Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megőrjít az anyósom és a...

Breco kérdése:

Megőrjít az anyósom és a lánya, mit tehetnék? Többi lent.

Figyelt kérdés
A párommal 6 éve vagyunk együtt, nem sokára kisbabánk fog születni. Mikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, anyósomék nem örültek, sőt, még a témát is kerülték. A párom ragaszkodik hogy a huga legyen a keresztanyja a gyereknek, de ő is megmondta, hogy először nem örült neki, hogy baba érkezik. Aztán amikor (gondolom én) tudatosult bennük, kb. 6 hónapos terhes lehettem, hirtelen mindenki nagy érdeklődéssel lett felénk, és már most átestek a ló túlsó oldalára. Minden hülyeséget megvesznek a gyereknek, hiába mondom, hogy nem kell, mert már ez és ez van, nem tágítanak. Szóltam a páromnak, hogy közölje a hugával, hogy ne vegyen neki ezt vagy azt mert úgy sem fogom tudni használni, azt válaszolta a testvére, hogy ne én mondjam már meg, majd ő eldönti.. Anyósom is mindent jobban akar tudni nálam, egyszóval úgy érzem, hogy hülyének néznek, mintha én nem is lennék csak egy hordozótest, ami ad nekik egy unokát és az utánna le van szarva, hogy én mit mondok.. Ráadásul elég koszosak is, nem szeret anyósom takarítani, de már most azt tervezgetik, hogy mikor alszik majd ott náluk a pici, és nem lehet nekik megmagyarázni, hogy miért nem viszem oda, hogy a babának először nyugalom kell, állandóan azt hajtogatják, hogy ott lesz a kicsinek jó. Mi panelban lakunk, ők kertesben, tény, hogy más világ, de az én szüleim is kertesben laknak és ők egyáltalán nem ilyenek. Elvárnák anyósomék, hogy már 1 hónaposan ott aludjon a gyerek, de én meg erről hallani sem akarok.. mit tehetnék velük?? előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
2015. márc. 3. 08:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%

Tojjál az elvárásokra 1 hónaposan nem alszik ott a gyereked és kész. Ne problémázz előre, majd találsz kitérőt mért nem viszed.

Addig jó amíg lelkesednek és nem utálják, mert még az is eljöhet. A fárasztó anyóssal minimálisra kel redukálni a kapcsolatot, de kedvesen, nem összeveszve.

2015. márc. 3. 10:37
 12/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!!! Tanultam belőlük!! Igazán aranyosak vagytok!! Hatalmas puszi és ölelés mindenkinek!!! :)
2015. márc. 3. 11:36
 13/19 anonim ***** válasza:
23%
Állj a sarkadra, másként ez nem fog működni. Intő példaként: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-apo..
2015. márc. 3. 11:51
 14/19 anonim ***** válasza:
21%
Olyan nagyon koszosak nem lehetnek, ha egyszer fel tudott ott nevelni két egészséges gyereket, az egyik ma már a te párod... ezzel szemben te egyelőre csak könyekből olvastál a gyereknevelésről és semmi valódi ellenvetésed nem lehet az anyósod tanácsai ellen. Gyerek vagy még nagyon, a saját kis fejecskédben sincs rend: az elején az volt a bajod, hogy nem lelkesedtek a születendő gyerek miatt, a végén meg az, hogy igen. Te vagy az a fajta ember, aki maga sem tudja mit akar, csak az az egy biztos, hogy a többiek mind hülyébbek nála.
2015. márc. 3. 12:53
 15/19 anonim ***** válasza:
73%
Nekem anyám hasonló minden lében kanál, ő mindent jobban tud, teljesen hülyének néz. Most éppen szerencsére megsértődött. Ne engedj nekik, mert ez csak rosszabb lesz. Tapasztalat, én is abban reménykedtem hogy talán megváltozik tűrtem, de egyre rosszabb és rosszabb lett. Most hattyú halálát játszik én vagyok a gonosz és ő nem is jön amíg én nem hívom. Biztos vagyok benne hogy pénteken már itt lesz. Egyébként meg ezt a férjednek kéne velük megbeszélni, neked pedig lefektetni a szabályokat, nehogy úgy járj mint én, még a szülőszobára is bekéredzkedett pedig megbeszéltük hogy senki nem jöhet be csak a férjem. Az ott alvásról meg annyit hogy anyósoméknál már aludt a kislányom (1 éves) náluk nem fog. A mocsokról meg, engem is felneveltek, még sem szívesen megyek WC-re náluk, minden ruhánk büdös lesz amikor hazajövünk, utálom én meg rendszerető vagyok. Bár szerencsére a férjem nem úgy gondolkozik mint az egyik hozzászóló mert akkor nyilván nem vett volna feleségül, de sajnos a szüleinket nem választhatjuk meg, és hidd el rohadt nehéz helyzet, de a férjem mellettem áll és ez a lényeg.
2015. márc. 3. 13:13
 16/19 anonim ***** válasza:
73%
Bocs, de férjed jól kiállhatott melletted, ha az volt a válasz, hogy ne TE mondd meg a tutit. Ez nem kiállok mellette, ez postáskodás. Egyébként az én anyósom is ilyen amúgy, hanyag és a lakása olyan, mint egy disznóól. Ehhez képest abba is beleszól, hogy hogyan porszívózok (szerintem ő ha félévente előveszi a porszívót, sokat mondok). Férjem maga mondta, hogy a gyerek oda nem megy, ameddig bármit a szájába vesz. Nem tolmácsolta, hogy a gyerek miattam nem megy, mert ezzel csak viszályt szít. A picifiának kéne kiállnia értetek, mert te nem szállhatsz versenybe anyósékkal. Ő igen.
2015. márc. 3. 19:13
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Erőt merítettem a véleményekből.
2015. márc. 4. 07:03
 18/19 A kérdező kommentje:

Csak kiegészítésképp:

Nem az a baj, hogy hirtelen ennyire "érdekesek" lettünk a pocaklakóval, hanem ahogyan vélekednek. Hogy ők mindent jobban tudnak. Sajnálom, ha az egyik kedves válaszoló azt gondolja, hogy gyerekes vagyok, pedig nem, csak nem értem hogy mire ez a fellángolás, mert konkrétan amikor elmondtam nekik, még annyit sem mondott egyikőjük sem, hogy jó egészséget, vagy bármi! Meg akarták szabni, hogy mikor vegyük meg a kiságyat, a babakocsit, nem sorolom tovább. Valóban a páromnak kellene mellém állnia, de azt hiszem, hogy ameddig a gyerek nem fog megszületni, és én mégjobban nem állok a sarkamra, nem fog neki menni. Pedig muszáj lesz, mert ha ő nem áll mellénk, én fogom kicsapni a balhét, és abból nem lesz köszönet. A gyerekem az első mindenek felett, nem a családi béke.

2015. márc. 4. 07:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Engedd el a füled mellet, úgyis az lesz amit te akarsz, ők meg csak mondják a magukét. ha vesznek a babának felesleges dolgokat, akkor a saját pénzüket költik, hagyd rájuk, tedd a dolgod ahogy jónak látod. . légy okos, ne figyelj rájuk. te vagy a baba anyja, úgy lesz ahogy te akarod.
2015. márc. 12. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!