos ruhával. Meg aztán úgy voltam vele, hogy a kicsik úgyis lányok, majd belenőnek a rózsaszín cuccokba, szóval még kárba sem vész a sok ruha.
De a tegnapi nap végleg betette a kaput nálam:
Beállított egy sztreccs farmerral, rózsaszín pillangó mintájú strasszokkal a fenekén, hogy ezt a fiunknak hozta, ja és vett a nagyobbik lánynak is pár ruhácskát (katonai mintás nadrág, fiúbakancs, meg 3 repcsis pulcsi). Őszintén megmondom, csak azért nem dobtam ki ruhástól, mindenestől, mert otthon voltak a gyerekek, és előttük nem akarok balhézni.
Annyira mérges vagyok rá, ezt már nem lehet máshogy magyarázni, minthogy szándékosan csinálja. Vagy engem akar ezzel idegesíteni, vagy őszintén nem tudom mi célja lehet ezzel.
Nem is tudom hogyan kéne kezelnem ezt a helyzetet. Hogyan értessem meg vele már végre, hogy ne csinálja ezt tovább. Miért jó ez neki? Előre is köszönöm a válaszokat.
Föltenném neki a kézenfekvő kérdést:
MIÉRT?????
Miért vett lányruhát a fiúgyereknek? (És fiúruhát a lánygyerekeknek?)
Nem üvöltve vagy számon kérően kérdezném, hanem értetlenkedve.
Nem tágítanék, amíg a miértre választ nem kapnék.
Szerintem nem szándékosan csinálja, csak debil szerencsétlen. Kérd el a blokkot, és cseréljétek be a ruhákat nektek tetszőre.
Különben a kislánynak nem lesz semmi baja a terepszínű gatyától, csak a kisfiúknak hajlamos elhangolódni a nemi identitása a lányos ruháktól, mert sajnos ilyen a társadalom.
Amúgy abból gondolom, hogy nem szándékosan csinálja, hogy például anyám, aki imád engem, mindig étcsokoládét vesz nekem, pedig minden alkalommal elmondom neki, hogy a tejcsokoládét szeretem. :)
Évekkel ezelőtt feltettük már ezt a kérdést neki. Szerinte azok a ruhák uniszexek, ma már rengeteg fiú hord rózsaszínt is, ő csak divatos ruhákat akar venni a gyereknek. Ezért nem csináltam eddig ügyet belőle, van 5 lányunokája, tényleg azt hittem, hogy csak szimplán nem érzi hol a határ az uniszex és a lányruhák között. Na de azt már nem lehet ezzel magyarázni, hogy a középsőnek meg fiúruhát vett.
Én vagyok paranoiás, vagy szerintetek is lehet, hogy engem akar idegesíteni vele?
Valami zűr lehet az agyában. :-)
Szerintem 8 éves fiad megmondhatná neki, hogy mama ez lányos, ezt nem veszem fel, légyszi cseréld ki. Hátha észbe kap.
Az első, ami eszembe jutott, hogy nem ő veszi, hanem valahonnan, valakitől kapja ezeket (esetleg valami másért cserébe), és így nem tudja szabályozni, hogy fiú/lány ruha legyen.
láttátok már bármikor, hogy ő választja ki, vagy fizet érte?
Engem is felidegesítene, és én sem adnám rá. Valószínüleg megkérdezném, mikor legközelebb jön, hogy ő miért nincs férfiingben, öltönyben, vagy fűzős makkos cipőben, ha szerinte a ruhák között nincs különbség?
MErt gondolom szoknyában, blúzban járkál, mint a legtöbb idősebb nő.
Ha szerinte mindegy, akkor ő is vehet magának a férfiruha üzletben nadrágot, inget. Sőt, nyakkendőt is, ha már a fiúgyerekre strasszos, pillangós ruhát akar erőltetni.
A férjed mit szól ehhez?
Először a férjedet kellene megkérdezni, hogy az édesanyja mindig ilyen zakkant volt-e, vagy ez valami új hóbort nála. Mindenképpen úgy illene, hogy a férjed teszi a helyére a mamát, és nem te.
Amúgy direkt csinálja - belül már titokban készül rá, hogy mennyire sikerül téged felidegesíteni - és valóságos adrenalin-fröccs neki, amikor látja az arcodat, hogy majd szétvet a méreg.
Sajnos vannak ilyen emberek, akik a másik felidegesítésében lelik örömüket (szegénykék)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!