Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Erről a "veletek költözünk mi...

Erről a "veletek költözünk mi is" dologról hogyan állítsuk le őket?

Figyelt kérdés

A barátomnak van egy pesti lakás a nevén, de mivel vidéken dolgozunk, lakunk mindketten a saját szüleinknél még ezért lakunk még itt. Barátom szeretne felköltözni és ott összeköltözni, mindkettőnknek jobb munkája lehetne.

A lakást anyósék kiadták, hisz üres, a lakbérből (már ha fizet aki ott van) semmit nem lát a barátom, sőt még ő is fizet nekik hogy otthon lakhat.

Akárhányszor megemlítjük, hogy szeretnénk költözni (ezen kívül külföld is felmerült, akkor is azt mondták hogy jönnek, pedig nem beszélnek nyelvet, sőt betegek mindketten): megyünk veletek mi is akkor, dejó! Úgyis kétszobás a lakás.

Na de ezt mi nem akarjuk, szerintem ez érhető is. Mindketten tervezzük a munkahelyváltást így jó lenne egy tervezhető dolog.

Anyósék egyik nap el akarják adni (barátom nevén vagy, így nem tudom, hogyan), másnap jó az, marad így, utána jönnek velünk akárhová, utána nem stb. Idegesítő.

Anyukájával meg nem szeretünk beszélgetni, mert veszett pletykás!! A barátomnak ezért borzalmas a kapcsolata vele.

Szeretnénk lépni, de így nem lehet, hogy egyik nap ez másik az, az albérlők meg nem fizetnek általában, mi meg fizetnénk. Meg ez a megyünk veletek...

2015. jan. 12. 10:36
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
91%

"akiknek kiadták külföldiek meghamisították az aláírását és bejelentettek oda egy céget, járt miatta bíróságra"

# 18/29 Időpont tegnap 12:29

Még ha régebben ezt meg is tudták volna tenni, 2013-ban az összes cégnek, azóta az újonnan alakuló, vagy székhely/telephely változást/létesítést megvalósító cégnek igazolni kell a székhelyhasználat jogcímét a cégbíróság felé, ügyvéden keresztül. Az ügyvéd személyes aláírást kér a tulajdonostól (és egy ilyen ügy miatt nem fogja a kamarai tagságát veszélyeztetni), úgyhogy 2013 óta új céget nem tud bejegyeztetni a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül, ha pedig 2013 előtti a cég, akkor nem tudta igazolni a barátod ügyvéd előtti személyes aláírása nélkül a használat jogosságát és a céget emiatt hivatalból törölték volna.

Csak azért, mert oda bejegyeztettek egy céget (a barátod tudta nélkül?), nem kellene a barátodnak a bíróságra járkálnia.

2015. jan. 13. 13:17
 32/43 A kérdező kommentje:

Igen, örülök, hogy valaki látja a gondot.

Nem azon megy a dolog, hogy nem akarják, hanem hogy egyszer: persze menjetek. 1 óra múlva: mi is megyünk veletek akárhová következő nap: maradunk utána: eladjuk utána kezdődik előlről. Nem tudunk tervezni. Mert az utolsó válaszoló által feltett kérdésekre is volt már válasz, hogy nekik úgy jó, aztán viszont neeem, mert mi szólnak az albérlők (?!) utána jött ez a pereskedés - én ekkor tudtam meg hogy a nevén van, majd elköltözések.

Egyébként az történt a bejelentés miatt, hogy meghamisították az aláírást, azt hogy hogyan jelentették be azt nem tudom, nem láttam a papírokat, de a lényeg hogy valamilyen tartozással keresték ott őket, a cég csinált valamit - de ezt pontosan nem tudom, nem folytam bele. Anyuja korábban aláíratott vele egy papírt, a tartózkodásra hivatkozva kérték az ott lakók, lehet ekkor történt valami.

2015. jan. 13. 13:23
 33/43 A kérdező kommentje:
Nem tudott róla, csak akkor amikor anyuja hazahozta az egy hónapja lejárt beidézést, mert nem szóltak hogy jött ilyen levél.
2015. jan. 13. 13:25
 34/43 anonim ***** válasza:
35%

Én sürgősen megszabadulnék ettől a tehertől. Vagy vissza kellene ajándékozni a lakást, és akkor nem kell attól félni, hogy legközelebb milyen tárgyalásra kell elmenni (ráadásul az idézést is csak késve adták át neki...), vagy oda költözni és utána járni az önkormányzatnál, kik és milyen cégek vannak a lakásba bejelentve.

Ráadásul ha jól értem, valamilyen hitel is van a történetben, ezt erre a lakásra vették fel?

2015. jan. 14. 09:27
 35/43 A kérdező kommentje:

Nem, a hitelt a vidéki lakásra vették fel, csak az albérleti díjból fizetik, már ha épp fizetnek. (az előző lakó visszakérte a kaukciót és nem fizették ki az utolsó 2 havi lakbért, ami benne van a rezsi, így mínuszba kerülnek mindig miattuk).

Tegnap előtt beadták ingatlanoshoz, hogy eladó, ma ment anyuja visszamondani, mert inkább legyenek a bérlők.

2015. jan. 14. 12:32
 36/43 anonim ***** válasza:
69%
Nem kell tülbonyolítani. Ha onalló életet akartok, akkor költözzetek albérletbe, vagy külföldre. A szülőkkel pedig ezt így közöljétek. Az általad leírt részleteknek nincs jelentőségük.
2015. jan. 15. 12:23
 37/43 A kérdező kommentje:

A hétvégén megkaptuk, hogy magunknak csináljuk a lakást. Mivel az előző lakók elmentek és borzasztóan lelakták, de anyuja visszaadta a kaukciót, így mi adtunk pénzt a felújításra, hogy ismét ki tudják adni ( ők még 5évig ki akarják adni) mint utólag(!!) kiderült.

Soha nem is volt anyujáék nevén a lakás, mint kiderült, hanem az idős gondozotthoz a barátom járt fel, amíg még suliba járt Pestre. Azért kapta ő, azért van az ő nevén.

2015. jan. 21. 17:48
 38/43 anonim ***** válasza:

Akkor nem is anyósod az időseket kihasználó haszonleső?

"Elvállaltak egy idős gondozást annó, csak 3 hónap múlva a néni meghalt és megkapták a lakást. Anyuja azóta is köt ilyen szerződéseket és hetente egyszer megy takarítani. Mindig meséli, hogy milyen jó üzlet ez, amit én mondjuk nem tartok jónak, hogy nem gondozza valójában."

# 20/37 Időpont 01-12 13:15

"Csak szerintem az idős gondozás nem heti egy takarításból áll! Illetve abból, hogy megnézem, milyen állapotú az adott idős és mire számíthatok."

# 22/37 Időpont 01-12 13:28

"mint kiderült, hanem az idős gondozotthoz a barátom járt fel, amíg még suliba járt Pestre. Azért kapta ő, azért van az ő nevén."

# 37/37 Időpont ma 17:48

A barátod gondozta és ápolta az idős nénit (3 hónapig)

És ez csak most jutott a barátod eszébe? Eddig nem emlékezett rá?

Vagy a barátod úgy gondolja, hogy vannak dolgok, amik nem tartoznak rád és nem beszél róluk?

2015. jan. 21. 18:05
 39/43 anonim ***** válasza:
Ha így is-úgy is fizetnétek albérletet, keressetek egyet magatoknak. Ezt a lakást nem a párod vette/örökölte, hiába van a nevén, betartanak a szülei. Sokkal egyszerűbb lenne az életetek, ha a magatok útját járnátok.
2015. jan. 21. 18:20
 40/43 mi a fene ***** válasza:
36-osnak van igaza, zárjátok a dolgoz rövidre!
2015. jan. 21. 18:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!