Ti ilyen esetben engednétek, hogy anyósotok lássa a gyereketeket?
Anyósom a kezdetektől utál, elmondása szerint azért, mert amikor először találkoztunk, én úgy köszöntem neki, hogy "Jó napot kívánok", pedig szerinte alapvető illemszabály, hogy idősebb hölgynek azt mondjuk, "Kezét csókolom".
Folyamatosan cseszegette a férjemet azzal, hogy szakítson velem, nem jött el az esküvőnkre sem, pedig meghívtuk, majd az esküvő másnapján már válóperes ügyvédek elérhetőségét küldözgette a férjemnek.
Amikor kiderült, hogy babát várok, anyósom annyit reagált a hírre, hogy dehát neki már van unokája (egy kislány a férjem előző házasságából), ő nem hiszi, hogy az én "kölykömet" ugyanannyira tudná szeretni, mint a nagyobbikat.
Wzóta a beszólás óta már hat hónap eltelt, hamarosan szülök. És anyósom elkezdett érdeklődni a baba iránt, és azt tervezgeti, hogy majd minden hétvégét itt fog tölteni nálunk a gyerek születése után, hogy unokázhasson.
De a történtek után én nem akarom engedni, hogy egyáltalán lássa a gyerekemet. A férjem egyetért velem, viszont a sógorom szerint nincs jogunk anyóst eltiltani az unokájától.
Ti mit gondoltok?
Nézd, anyósod csak őszinte...
Attól még, hogy nem tudná ugyanúgy szeretni a gyerekedet, mint a másik unokáját, az még nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem szeretné.
Én is azt mondom, hogy nincs jogotok eltiltani az unokától. Mellesleg anyós is kérhet láthatást, bírósági végzést arról, hogy tarthassa a kapcsolatot az unokájával.
Nem hinném, hogy olyan nagy traumát okozna a gyerekednek, ha néha szembesülne azzal, hogy a másik unokát jobban szereti a nagyanyja. Ha ti a férjeddel szeretitek őt, akkor ezen könnyen túl tud majd lépni. El lehet neki mondani, hogy a világ már csak ilyen, nem vagyunk egyformák. Különben is jobb, ha rájön, hogy nem (mindenkinek) ő a világ közepe. Ti szerethetitek mindenkinél jobban, de a többi rokon már nem feltétlen ilyen. Te és a férjed sem szerettek egyformán minden rokont, ebben biztos vagyok.
"Nem hinném, hogy olyan nagy traumát okozna a gyerekednek, ha néha szembesülne azzal, hogy a másik unokát jobban szereti a nagyanyja."
Gondolom neked nem volt ilyen nagyszülőd.
22-es egészen őszintén mondom, hogy elmehetnél egy közeli nőrokonodba, akinek ősrégi foglalkozás biztosítja a megélhetését....
tudod, rendesen magyarul mindez hogyan hangzik, - de ne akadj fent rajta: csak őszinteség.
Ha valaki őszintén bunkó, attól még bunkó marad, - nekem nem kerülték el a figyelmemet:
"az esküvő másnapján már válóperes ügyvédek elérhetőségét küldözgette a férjemnek."
Sokszor még a szülők is jobban szeretik egyik gyereküket, mint a másikat, kivételeznek vele. Olvashattok elég ilyet a családi kapcsolatok rovatban. Mégse utálják meg ezért a gyerekek a szüleiket. A legtöbb esetben legalábbis nem, hanem azért elfogadható a kapcsolatuk.
És nem válnak emiatt lelki sérültté.
Ilyenek után biztos nem engedném, hogy lássa. Más lenne, a férjem szeretné, miatta belemennék esetleg, de mivel ő is támogat téged, nincs miről beszélni.
Nagyszülői láthatás? Próbálkozzon csak ezzel a bíróságon! Van olyan is, hogy érdemtelenség. Én pedig megoldanám, hogy annak vegyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!