Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megőrjít az anyósom és a...

Breco kérdése:

Megőrjít az anyósom és a lánya, mit tehetnék? Többi lent.

Figyelt kérdés
A párommal 6 éve vagyunk együtt, nem sokára kisbabánk fog születni. Mikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, anyósomék nem örültek, sőt, még a témát is kerülték. A párom ragaszkodik hogy a huga legyen a keresztanyja a gyereknek, de ő is megmondta, hogy először nem örült neki, hogy baba érkezik. Aztán amikor (gondolom én) tudatosult bennük, kb. 6 hónapos terhes lehettem, hirtelen mindenki nagy érdeklődéssel lett felénk, és már most átestek a ló túlsó oldalára. Minden hülyeséget megvesznek a gyereknek, hiába mondom, hogy nem kell, mert már ez és ez van, nem tágítanak. Szóltam a páromnak, hogy közölje a hugával, hogy ne vegyen neki ezt vagy azt mert úgy sem fogom tudni használni, azt válaszolta a testvére, hogy ne én mondjam már meg, majd ő eldönti.. Anyósom is mindent jobban akar tudni nálam, egyszóval úgy érzem, hogy hülyének néznek, mintha én nem is lennék csak egy hordozótest, ami ad nekik egy unokát és az utánna le van szarva, hogy én mit mondok.. Ráadásul elég koszosak is, nem szeret anyósom takarítani, de már most azt tervezgetik, hogy mikor alszik majd ott náluk a pici, és nem lehet nekik megmagyarázni, hogy miért nem viszem oda, hogy a babának először nyugalom kell, állandóan azt hajtogatják, hogy ott lesz a kicsinek jó. Mi panelban lakunk, ők kertesben, tény, hogy más világ, de az én szüleim is kertesben laknak és ők egyáltalán nem ilyenek. Elvárnák anyósomék, hogy már 1 hónaposan ott aludjon a gyerek, de én meg erről hallani sem akarok.. mit tehetnék velük?? előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
2015. márc. 3. 08:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%
párod nem akar a sarkára állni és leállítani az anyját?
2015. márc. 3. 09:04
 2/19 anonim ***** válasza:
81%
És a párod csak áll és néz...Hát te is jól beválasztottál.
2015. márc. 3. 09:14
 3/19 anonim ***** válasza:
89%
megmondod hogy nem, aztan kesz.
2015. márc. 3. 09:16
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

Mosolyogj és mondd, hogy te ezt másképp gondolod. Vagy azt, hogy ezt régen tényleg így csinálták?

Kezdd hirdetni, hogy legalább 2 évig akarod szoptatni a babát, így aztán nem alhat sehol nélküled.

Alapelv, hogy ne vitázz, hanem egyszerűen csináld azt, amit jónak látsz.

2015. márc. 3. 09:17
 5/19 A kérdező kommentje:
A párommal emiatt sokat vitázunk, azt mondta, hogy megért, a múltkor szólt az anyukájának meg a testvérének ezügyben, (én nem hallottam) de semmi változás.
2015. márc. 3. 09:21
 6/19 anonim ***** válasza:
81%
Ismerős a szitu. Én nem hagytam annyiban a dolgot, többször jeleztem a páromnak, hogy mi nem tetszik az anyósban és a lányában, volt hogy addig ütöttem a vasat, amíg meleg, nem érdekelt, valahogy vette az adást a párom, és ahol lehetett mellém állt. Nem vagyok senki ellen, de az már sok volt. Sokszor azt éreztem, h hogy másra se vagyok jó, csak gyerekszülésre, és mehetek a lecsóba. Anyukámék rengeteget segítenek a mai napig, tőlük még egy pelenkacsomagot se kaptam. Nem mintha elvártam volna, de a gesztus, hogy olykor olykor jól esett volna. Az is idegesített, hogy hogy a gyerek tiszta csak apja familiája, belőlem semmi nincs, a párom lánytestvére, folyton azt hangoztatja, hogy az ő haját örökölte a gyerek, meg hogy rá hasonlít kizárólag. Mintha ő lenne az anyja. Tiszta beteg család. Nálunk sose volt, hogy az ilyen jellegű forszírozás, örültünk, hogy szép lett a kisgyerekünk. Sajnos az anyós és a lánya nagyon rosszindulatúak, én ahogy csak tudom, igyekszem ritkábbra venni a találkozásokat.
2015. márc. 3. 09:26
 7/19 anonim ***** válasza:
13%

én ezért válogattam meg jól kivel jövök össze, mivel nem csak a szerelem hanem az illető családja is nagyon sokat számít(van ami nem éri meg).Amúgy toj rá magasról,miért érdekel olyan emberek véleménye akik le se tojnak, én így vagyok apámmal és lassan 3 éves,hogy nem láttam,ha ír nem válaszolok stb. Ha beszól az apósom visszabeszélek ,de mindezt úgy hogy nem lehet rám fogni,hogy milyen szemét vagyok, mert csak ő érti a mondandómat. pl.:

Tényleg olyan mintha te lennél az anyja, akkor légyszi cseréld ki a pelusát, mert wc-re kell mennem(ismerősömnél ez bevált módszer)

2015. márc. 3. 09:33
 8/19 anonim ***** válasza:
39%
Még meg se született az a gyerek,már hisztizel.Örülj neki egyáltalán vesznek neki valamit.majd eljön az idő is amikor örülnél 1órácskára le koccolhatnád a gyereket vigyázzanak rá.Most őszintén mit húzod fel magad,másnak az a gondja anyós jobban szereti a lánya gyerekét.Látom van sogórnőd na ez utolérhet,aztán majd itt sápitozól milyen görény anyós bezzeg a te gyereked ment a lecsóba.Tanuld meg,amit adnak el kell fogadni.majd ha meglesz az a baba,anyósod is máskép beszél majd.Tudod nagyon letudnak ám ezek az unokák fárasztani:)
2015. márc. 3. 10:08
 9/19 anonim ***** válasza:
68%
Nem érdemes vitázni velük. Egy éves kora előtt úgysem fog ott aludni a baba. Valószínűleg később se. Most ők csak álmodoznak. Azt hiszik hogy majd babakocsiban fogják az utcában tologatni és dajkálgatni. Ami nem baj, de ha majd megszületik a hús-vér kisgyerek rájönnek hogy helyetted megszoptatni úgy sem tudnák, és egy csomó dolgot nem fognak tudni helyetted csinálni. Ne vessz velük össsze, mert később ha nagyobb lesz a kicsi lehet hogy jól fog jönni a bébicsősz neked is. Ha egy éves kor alatt akarnák hogy nélküled ott aludjon, csak mondd hogy a babafigyelő monitor nem azért van hogy szépen pittyegjen, hanem a szülőnek tudnia kell életet menteni ha sípolna.
2015. márc. 3. 10:33
 10/19 anonim ***** válasza:
58%
Mintha én írtam volna. Egyszeru a megoldás. El kell engedni a fuled mellett a dolgokat. Kár elore veszekedni olyan dolgokon, ami még nincs. Majd akkor nem engeded és kész. Igy csak a pároddal megy tonkre a kapcsolatotok. En már megtanultam, hogy fapofával vigyorgok, de utána mi ketten dontunk a férjemmel. Ok meg azt gondolják amit akarnak. Nálam is az anyós és a sogornom (40 éves vénlány) a probléma. Az elso gyereknél nagyon megharcoltunk, de a másodiknál már konnyebben ment. Ha vesznek valamit, elveszed és kész.
2015. márc. 3. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!