Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mást is idegesít az anyósa?

Mást is idegesít az anyósa?

Figyelt kérdés
Anyósom a 30-40 évvel ezelőtti világban él. 8 hónapos a kisfiam, múltkor tejfölt akart adni neki. Amikor mondom, hogy ne, rosszallóan néz... Mindig van valami, amit nem helyesel, hozzátáplálás ügyben. Ültetni akarja, de még nem tud ülni. Hurcibálja, de közben mondja, milyen nehéz. Ha át akarom venni, vagy mondom, hogy tegye le a játszószőnyegre, megsértődik. Jön fürdetni, de én nem szeretném, a férjemmel szeretnék fürdetni, aki ha itt van az anyukája, nem fürdet, mert van, aki segít helyette... Nem karaom megbántani, de idegesít! Kisfiam se szereti őt annyira, anyukámat, a másik nagyit sokkal jobban. Nem merem rábízni órákra sem (anyukámra gond nélkül), mert sír nála, meg ki tudja, miket ad neki, mit csinál vele. Egyik este ő vigyázott a babánkra, és 11-kor, amikor hazaértünk sírt nagyon a gyerekszobában, épp pelust cserélt! Soha nem cserélek pelust éjjel, pláne nem villanyt felkapcsolva. Megpróbálom sötétben, a kiságyában visszaaltatni. Anyósom ezt nem érti meg, olyan elméletei vannak, hogy a pisis pelus miatt ébredt fel. Nem bírom, de se a férjemet, sem őt nem szeretném megbántani, magamban örlődöm. Más is van így? Elmúlik majd, ha nagyobb lesz, addig meg tűrjek? Nehéz. :(
2015. febr. 10. 10:01
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Jól elkanyarodtatok az eredeti témától. Ehhez muszáj hozzászólnom annyit, hogy én is azok közé tartozom, akik nem cserélnek éjjel pelust, mert az én kisfiam alszik egész éjjel, és csak pisilni szokott közben. Nevezd ezt undorítónak, megdöbbentőnek, gusztustalannak... stb. Szegény babádat felkelted óránként éjszaka, hogy megnézd, pisis-e a pelenkája? Ú, na ez gáz. Máshogy gondolkodunk azt hiszem... Sok olyan "szaranya" van, aki hagyja a gyereket aludni éjjel, képzeld. Nem lesz baja a pisitől. Te figyelj, ha hirtelen nem tudod kicserélni a pelust, ahogy történik valami benne, nagyon pánikolsz? Mit érzel akkor? :)
2015. febr. 10. 16:51
 22/27 anonim ***** válasza:
21%
Kedves kérdező, én totálisan átérzem a problémádat. Mintha a saját anyósomról olvasnék... Sajnos ez nem fog változni, ha nem szólsz. Én eleinte próbáltam a férjemmel beszélni, hogy tegye helyre anyukáját (forditott helyzetben én is szólok az én anyámnak) hogy ne legyen konfliktus... 2 hétig minden nap hallgattam, hogy rosszul fürdetek. Nem jó a cumisüveg. Miért hagyom a babát a kanapén egyedül? Miért nem viszem sétálni (az 1hetes babát 0 fokban)? Miért kap tápszert, ha van tejem (etetésenként 10ml-2 mellből), stb... 2 hét után szakadt a cérna (a hormonok...), mondtam anyósnak, hogy nagyon rendes, de ha tanács kell, akkor szólni fogok. Illetve, hogy ha máskor nem is, de legalább etetéskor és fürdetéskor szeretnénk hármasban lenni. Természetesen megsértődött, mert el akatom tiltani az unokájától. Azóra persze belátta, hogy kicsit túllőtt a célon, és naponta csak 2-3 alkalommal jön...
2015. febr. 13. 09:45
 23/27 anonim ***** válasza:
21%
Az én anyósom még durvább, nyugi :) Amúgy szerintem először beszélj a férjeddel, mert csak az ő anyja, ő tudna rá jobban hatni. Csak kérje meg az anyósodat, hogy tartsa tiszteletben te mit hogy szeretnél a gyerek körül, végülis te vagy az anyja. Nálunk is volt ilyen probléma anno, hogy adni akart neki csokit mikor még csak 5 hós volt és én megkértem, hogy ne adjon neki. De nálunk rosszabb volt a helyzet, mert anyósom "csakazértis" adott neki. Szóval megpróbáltam beszélni vele, de még ő osztott ki engem, hogy én tartsam tiszteletben, hogy ő idősebb és mindent úgy csináljak ahogy ő mondja. Hát az lett a vége, hogy nem igazán keressük a társaságát. Sajnos csak ebből tanult, most, hogy ritkábban megyünk hozzá nem szólogat be. De addig amíg mindig mentünk hozzá,kiscit mintha "hatalmi harc" játéknak fogta volna föl a dolgot,mindig ellekezett velünk. És beleszólt mindenbe. No de a tiéd lehet, hogy visszavesz ha a fia megkéri rá. Az meg természetes, hogy arra bízod rá a gyereked akiben te is megbízol. Engem is idegesít az anyósom viselkedése, hogy mindenbe bele akar szólni, de nálunk sajnos direkt csinálja. Nálatok nem biztos. Még van remény :) Próbáljátok elmondani neki, hogy szeretitek őt, de a gyereknevelésbe ne szóljon bele. Ha te még nem akasrz neki tejfölt adni akkor ő se adjon. A te gyereked, a te döntésed. Anyóssal akkor jó a viszony ha el tud téged fogadni és nem gyerekként akar kezelni. Amúgy jobb lesz ha nagyobb lesz :)
2015. febr. 13. 15:17
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a két utolsó kommentet, jól esik tudni, hogy nem vagyok egyedül! Most viszont tényleg kicsit betelt a pohár. Tegnap este ő vigyázott rá, és hiába ilyen olyan csúnya viselkedés, meg hálásnak kéne lennem... stb, de elegem van. Éjfélkor arra jöttünk haza, hogy az én 8 hónapos gyerekem ül a tv előtt és banánt eszik. ???? Azt kértem tőle, hogy ha felébred, próbálja meg a cumijával a sötét szobában visszaaltatni, és hívjon fel, mert fél óra alatt otthon vagyunk, ha ez nem megy. ....
2015. febr. 14. 10:01
 25/27 A kérdező kommentje:
Ja, és atejföl témára visszatérve, hat hónaposan akart neki adni, úgy, hogy a nagymamám laktózérzékeny, ezért én csak később szeretném bevezetni ezeket a dolgokat.
2015. febr. 14. 10:52
 26/27 anonim ***** válasza:
59%

Az én anyósom is így indított, mikor megszületett a kisfiunk. 10 percre lakik tőlünk, és jött segíteni fürdetni első nap, amikor hazamentünk a kórházból. Végigordította az egészet a babánk. Meg hasonlók, most nem folytatnám a sort.

Igen, ők a saját tapasztalataikat akarják a mi babáinkra "ráerőltetni".

Én először szóltam a férjemnek, hogy ezt és ezt nem így szoktuk (mikor már nagyobb volt a babó), ezt és ezt nem eszik még stb. Aztán én is mindig mondtam, hogy húst még nem eszik 4 hósan stb. Mostanra már mindig megkérdezi, hogy ehet-e ezt és ezt.

A pelenkacserés dologgal Veled értek egyet. De most akkor felkelt a babád vagy ő keltette fel kicserélni?

Mindegy, részletkérdés szerintem. :)

Mondd meg neki - finoman persze -, hogy ti mit hogyan szoktatok, este mikor fektesse le, mikor etesse (készítsd el neki előre dobozba - én így szoktam), éjjel ne keltse fel, felesleges a pelenkacsere stb.

Mi is így szoktuk férjemmel. DE! Még így is van, hogy másként csinálja, mint ahogy szoktuk.

Most 11 hónapos a fiunk, na nekem most lett elegem belőle. Pl. háromnegyed óráig sírt múltkor az ölében, míg elaltatta (nappal). Na, többet nem hagyom vele a babánkat, kizárólag ha én is ott vagyok.

Próbálom másképpen elintézni a dolgaimat, vagy viszem magammal. Ill. én is csak anyukámra tudom bízni, mert ő úgy bánik vele, ahogy mondom vagy megkérdezi mit hogyan kell. De sajnos ő 250 km-re lakik tőlünk...

Ami szemet szúrt nekem, hogy hogyhogy ti 11-12 körül nem vagytok otthon? Gondolom elmentek kettesben kikapcsolódni. Ez OK. Akkor nem tudod másra bízni a kisfiad ilyenkor, ha az anyós ilyen butaságokat csinál??

(Bocs a keszekusza gondolatmenetért!) :)

2015. febr. 21. 12:55
 27/27 pacsup21 válasza:
Nálunk is ez van sokszor nagyon kiborít.le van téve a gyerek a kiságyba.és mindig ültetgeti föl benne nem foglya föl hogy ezzel csak árt a gyereknek.tiszta görnyedt olyankor szegénykém .meg megkérem hogy ne vegye ki éd azért is kiveszi.meg állandóan mondaná mit csináljak.de nem szoktam vele foglalkozni.teszem hozzà 5 hónapos a lányom kizárolag anyatejes.és szó szerint lebaszott hogy miért nem adok már neki mást is.minek adnék mikor normálisan gyarapodik a súlya? Szóval hidd el nem csak nállad vannak problémák együttérzek veled :-(
2015. aug. 12. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!