Csak engem idegesít az ilyen "nem terhes vagy, hanem várandós" megnyilvánulások másoktól?
Ez engem is marhára zavar. Eleve ne akarja nekem senki előírni, hogy hogyan éljem meg a terhességemet. Mert ezzel kvázi ezt teszik. Másik, ne akarja senki azt rámfogni, hogy azért mert az állapotra használatos több szó közül én pont ezt használom, azért én nem örülök ennek az egésznek. Mert teljesen úgy állítják be ezt az egészet. A francért nem mindegy nekik mit mondok?
Még ha azzal jön valaki, hogy vele ne úgy beszéljek már, hogy tejcsi, szopcsi, fürcsi, tápi, törcsi stb. azt megértem, de ez egy teljesen normális szó, nagyon idegesít, hogy újabban belebeszélik, amit belebeszélnek.
Valóban idegesítő :)
A terhesség nem szitokszó, teljesen általános, elfogadott kifejezés.
És nem ezen múlik, hogy valaki milyen szülő lesz :)
Mondjuk a terhes szó nem azt jelenti amit sok ostoba hisz
a terhe=térben és időben kiteljesedő
sokkal szebb mint a várandós
Végre egy értelmes nő! :)
Feleségem is terhes, a minap meséltem ezt az egyik munkatársnőmnek, aki kijavított, hogy nem terhes, hanem várandós, vagy áldott állapotban van. Kérdeztem, hogy ez a 3 nem ugyanaz? Azt mondta, hogy nem, mert a baba nem teher, hanem egy áldás.
Háát, oké...
"Mondjuk a terhes szó nem azt jelenti amit sok ostoba hisz
a terhe=térben és időben kiteljesedő
sokkal szebb mint a várandós"
Igen, Antalvali jól megaszonta'. DE simán csak gyönyört, gyönyörűséget jelentett a tereh szó, a többit már ő költötte hozzá.
Arany János: Walesi bárdok c. közismert versében is felbukkan: "Vadat, halat, s mi jó falat/Szem-szájnak ingere,/Sürgő csoport, száz szolga hord,/Hogy nézni is tereh"
Itt se azt jelenti, hogy nézni is időben és térben kiterjedő gyönyörűség -s zóval kicsit túl lett költve, bár fantalvalin nem csodálkozom, csak ne tessék nyakló nélkül bármit átvenni tőle.
Én újságíró vagyok. És amikor éppen egy terhességről szóló cikket írtam, felhívott egy szülésznő, hogy az várandósság és legyek szíves a közvéleményt is erre nevelni, hogy írgy hívja. Mert azzal, hogy terhességet írok, azzal rossz fényt vetek erre az állapotra :)))
Hát mondtam neki, hogy én bizony az első négy hónapban terhes voltam a rosszullétek miatt, az 5-6. hónapban esetleg várandós, és a vége felé megint terhes. Azzal meg szívesen elbeszélgetnék, aki kitalálta az áldott állapot kifejezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!