Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mást is idegesít az anyósa?

Mást is idegesít az anyósa?

Figyelt kérdés
Anyósom a 30-40 évvel ezelőtti világban él. 8 hónapos a kisfiam, múltkor tejfölt akart adni neki. Amikor mondom, hogy ne, rosszallóan néz... Mindig van valami, amit nem helyesel, hozzátáplálás ügyben. Ültetni akarja, de még nem tud ülni. Hurcibálja, de közben mondja, milyen nehéz. Ha át akarom venni, vagy mondom, hogy tegye le a játszószőnyegre, megsértődik. Jön fürdetni, de én nem szeretném, a férjemmel szeretnék fürdetni, aki ha itt van az anyukája, nem fürdet, mert van, aki segít helyette... Nem karaom megbántani, de idegesít! Kisfiam se szereti őt annyira, anyukámat, a másik nagyit sokkal jobban. Nem merem rábízni órákra sem (anyukámra gond nélkül), mert sír nála, meg ki tudja, miket ad neki, mit csinál vele. Egyik este ő vigyázott a babánkra, és 11-kor, amikor hazaértünk sírt nagyon a gyerekszobában, épp pelust cserélt! Soha nem cserélek pelust éjjel, pláne nem villanyt felkapcsolva. Megpróbálom sötétben, a kiságyában visszaaltatni. Anyósom ezt nem érti meg, olyan elméletei vannak, hogy a pisis pelus miatt ébredt fel. Nem bírom, de se a férjemet, sem őt nem szeretném megbántani, magamban örlődöm. Más is van így? Elmúlik majd, ha nagyobb lesz, addig meg tűrjek? Nehéz. :(
2015. febr. 10. 10:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
23%
Lehetnel kicsit hatarozottabb vele. A ferjed ha az enyem lenne meg kiosztanam, hogy attol,hogy az anyja itt labatlankodik, meg ki vehetne reszet a gyereke furdetesebol. Amugy meg este furdetesidoben miert van nalatok? Kuld haza, te otthonod, pont.
2015. febr. 10. 10:58
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

a babák kapnak influenza oltást,pont valamelyik nap néztem az oltáskönyvében,szóval szerintem nem kapta el. de finoman mondhatod,hogy nem szeretnéd ha elkapta,és mondjuk mi lenne ha a jövő héten átjönne mikor már biztos meggyógyult.

5-ös

2015. febr. 10. 12:31
 13/27 anonim ***** válasza:
37%
Ismerős a helyzeted.. Ez már szerintem a jéghegy csúcsa.... A kérdezőt az borítja ki szerintem, hogy tul.képp. az Ő kívánságait az anyósa semmibe veszi.... Ez az állandó kritika, negatív kisugárzás senkire sincs jó hatással. Az lesz majd az eredménye, hogy nagyon kiborulsz majd, és jól összeveszel vele, de akkor legalább helyre lesz téve az anyós. A pszichológia azt mondja a kérdezés nélküli vélemény-nyilvánításról, hogy erőszak. Azaz az anyósod folyamatosan erőszakot követ el rajtad, mivel gondolom fenti megjegyzései nem úgy születnek, hogy Te rákérdezel...
2015. febr. 10. 14:07
 14/27 anonim ***** válasza:
48%
Előző vagyok, nem múlik el- egyre durvább lesz, ha hagyod. Őt nem érdekli, hogy Te megbántódsz, úgyhogy Te se morfondírozz ezen, hogy nem szeretnéd megbántani. Én azt tanácsolom, hogy Te kerüld el az anyóst, az unokára meg majd bízd rá, hogy mennyi időt akar a mamával lenni. A férjed az unokával ketten menjenek hozzá, különben bele fogsz örülni. Én is ezt teszem. A kisfiamat nem tiltom el tőle, de én minél kevesebbet találkozom vele. Apa és a kisfiúnk mennek hozzá, én csak ünnepekkor.
2015. febr. 10. 14:10
 15/27 anonim ***** válasza:
31%
Hát valahol én pedig megértem anyósodat is. Én még csak 27 éves vagyok, úgyhogy nem élek 30-40 évvel ezelőtti világban, de nálam is kiüti a biztosítékot, mikor valaki képes és reggelig nem teszi tisztába a gyereket, mert jó nedvszívó a pelus. Nekem ez gusztustalan. Fel sem tudom fogni, nem is értem miért csinál valaki ilyet. Ennyire drága a pelus? Ennyire lusta? Azt ne mondja már senki, hogy annak kéne normálisnak lenni, hogy adott esteben este tízkor bepisil és akkor lehet csak reggel hétkor lesz tisztába téve, hadd aludjon... lehet, hogy nekem is viszketne a tenyerem, hogy ki tudja miket csinálsz még vele.
2015. febr. 10. 14:39
 16/27 anonim ***** válasza:
56%
Ha egész éjszaka alszik,akkor felébreszted azért hogy tisztába tedd a gyereked ? Nevezz igénytelennek de a 14 hónapos kisfiam este altatás elott tisztába teszem, majd legközelebb csak reggel. Nincs semmi baja a popsijának mert éjszaka esetleg vmikor belepisil. Éjszaka az alvásé, nem azé, hogy nézegessem nem pisilt-e be és azzal felébresszem. Aztán majd altathatom vissza akár órákig is.
2015. febr. 10. 15:08
 17/27 anonim ***** válasza:
21%
Hát ha neked jó. Mindenesetre ÉN nem aludnék pisában át egy éjszakát így a gyerekemnek se kell. Te átaludnád? Akkor a gyerek számára ez miért legyen természetes?
2015. febr. 10. 15:41
 18/27 anonim ***** válasza:
83%
Juj, 15- -ös! Neked ugye nincs gyereked?
2015. febr. 10. 15:42
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

lepontozó,szeretnéd ha jelentenélek? mert nagyon pontozgatsz itt mindenkit. szerinted miért nem hasznosak azok a válaszok,amik azt mondják beszélje meg vele? fogd már fel,ez itt nem a facebook,nem like gombokat nyomogatsz. attól,hogy neked nem ez a véleményed,mert te úgy gondolod megbeszélni hülyeség,még nem jelenti azt,hogy ezek a válaszok nem hasznosak.

5-ös

2015. febr. 10. 15:50
 20/27 anonim ***** válasza:
36%

18-as, azért mert ha bepisil tisztába rakom, azért már nem is létezik? Azért ez nagyon erős.

Én a gyereknevelés kategóriában nagyon sokszor visszafogom magam, mikor írják, hogy milyen nehéz meg mekkora már a gyerek alatt már a pelenka, de még bírja, "jóaz". Olyan kérdés is volt már, hogy valaki este tízkor feltette a kérdést, hogy érzi a kaka szagot, de nem akarja felkelteni, olyan 7 körül kel reggel bennehagyhatja-e addig. És a legmegdöbbentőbb, hogy jöttek olyan válaszok, hogy "én se kelteném fel hadd aludjon". Nekem ez gusztustalan, felfoghatatlan és megdöbbentő. Ha belecsinál a pelusba észreveszem csere van. Nem az, hogy á bírja, mehet még abba, meg el lehet benne. És úgy vettem észre, hogy nem vagyok egyedül ezzel, bár igaz, hogy mi vagyunk a kisebbség, de azért még nehogy már én legyek a gyökér és szar anya, aki semmit se tud a gyereknevelésről AZÉRT mert tisztába teszem a gyereket, ha van alatta végtermék! Ez egyszerűen hihetetlen, hogy EZ ciki.

2015. febr. 10. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!