Mást is idegesít az anyósa?
Férje van neki?
Ha nincs, akkor érthető miért lóg rajtatok állandóan.
Amúgy nem akar ő rosszatt.
Az én nagyim is ilyen volt, hogy mindenben segíteni akart.
Az a helyzet, hogy ők már nem tudják, hogy a mai világban ez, hogy szokás és így a régi tapasztalatait veszi elő.
Lehet, hogy idővel ő is bele törődik a mai világ szokásaiba.
Szerintem 8 hónaposan már adhatsz neki tejfölt. Nálunk is volt olyan hogy amit én nem szerettem volna hogy adjon neki anyós de adott, utána volt egy beszélgetés és azóta mindig megkérdezi hogy adhat e neki. A fürdetés meg miért ne fürdethetné ő? Ti minden nap meg tudjátok fürdetni ő nem. (Gondolom)
Az meg hogy sír nála talán azért van mert még nem ismeri annyira mint a te anyukádat, talán többet kéne vele lennie és egy idő után megszokja. Sógoroméknál is ez volt a helyzet. Egyik nagyszülőt többet látta nála nem sírt, anyósékat kevesebbet és náluk mindig sírt mióta többet vitték hozzájuk már nem sír.
És lehet igaza van hogy ha teli a pelus azért is felkelhet, mivel zavarja hogy tiszta pisi.
Te szegény! Együttérzek. Bár az én anyósom egész más típus, én az anyámnak szoktam mondani, hogy hálát adok az égnek, hogy a lánya vagyok és nem a menye...
Én csak két megoldást tudok elképzelni erre a helyzetre: vagy nyelsz és tűrsz, de akkor nagy valószínűséggel semmi nem fog változni, vagy a sarkadra állsz, és rövidre zárod, hogy ennek a gyereknek te vagy az anyja, és elvárod, hogy ő is eszerint álljon a dolgokhoz, de abból meg lehet, hogy világraszóló botrány lesz otthon.
Sok sikert a megoldáshoz!
Nézd, ha nem beszélsz vele, akkor nem fogja tudni, hogy hogyan akarod nevelni/táplálni, stb a gyereket. Nekem mondjuk volt olyan kulturált az anyósom, h ha nem is értett velem egyet, de elfogadta amit mi gondolunk. 8 hónaposnak én se adtam pl tejfölt, éppen elkezdtük hozzátáplálni addigra. Az éjszakai átpelenkázást annyiból megértem, h amíg a tetra pelenkák voltak, tényleg nem aludt olyan nyugodtan a baba, mint a mai szupernedvszívósokban. Vagy nem kell rábízni késő este és akkor nem fog pelenkázni. Annyira gonosz nem lehet, gondolom addig a férjeddel kettesben voltál vhol.
Az meg hogy egy 8 hónapos kit szeret jobban. ááá. Ha te is sokkal feszültebb vagy ha az anyósod van ott az egy ennyi idős megérzi. Ő még nem válogat, h kit szeret(het) jobban.
Engem az idegesít az anyósomban, hogy le se sz.rja az unokáját. Két éves a kisfiam, nagyon kedveli amúgy, és ha 2 havonta méltóztatik eljönni egy napra, akkor utána mindig hetekig emlegeti szegény, hogy Namama, Namama. És összeszorul a szívem. Persze olyankor mindig előadja, hogy mennyire szereti a fiam, meg ő a mindene, de akkor miért kell a férjemnek 2 hónap után szinte könyörögnie, hogy jöjjön meglátogatni az unokáját? Nincs is más dolga egyébként, telefonban arról panaszkodik folyton, hogy halálba unja magát ott falun.
Nah mindegy. Kérdező, szerintem egy kicsit túlreagálsz dolgokat. Én sem szeretem, ha beleszólnak a gyereknevelésembe, de azt viszont elfogadom, hogyha rábízom valakire a gyerekem, akkor az úgy fogja kezelni a helyzeteket, ahogy ő jónak látja. Ha nem tetszik, akkor ülj otthon a gyerekkel minden este.
Nem azt mondom, hogy totális szabad kezet, de én legalábbis csak olyanra bízom rá a gyereket, akiben megbízom, hogy nem csinál olyat, amitől a gyereknek károsodása származik. Ezen belül igen, úgy kezeli pl. a sírást, ahogy szeretné. Ha ő pelenkázással oldja meg, semmi baja nem lesz a gyerekednek tőle. Ha ez neked nem tetszik, akkor nem kell ráhagyni: ennyi. Hidd el, majd a bölcsiben-oviban sem mindent úgy fogna csinálni, ahogy az neked tetszik.
Természetesen az alap dolgokat el lehet várni, de ezért kezdtem így, hogy szerintem kicsit eltúlzod a dolgokat. Semmi baja nem lesz a gyerekednek ezektől. Azt pedig szerintem is sarkítás kategorikusan kijelenteni, hogy egy 8 hónapos gyerek nem szeret valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!