Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom ki van akadva mert...

Anyósom ki van akadva mert nem küldök neki az unokájáról képeket?

Figyelt kérdés

Amikor szültem férjem csinált egy fotót közvetlen szülés után,de kértem tőle h ezt ne ossza meg közösségi oldalon(elég ramaty állapotban voltam. Így csak a babáról tett fel képet,amivel tudattuk a barátokkal,távolabb élő ismerősöknek h mindketten jól vagyunk.

Anyósom már másnap jött látogatni a kórházba,odáig és vissza volt az unokájától. Sok képet is csinált is róla,a férjem telefonjával,mert az övé nem csinál olyan jó képeket.

Férjem mikor elmentek,még felmentek hozzánk,ahol anyósom felrakta a képeket a gépre,férjem mondta neki,azt amin ketten vagyunk a babával közvetlen szülés után azt ne rakja fel.

Nem vagyunk nagy facebookosok,igy én is és a férjem is csak akkor láttuk h bizony anyós felrakta azt a képet is amit kértünk h ne,meg mindegyik képen bejelölt minket is.

Nagyon ideges lettem,azon kivül h ramatyul nézek ki rajta túl intimnek tartottam azt a fotót h mindenkivel megosszam. Erre anyósom felrakja,pedig szólt neki a férjem ne tegye. Meg még be is jelöl rajta,plussz a 20 egyforma képen amin alszik a baba.

A megjelölést letiltottam,és azóta képeket se küldök anyósnak. Sokat fényképezem én is meg a férjem is babánkat,van amit felteszünk facebookra is.

Anyósom sérelmezi h kevés képet osztunk meg a gyerekről,és ha mi nem is rakjuk ki,miért nem küldünk neki privátban?

50 km-re él tőlünk anyósom,el szoktunk hozzá menni,havi 2-3 alkalommal. Ilyenkor fotozza az ő telefonjáról a babát,de mivel nem csinál jó képeket a teloja,nem rakja fel sehova. Se én,se a férjem nem adjuk neki oda a telefont h azzal csinálja.

Már amit nem osztunk meg facebookon,azt se küldjük át az ő telefonjára,csak megmutatjuk,mert volt h elkérte,h átküldi magának mert olyan édes itt az unokéja,és egyből facebookon landolt.

2015. febr. 20. 08:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
44%
Oké, anyósod hibázott. De ezért most egy életre büntetni fogod? Már az se jó ha szereti az unokáját?
2015. febr. 20. 08:50
 2/20 A kérdező kommentje:

Nem baj,hogy szereti az unokáját,de engem idegesit h minden egyes fotót ki rak facebookra.

Vettünk már neki fotó albumot,amibe olyan képeket is raktunk amiket mi nem raktunk ki a facebookra,meg viszünk neki papir képeket amiket bele tud rakni az albumba. DE ne tetszik neki,mert miért nem neten küldjük át,ugy olcsóbb,gyorsabb is,stb.. igen,meg mind a facebookon landol.

2015. febr. 20. 08:55
 3/20 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem se büntesd egy életen át. Esetleg amikor mentek hozzájuk kinyomtatott papírképekkel megajándékozhatod.

Az is jó ha küldesz neki néhány számodra publikus fotót a gyerkőcről. Az a jó hogy így irányításod alatt van, hogy milyen képek vannak a birtokában. Ha olyan képet küldesz neki amit nem bánsz hogy fölmegy a facera ő is megnyugszik és te is.

Ha nagyon fáj még hogy olyan intim helyzetben készült fotót megosztott rólad a nagyvilággal, bosszút is állhatsz, bár annak nincs sok értelme csak az hogy megmutatod neki milyen érzés.

Amikor a mama a legramatyabbul néz ki, vagy a legnagyobb kupi van az otthonában, esetleg mosatlan edényekkel van teli a mosogató lefényképezed a gyerekkel együtt. Aztán meg lehet osztani az oldalán a cuki unokás képet, célozva arra hogy hát azt hitted őt nem zavarják az ilyenek, hiszen rólad is ezt feltételezte.

2015. febr. 20. 08:58
 4/20 A kérdező kommentje:

Papírképeket kap,meg amit mi megosztunk azt ő egyből lementi és rakja fel magának.

Ő azt akarja h minden képet amit csinálunk küldjünk át neki.

2015. febr. 20. 09:00
 5/20 anonim ***** válasza:
18%

Büszkélkedni szeretne az unokájával az ő ismerősei előtt. Mindenkinél más a "fészbúkra kerülhető küszöb". Nálunk sógornőm az esküvőről készült képeket sem engedte anyósnak feltenni, mert ő nem akarja, hogy mások lássák az ő intim pillanatát, miközben ez anyósomnak is jelentős esemény volt, hisz az elsőszülöttje nősült.

Engem az ilyenek nem zavarnak. Ami kevésbé tetszik, onnan kiveszem a jelöléseket, hogy az én ismerőseim ne lássák, de az, hogy Terike, Marika, Gizike, meg a többi anyós barátnő ott olvadozzanak, hogy milyen édes/cuki/hogy megnőtt/stb. nem zavar.

Anysomnak van kb. 50 ismerőse, nem a fél világ nézegeti.

2015. febr. 20. 09:07
 6/20 anonim ***** válasza:
23%

abban egyetértek,hogy külön kérésetek ellenére nem kellett volna felraknia azt a képet.de ha annyira intim a kép meg ramaty,miért nem figyelt a férjed,amikor felrakták a képeket a gépre?Itt nem csak anyós hibázott

a másik az,hogy örülj neki,hogy büszke az unokájára,büszkélkedni akar vele.ha meg le se sz@rná,az lenne a baj,akkor azt olvasnánk itt.

sajnos az anyósok ilyenek,nem tudnak megfelelni sehogy sem

2015. febr. 20. 09:08
 7/20 anonim válasza:
90%
Én nem értek egyet az elöttem válaszolókkal, persze nem mondom hogy büntetni kell ezért de ez annyira fura. Ez a mai emberek betegsége, hogy MINDEN képet ki kell rakni facebookra. Persze "kell" a babádról, de nem biztos, hogyha az a gyerek felnő örülni fog neki, hogy a nagymamája az egész életét ott mutogatja. Pár képpel nincs baj, persze büszke az unokájára, de mint írod kérdező hogy a huszadik alvós kép szerintem is sok!
2015. febr. 20. 09:11
 8/20 anonim ***** válasza:
89%

El vagyok ámulva az eddig válaszok többségén :-O

Én még nálad is jobban ki lennék akadva, ha anyósom minden képet megosztana a face-n... Maxi gáz, komolyan mondom. Nem is tudom, mi lehetne megoldás. Talán az, ha "megzsaroljátok", hogy csak akkor küldtök további képeket, ha csak az általatok cenzúrázott fotók kerülnek fel a face-re.

Sokan elfelejtik azt a tényt, hogy amit a netre egyszer feltöltöttél, azzal bárki, bármikor visszaélhet, letölthet, egyszóval SOHA nem kerül le onnan, hiába letörlöd.

2015. febr. 20. 09:23
 9/20 A kérdező kommentje:
Engem is idegesít hogy minden egyes képet fel rak... Ha jók a fényviszonyok az ő telefonja is tud jó képet csinálni,és amit lefotóz mindent rak fel.
2015. febr. 20. 09:27
 10/20 A kérdező kommentje:
Párom meg már nem akar veszekedni az anyjával ez miatt
2015. febr. 20. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!