Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti ilyen esetben engednétek,...

Ti ilyen esetben engednétek, hogy anyósotok lássa a gyereketeket?

Figyelt kérdés

Anyósom a kezdetektől utál, elmondása szerint azért, mert amikor először találkoztunk, én úgy köszöntem neki, hogy "Jó napot kívánok", pedig szerinte alapvető illemszabály, hogy idősebb hölgynek azt mondjuk, "Kezét csókolom".

Folyamatosan cseszegette a férjemet azzal, hogy szakítson velem, nem jött el az esküvőnkre sem, pedig meghívtuk, majd az esküvő másnapján már válóperes ügyvédek elérhetőségét küldözgette a férjemnek.

Amikor kiderült, hogy babát várok, anyósom annyit reagált a hírre, hogy dehát neki már van unokája (egy kislány a férjem előző házasságából), ő nem hiszi, hogy az én "kölykömet" ugyanannyira tudná szeretni, mint a nagyobbikat.

Wzóta a beszólás óta már hat hónap eltelt, hamarosan szülök. És anyósom elkezdett érdeklődni a baba iránt, és azt tervezgeti, hogy majd minden hétvégét itt fog tölteni nálunk a gyerek születése után, hogy unokázhasson.

De a történtek után én nem akarom engedni, hogy egyáltalán lássa a gyerekemet. A férjem egyetért velem, viszont a sógorom szerint nincs jogunk anyóst eltiltani az unokájától.

Ti mit gondoltok?

2015. jan. 23. 09:25
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
80%

Ha te meg a férjed egyetértetek....

Sunyi egy senki, ki tudja mit akar?

A sógornak meg miféle beleszólása van ebbe?

Korábban az anyóst is helyreigazította, tán?

2015. jan. 23. 11:31
 12/29 anonim ***** válasza:
68%
Nem engedném. Egyrészt az ilyen fokú tiszteletlenséget senkitől sem nézem el, másrészt egy ilyen értékrendű és magaviseletű ember inkább semmilyen példát ne mutasson a gyerekemnek.
2015. jan. 23. 11:57
 13/29 anonim ***** válasza:
72%

Persze, heti max. pár órára jöhetne, és csak úgy, hogy a férjem is otthon van. Oldja meg... ezek után én kicsit sem törném magam, és eszem ágában nem lenne kettesben maradni vele.

Majd, ha bocsánatot kér, esetleg.

2015. jan. 23. 12:53
 14/29 anonim ***** válasza:
3%
De ugye se az ajándékot se a pénzt nem fogadod el amit a babának vesz?Nem akarod lássa.Na csak a gyerekkel szúrszki minden szinten.Te utálod anyóst, a gyereknek meg esélyt sem adsz tudja mi az mama..Aztán majd ha nödögél neki fog fájni mind abból kimarad amiből a másik unoka részesül. Akkor majd azért nézel pöszén milyen szemét anyós a másik unokát ajmározza.nem lesz ám habos kakaó egyebek csak a gyereknek egy seb ő nem ér annyit.Biztos ezt akarod neki??Nem a te sértettséged a fontos!a gyerek lelki egyensúlya,mert itt nem te és anyós vagytok fontos hanem a gyerek lelki világa
2015. jan. 23. 13:02
 15/29 anonim ***** válasza:
86%

14 -es, te melyik kérdésre válaszoltál????

"Te utálod az anyóst" ??

Erről az emberről van szó:

"Folyamatosan cseszegette a férjemet azzal, hogy szakítson velem, nem jött el az esküvőnkre sem, pedig meghívtuk, majd az esküvő másnapján már válóperes ügyvédek elérhetőségét küldözgette a férjemnek. "

Úgy gondolod, hogy a pénz meg az ajándék megváltoztatná a dolgot?

2015. jan. 23. 13:11
 16/29 anonim ***** válasza:
93%

Nem szívesen engedném. Egyszer megengedném, de az első rosszindulatú megnyilvánulásnál (mert lesz), már mutatnám is meg neki az ajtót.

Az én anyósom egyszer (3 hetesen) látta a most 2,5 éves fiunkat, apósom kijelentette, hogy soha nem akarja megnézni. Hát, nem is kell. Persze mások felé mi vagyunk a szemetek a férjemmel, de aki ismeri őket, tudja, ki a hunyó.

2015. jan. 23. 13:16
 17/29 A kérdező kommentje:

"De ugye se az ajándékot se a pénzt nem fogadod el amit a babának vesz?Nem akarod lássa.Na csak a gyerekkel szúrszki minden szinten.Te utálod anyóst, a gyereknek meg esélyt sem adsz tudja mi az mama..Aztán majd ha nödögél neki fog fájni mind abból kimarad amiből a másik unoka részesül."

Milyen pénz? Milyen ajándék? Nem kaptunk semmit, de ha kapnánk, postafordultával küldeném vissza anyósnak.

Mégis mit venne annak a babának, akit "nem tudna úgyanúgy szeretni, mint a nagyobbik unokáját"? Miből marad ki a gyerekem? Abból, hogy a kedves nagyi látványosan jobban szeresse a másik unokáját, mint őt? Hát nem hiszem hogy akkora gond, ha ettől megkímélem a gyerekemet. Egyébként meg lesz neki szerető nagymamája, ott az én anyukám. Aki egyébként a férjem nagyobb gyerekét is saját unokájaként szereti.

2015. jan. 23. 13:17
 18/29 anonim ***** válasza:
38%
na meg majd még mit nem.Ha néhány hónapja még a "te kölköd" volt, akit nem fog úgy szeretni, mint a másikat, akkor menjen a másikhoz unokázni. Ha a férjed egyetért, kit érdekel a sógor véleménye? Az enyém szerint jó móka az erdőben éjszakázni, mókusok közt. Ettől én még nem megyek vele kinn aludni. Ha szerinte nincs jogotok eltiltani a gyerek nagyanyját a gyerektől, akkor majd az ő gyerekeivel unokázik a kedves nagyika, amikor akar. A ti gyereketek, az történik vele, amit ti akartok.
2015. jan. 23. 13:37
 19/29 anonim ***** válasza:
38%

Hát, fene se tudja, nehéz kérdés ez.

Egyrészt, amit leművelt, az alapján közölném vele szívem szerint, hogy nézegesse magát a tükörben hétvégenként.

Másrészt, azzal semmit nem veszítesz ha teszel egy próbát. Lehet meglátja a gyereket és azonnal változik a véleménye, és így veled is jobb kapcsolatba kerülhet. De ez esetben is közölném vele, hogy ha olyan lesz mint volt, akkor mehet amerre lát. Ha meg azt látod hogy ellenséges alapból, vagy bele akar szólni a dolgokba, akkor meg ugyanúgy elküldöd és kész.

Bár ez az előre eltervezgeti a hétvégéket dologra mondanám hogy akár így akár úgy, de felejtse el, vagy max azzal a feltétellel, hogy te házadban te vagy a főnök, nem ő.

2015. jan. 23. 13:53
 20/29 anonim ***** válasza:
44%

Én először vennék neki egy illemkönyvet, hogy képben legyen hogy amiért vergődött már akkor, az nem úgy van.

Aztán közölném, hogy nem felejtek és nem látjuk szívesen, max. két hetente egyszer egy-két órára. De az a MAXIMUM.

2015. jan. 23. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!