Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mást is idegesít az anyósa?

Mást is idegesít az anyósa?

Figyelt kérdés
Anyósom a 30-40 évvel ezelőtti világban él. 8 hónapos a kisfiam, múltkor tejfölt akart adni neki. Amikor mondom, hogy ne, rosszallóan néz... Mindig van valami, amit nem helyesel, hozzátáplálás ügyben. Ültetni akarja, de még nem tud ülni. Hurcibálja, de közben mondja, milyen nehéz. Ha át akarom venni, vagy mondom, hogy tegye le a játszószőnyegre, megsértődik. Jön fürdetni, de én nem szeretném, a férjemmel szeretnék fürdetni, aki ha itt van az anyukája, nem fürdet, mert van, aki segít helyette... Nem karaom megbántani, de idegesít! Kisfiam se szereti őt annyira, anyukámat, a másik nagyit sokkal jobban. Nem merem rábízni órákra sem (anyukámra gond nélkül), mert sír nála, meg ki tudja, miket ad neki, mit csinál vele. Egyik este ő vigyázott a babánkra, és 11-kor, amikor hazaértünk sírt nagyon a gyerekszobában, épp pelust cserélt! Soha nem cserélek pelust éjjel, pláne nem villanyt felkapcsolva. Megpróbálom sötétben, a kiságyában visszaaltatni. Anyósom ezt nem érti meg, olyan elméletei vannak, hogy a pisis pelus miatt ébredt fel. Nem bírom, de se a férjemet, sem őt nem szeretném megbántani, magamban örlődöm. Más is van így? Elmúlik majd, ha nagyobb lesz, addig meg tűrjek? Nehéz. :(
2015. febr. 10. 10:01
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
20%

Férje van neki?

Ha nincs, akkor érthető miért lóg rajtatok állandóan.

Amúgy nem akar ő rosszatt.

Az én nagyim is ilyen volt, hogy mindenben segíteni akart.

Az a helyzet, hogy ők már nem tudják, hogy a mai világban ez, hogy szokás és így a régi tapasztalatait veszi elő.

Lehet, hogy idővel ő is bele törődik a mai világ szokásaiba.

2015. febr. 10. 10:17
 2/27 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem 8 hónaposan már adhatsz neki tejfölt. Nálunk is volt olyan hogy amit én nem szerettem volna hogy adjon neki anyós de adott, utána volt egy beszélgetés és azóta mindig megkérdezi hogy adhat e neki. A fürdetés meg miért ne fürdethetné ő? Ti minden nap meg tudjátok fürdetni ő nem. (Gondolom)

Az meg hogy sír nála talán azért van mert még nem ismeri annyira mint a te anyukádat, talán többet kéne vele lennie és egy idő után megszokja. Sógoroméknál is ez volt a helyzet. Egyik nagyszülőt többet látta nála nem sírt, anyósékat kevesebbet és náluk mindig sírt mióta többet vitték hozzájuk már nem sír.

És lehet igaza van hogy ha teli a pelus azért is felkelhet, mivel zavarja hogy tiszta pisi.

2015. febr. 10. 10:18
 3/27 anonim ***** válasza:
80%
Mi a nehéz? Nem minden hülyeség amit anyósod mond! Sőt! Amiket leírtál teljesen korrekt. Örülj neki, hogy segíteni szeretne. Azért ha 11-kor még ő vigyázott babádra akkor nem lehet olyan rossz. Azt meg kijelenteni, hogy egy 8 hónapos baba csak az egyik nagymamáját szereti nagyon csúnya dolog! Tehát a segítség jó, amit tőle kaptok, egyébként meg kibeszéled a háta mögött. Nagyon csúnya az ilyen magatartás!
2015. febr. 10. 10:29
 4/27 anonim ***** válasza:
25%

Te szegény! Együttérzek. Bár az én anyósom egész más típus, én az anyámnak szoktam mondani, hogy hálát adok az égnek, hogy a lánya vagyok és nem a menye...

Én csak két megoldást tudok elképzelni erre a helyzetre: vagy nyelsz és tűrsz, de akkor nagy valószínűséggel semmi nem fog változni, vagy a sarkadra állsz, és rövidre zárod, hogy ennek a gyereknek te vagy az anyja, és elvárod, hogy ő is eszerint álljon a dolgokhoz, de abból meg lehet, hogy világraszóló botrány lesz otthon.

Sok sikert a megoldáshoz!

2015. febr. 10. 10:29
 5/27 anonim ***** válasza:
23%
annyit tudsz tenni,hogy megbesled vele,miket eszik már,miket nem ehet stb. vagy megérti,vagy nemmeg kell próbálni. én is magyarázom 3hónapos kora óta,hogy nem még nem eszik bébiételt,meg nem iszik teát. (nekünk még mondta is az orvos,6hónaposan se egyen ha annyi tej van inkááb azt) bosszantó az ilyencsak hát régen teljesen más volt,mamám is mondja 2-3 hónaposan ezt meg auzt adtak,meg ő adta a főtt husit stb stb. én attól nem,szerintem nem értik meg,de talán elfogadják.
2015. febr. 10. 10:33
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha nem beszélsz vele, akkor nem fogja tudni, hogy hogyan akarod nevelni/táplálni, stb a gyereket. Nekem mondjuk volt olyan kulturált az anyósom, h ha nem is értett velem egyet, de elfogadta amit mi gondolunk. 8 hónaposnak én se adtam pl tejfölt, éppen elkezdtük hozzátáplálni addigra. Az éjszakai átpelenkázást annyiból megértem, h amíg a tetra pelenkák voltak, tényleg nem aludt olyan nyugodtan a baba, mint a mai szupernedvszívósokban. Vagy nem kell rábízni késő este és akkor nem fog pelenkázni. Annyira gonosz nem lehet, gondolom addig a férjeddel kettesben voltál vhol.

Az meg hogy egy 8 hónapos kit szeret jobban. ááá. Ha te is sokkal feszültebb vagy ha az anyósod van ott az egy ennyi idős megérzi. Ő még nem válogat, h kit szeret(het) jobban.

2015. febr. 10. 10:34
 7/27 A kérdező kommentje:
Hú, jókat írtatok, elgondolkodom mindegyik válaszon! Igen, ha már ehet mindent, könnyebb lesz, addig meg odafigyelek :) Még csak egyet kérdeznék: influenza után egy héttel jött látogatni, még köhögött, azt mondta "talán" meggyógyult, és egy órát volt a fiúnkkal (én persze megint idegeskedtem), de itt volt a férjem is, és nem mertem mondani, hogy távolról szemlélje csak a gyereket. Fertőzhetett még? Ilyenkor olyan mérges vagyok magamra is, hogy miért vagyok ilyen "teszetosza", vagy csak felfújom a dolgot, legyek lazább??
2015. febr. 10. 10:42
 8/27 anonim ***** válasza:
71%

Engem az idegesít az anyósomban, hogy le se sz.rja az unokáját. Két éves a kisfiam, nagyon kedveli amúgy, és ha 2 havonta méltóztatik eljönni egy napra, akkor utána mindig hetekig emlegeti szegény, hogy Namama, Namama. És összeszorul a szívem. Persze olyankor mindig előadja, hogy mennyire szereti a fiam, meg ő a mindene, de akkor miért kell a férjemnek 2 hónap után szinte könyörögnie, hogy jöjjön meglátogatni az unokáját? Nincs is más dolga egyébként, telefonban arról panaszkodik folyton, hogy halálba unja magát ott falun.

Nah mindegy. Kérdező, szerintem egy kicsit túlreagálsz dolgokat. Én sem szeretem, ha beleszólnak a gyereknevelésembe, de azt viszont elfogadom, hogyha rábízom valakire a gyerekem, akkor az úgy fogja kezelni a helyzeteket, ahogy ő jónak látja. Ha nem tetszik, akkor ülj otthon a gyerekkel minden este.

2015. febr. 10. 10:42
 9/27 A kérdező kommentje:
Nem vagyok gonosz, örülök, hogy jön, vagy segít, csak vannak idegesítő dolgai. Mondjuk egy bébiszitternek, vagy a saját anyukámnak megmondhatom, hogy csinálja, és nem sértődik meg, akkor neki miért nem? Vagy neki miért nem merem megmondani... Azért az erős, hogy ha rábízom valakire a gyerekem, annak szabad kezet kéne adnom. Hm. Tartsatok merevnek, de ezzel nem értek egyet.
2015. febr. 10. 10:49
 10/27 anonim ***** válasza:
79%

Nem azt mondom, hogy totális szabad kezet, de én legalábbis csak olyanra bízom rá a gyereket, akiben megbízom, hogy nem csinál olyat, amitől a gyereknek károsodása származik. Ezen belül igen, úgy kezeli pl. a sírást, ahogy szeretné. Ha ő pelenkázással oldja meg, semmi baja nem lesz a gyerekednek tőle. Ha ez neked nem tetszik, akkor nem kell ráhagyni: ennyi. Hidd el, majd a bölcsiben-oviban sem mindent úgy fogna csinálni, ahogy az neked tetszik.

Természetesen az alap dolgokat el lehet várni, de ezért kezdtem így, hogy szerintem kicsit eltúlzod a dolgokat. Semmi baja nem lesz a gyerekednek ezektől. Azt pedig szerintem is sarkítás kategorikusan kijelenteni, hogy egy 8 hónapos gyerek nem szeret valakit.

2015. febr. 10. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!