Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megőrülök! Miért turkál...

Megőrülök! Miért turkál anyósom egyfolytában a zsebemben?

Figyelt kérdés

Karácsonyra vettem a szüleimnek egy autót. Azóta akárhányszor találkozom az anyósommal, mindig felhozza, hogy miért szórom a pénzt, na meg utalgat rá, hogy ők nem kaptak ilyen volumenű ajándékot.

Könyörgöm, van erre valami szabály, hogy egyenlően kell megajándékozni a nagyszülőket karácsonykor?!

Bocs, de már kiakadtam. Lehet, hogy hazudni kellett volna, hogy más úton lett az autó. De hazudni meg utálok.

2015. febr. 5. 18:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%
én meg ezt a hozzáállást nem szeretem, hogy házasságban lassan már az alsógatyának is közösnek kell lennie. amíg a közös kiadásaikat egyenlően fedezik, addig miért ne lehetne külön pénze is a két félnek?
2015. febr. 7. 22:19
 12/17 A kérdező kommentje:

"Beleugatni" szerintem sem érdemes. Építő jellegű hozzászólásokra könnyebb reagálni.

Mivel a férjemmel mindketten jól keresünk, a közös kiadásokon felül is marad pénzünk, amit külön kezelünk. Mi ebben az égbekiáltó bűn? Nem arról van szó, hogy elvesszük egymás elől. Pont ennek a megoldásnak köszönhetően én megvehettem a szüleimnek a kocsit, és abból sincs vita, ha a férjem a saját pénzét az igen drága hobbijára költi. Közös kasszán meg lehet, hogy ebből lenne vita...

Ettől még boldog és kiegyensúlyozott a házasságunk.

2015. febr. 7. 23:11
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Hát ez a részlegesen közös kassza elég mondvacsináltnak tűnik.Mintha nem is házasság,hanem csak gazdasági együttélés lenne.Fura helyzet lenne,ha kiderülne,hogy az egyik mondjuk beteg lesz és egyáltalán nem tudja a "részét" vállalni,sőt rászorul a másikra.

Azért én megkérdezném az anyóst,hogy miért,mit vett volna szívesen,ha karácsonyra kapott volna,kb.az autó értékében?

2015. febr. 8. 19:59
 14/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk én már ott elakadtam, hogy honnan tudják mit vettél nekik. Az én anyósomék nem tudnak ilyenekről, minek is? Mi a fene közük van hozzá másnak mit veszünk?

Meg nem is értem azt se aki írja, hogy törekedni kell rá, hogy egyformán kapjanak? Minek? Testvérek tán akik egyszerre ülnek egy közös karácsonyfa alatt? Nem. Akkor?

2015. febr. 8. 21:59
 15/17 A kérdező kommentje:

Az, hogy _most_, a _jólétben_ megtehetjük, és meg is tesszük, hogy saját pénzzel is gazdálkodunk, nem jelenti azt, hogy bajban, betegségben cserbenhagynánk a másikat. Miért tennénk? Szeretjük egymást, házasok vagyunk, nyilván ez a rendszer azért tudott kialakulni és működni nálunk, mert adottak a feltételek. Ha majd nem lesznek adottak (éljen a pozitív életszemlélet), akkor nyilván alkalmazkodni fogunk a változásokhoz. Szerintem ezt túlragoztuk.

Nálunk nem szokás a titkolózás, nem is fogom rejtegetni a kiadásaimat csak azért, mert anyósnak nem tetszik. Én már nem is tudom hogy tudta meg, de szerintem lényegtelen is. Nyilván nem direktben nyomtuk az orra alá a slusszkulcsot, hogy nézd mama mit vettünk.

2015. febr. 8. 22:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Nálunk sem divat a titkolózás és nem rejtegetjük a kiadásokat, de szerintem felnőtt emberek nem szoktak a szüleiknek beszámolni arról, hogy kinek mit vesznek. Utána meg siránkozni.
2015. febr. 8. 22:21
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek annyi kasszája van otthon, ahányat csak akar, még ha házastársak is az illetők. Na és ha van külön megtakarításuk, akkor mi van? Kinek mi köze hozzá? Ők így csinálják és kész. A kérdése egyébként sem arra vonatkozott, hogy ki hány számlán gyűjtöget.

Kérdező. Annyira egyszerű a válasz. Anyósodnak meg kell értelmes intelligens nyugodt, azonban nyomatékos hangnemben mondani - ha még egyszer felmerül a téma vagy kapsz egy szúrást - hogy egyrészt nem kötelességed beszámolni és magyarázkodni amiatt, hogy kinek mit veszel a saját megtakarításodból, de hogy kielégítsd a kíváncsiságát, akkor ezennel először és utoljára közlöd, hogy igen, autót kaptak anyukádék, mert úgy ítélted meg, hogy jelen helyzetben ez a legmegfelelőbb ajándék nekik. Köszönöd szépen az érdeklődést és megkéred őt, hogy többet ne hozza fel a témát, mert nincs hozzá köze és nem kívánsz ezzel többet foglalkozni. Ezután elfordulsz és otthagyod. És akárhányszor odaszúr, elfordulsz és otthagyod. Ennyi.

Én egy hasonló helyzetben így tettem, párszor otthagytam, mire leesett neki és végre elhagyta a témát. Egy idő után meg elnézést kért, mert ő "nem úgy gondolta". Mondtam neki, hogy "de, pontosan úgy gondolta", erre elszégyellte magát, beismerte, hogy valóban piszkálni akart, mert megsértve érezte magát, aztán utána bűnbánt.

2015. febr. 12. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!