Erről a "veletek költözünk mi is" dologról hogyan állítsuk le őket?
A barátomnak van egy pesti lakás a nevén, de mivel vidéken dolgozunk, lakunk mindketten a saját szüleinknél még ezért lakunk még itt. Barátom szeretne felköltözni és ott összeköltözni, mindkettőnknek jobb munkája lehetne.
A lakást anyósék kiadták, hisz üres, a lakbérből (már ha fizet aki ott van) semmit nem lát a barátom, sőt még ő is fizet nekik hogy otthon lakhat.
Akárhányszor megemlítjük, hogy szeretnénk költözni (ezen kívül külföld is felmerült, akkor is azt mondták hogy jönnek, pedig nem beszélnek nyelvet, sőt betegek mindketten): megyünk veletek mi is akkor, dejó! Úgyis kétszobás a lakás.
Na de ezt mi nem akarjuk, szerintem ez érhető is. Mindketten tervezzük a munkahelyváltást így jó lenne egy tervezhető dolog.
Anyósék egyik nap el akarják adni (barátom nevén vagy, így nem tudom, hogyan), másnap jó az, marad így, utána jönnek velünk akárhová, utána nem stb. Idegesítő.
Anyukájával meg nem szeretünk beszélgetni, mert veszett pletykás!! A barátomnak ezért borzalmas a kapcsolata vele.
Szeretnénk lépni, de így nem lehet, hogy egyik nap ez másik az, az albérlők meg nem fizetnek általában, mi meg fizetnénk. Meg ez a megyünk veletek...
A szülők külföldre költözése azért nem olyan egyszerű ám. Azt írod, betegek már, gondolom, nyugdíjasok. Mégis ki és miből fizetné nekik ott kint az egészségügyi ellátást? Ti? Mivel nem ott fizették a járulékokat aktív idejükben, minden ellátás fizetős lenne, kivéve a sürgős, életmentő beavatkozásokat, elsősegélyt.
Ha a lakás tényleg a barátod nevén van, költözzetek oda, fizessetek a szülőknek lakbért, így lenne korrekt, akármi is a jogi állás. A beköltözésüket viszont megakadályozhatjátok, hiszen papíron semmi közük az ingatlanhoz. Nem is értem, ez utóbbi hogy jutott eszükbe, nyilván ti is szeretnétek gyereket, bőven kitöltenétek azt a két szobát.
Még nem nyugdíjasok, de cukrosok és magas a vérnyomásuk.
Mi is magunknak elég lenne kimenni, ketten is kellően helyt kell állni, hiába van jó szakmánk és tudunk nyelvet. Nem, hogy még ők is, illetve maga az összeköltözés. Pont az a cél, hogy ketten legyünk, külön, mert azért szeretnénk már előrelépni a kapcsolatunkban is, ha még nem is most rögtön gyereket, de nem kéne naponta a barátomnak se az anyjával összetűzésbe kerülnie (anyósom nem dolgozik és naponta órákat tölt a barátnőjénél pletykálni, mert mindenhol egy hét után felmond- ez is zavarja őt, hogy ő emiatt fizet havi 50ezret és vásárolnia kell magának, mert borzalmasan főz, nem tartják a diétát még köszönőviszonyban sem és egyáltalán nem egészségesen főz: mindenen áll az olaj, még a sütikben is, a levesen is stb. ) meg is értem a barátomat. Ő pedig szeretne egészségesen finomat enni. (Igen, mázlim, hogy az én főztömet szereti és nem hasonlít anyóshoz! :D)
Mert szerinted egészséges, hogy mindenről le lehet önteni az olajat? Főleg, hogy cukrosak!
Amúgy a barátomat bentlakásos suliba járatták és utána a nagymamáéknál lakott, szóval nem azon a koszton nőtt fel. Aztán amikor elkezdett dolgozni, akkor hívta haza az apukája, de volt anyuja miatt gond, kint töltött ezért fél évet külföldön.
Nem kell ebből ügyet csinálni. Egyszerűen megmondjátok hogy veletek ne menjenek sehová, mert külön életet akartok. Ez ilyen egyszerű. Nem kötelezhetnek titeket együttélésre.
A lakással kapcsolatban pedig nincs szükségetek a beleegyezésükre ha a párod a tulajdonos. Álljon a sarkára, mert így sosem fog előrébb jutni.
Bocs, de úgy tűnik, hogy itt csupán 3 embernek van "beleszólása" ebbe a lakás dologba, és te nem vagy közöttük.
A barátnői státusz, még nem egy jogalap.
A -"rosszul főző"- anyós/após a valódi tulajdonos, csak előrelátásból a gyerek nevére íratták, aki ezzel remélhetőleg, még a te biztatásodra sem fog visszaélni.
Amúgy, ha ennyire szeretnéd, hogy "haladjon a kapcsolat", miért nem veszel te egy lakást Pesten??
Egyrészt az én pénzemet is kapnák, másrészt a barátom vetette fel a dolgot, nem biztattam rá, sokáig nem is tudtam, hogy az ő nevén van, azt hittem a szülők nevén van, ezért még mondtam is, hogy albérlet legyen, hogy ne legyen gond, de ő így nem akar albérletet, ami szerintem érthető! Ráadásul a lakás nekik ingyen volt és profitálnak is belőle, miközben voltak gondok a barátom tudta nélkül (akiknek kiadták külföldiek meghamisították az aláírását és bejelentettek oda egy céget, járt miatta bíróságra)
Mert mondjuk nincs pénzem lakásra??
Mi az hogy "nekik ingyen volt a lakás"???
Nyerték vagy kapták a két szép szemükért?
Na ezért nem kell a gyerek nevére íratni semmit, ha valójában nem neki szánják!
Jelenleg a gyerek úgy érzi megrövidítik, közben lehet a szülők ugyanígy vélik.
Tisztázni kellene első sorban, hogy tényleg neki szánták, vagy öregkori "fedezet" és csak papíron a gyereké.
Elvállaltak egy idős gondozást annó, csak 3 hónap múlva a néni meghalt és megkapták a lakást. Anyuja azóta is köt ilyen szerződéseket és hetente egyszer megy takarítani. Mindig meséli, hogy milyen jó üzlet ez, amit én mondjuk nem tartok jónak, hogy nem gondozza valójában.
De nem ingyen akarjuk, hanem fizetnénk nekik! Csak ők akárhányszor felvetjük, jönni akarnak velünk. Aztán meg maradnának, illetve eladnák, hogy kifizessék az itteni házat, de az az után járó illetékeket, adókat nem akarják kifizetni, ezt mondták(!!), mivel nem az ő nevükön van. Ezért is szeretne a barátom lépni,illetve, hogy az idegen, magyarul nem beszélők ne éljenek vissza semmivel, ami után ő jár rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!