Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Erről a "veletek költözünk mi...

Erről a "veletek költözünk mi is" dologról hogyan állítsuk le őket?

Figyelt kérdés

A barátomnak van egy pesti lakás a nevén, de mivel vidéken dolgozunk, lakunk mindketten a saját szüleinknél még ezért lakunk még itt. Barátom szeretne felköltözni és ott összeköltözni, mindkettőnknek jobb munkája lehetne.

A lakást anyósék kiadták, hisz üres, a lakbérből (már ha fizet aki ott van) semmit nem lát a barátom, sőt még ő is fizet nekik hogy otthon lakhat.

Akárhányszor megemlítjük, hogy szeretnénk költözni (ezen kívül külföld is felmerült, akkor is azt mondták hogy jönnek, pedig nem beszélnek nyelvet, sőt betegek mindketten): megyünk veletek mi is akkor, dejó! Úgyis kétszobás a lakás.

Na de ezt mi nem akarjuk, szerintem ez érhető is. Mindketten tervezzük a munkahelyváltást így jó lenne egy tervezhető dolog.

Anyósék egyik nap el akarják adni (barátom nevén vagy, így nem tudom, hogyan), másnap jó az, marad így, utána jönnek velünk akárhová, utána nem stb. Idegesítő.

Anyukájával meg nem szeretünk beszélgetni, mert veszett pletykás!! A barátomnak ezért borzalmas a kapcsolata vele.

Szeretnénk lépni, de így nem lehet, hogy egyik nap ez másik az, az albérlők meg nem fizetnek általában, mi meg fizetnénk. Meg ez a megyünk veletek...

2015. jan. 12. 10:36
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
41%

Menj te takarítani, ha az szerinted SEMMI! Előre honnan tudták volna, hogy meghal idő előtt a néni?

X hosszú év munkájára számítottak, gyorsabban "megtérült", de ettől még nem ingyen és nem is a barátod munkája!

Szállj le arról a lakásról, közöd nincs hozzá!

2015. jan. 12. 13:18
 22/43 A kérdező kommentje:

Hol olvastad, hogy semmibe veszem? Csak szerintem az idős gondozás nem heti egy takarításból áll! Illetve abból, hogy megnézem, milyen állapotú az adott idős és mire számíthatok.

A barátom meg elég igazságtalannak tartja, hogy az ő nevén van, de nem használhatja, úgy hogy fizetni szeretnének érte ( havi részletekbe kifizetnénk a lakást) NEM INGYEN AKARJUK!, de ha gond van lásd bíróság, akkor ő fizet és "bekoszolják", főleg hogyha elmaradnak a számlákkal, az is az ő gondja lesz.

2015. jan. 12. 13:28
 23/43 anonim ***** válasza:
68%

Tehát a lakásért a szülők dolgoztak meg (akármennyit, akárhogyan), csak ráíratták a barátod nevére, a barátod oda akar költözni veled együtt, a szülők költözni akarnak veletek, de ezt ti nem akarjátok.

Ebből csak cigánykodás lesz.

A legtisztább az lenne, ha visszaíratná a barátod a szülőkre a házat, elmennétek albérletbe és megpróbáltok a saját önerőtökből boldogulni, nem abból, amit valamikor a szülők valamelyikőtökre írattak bármilyen okból.

2015. jan. 12. 13:46
 24/43 anonim ***** válasza:
67%

Egyenesági rokonok között illetékmentes az ajándékozás!

Írassa vissza a szüleire, és probléma megoldva!

Eszem ágában nem lenne elfogadni valamit, amit nem feltétel nélkül adnak.

2015. jan. 12. 13:52
 25/43 A kérdező kommentje:

Igen, ezt fogom tanácsolni a barátomnak, hogy ne legyen vita és megszűnjön ez a folytonos bíróság és stb. Bár mint írtam, ezt mondtam először is neki, hogy legyen albérlet. Csak volt aki azt vette ki, hogy ingyen akarjuk, pedig nem.

Na mindegy.

Bár a külföldre is mondták, hogy jönnek velünk, ami a fő problémánk...(persze aztán megint meggondolják magukat, sőt van amiben akkor gondolják meg magukat, amit pl kifizettek már és elbukták, ezért ez idegesítő, hogy perszepersze és utána mégse) és főleg, hogy ez így természetesnek veszik, szóval nem úgy kell elképzelni, hogy megkérdezték, hanem " majd ti intéztek nekünk munkát ott kint", ami azért nem így megy. Nekünk is csak pár év múlva esedékes.

2015. jan. 12. 13:53
 26/43 A kérdező kommentje:
Én egyébként attól tartok a legjobban, hogy valaki felnyomja a szomszédok közül, hogy nem szerződésesen vannak ott és nem fizetnek utánuk semmit.
2015. jan. 12. 13:57
 27/43 anonim ***** válasza:
66%

Egy biztos, nem kell semmit mondanod a párodnak, nehogy később téged hibáztasson, hogy rosszul döntött.

Döntsön ő, és vállalja a felelősséget is.

2015. jan. 13. 09:32
 28/43 anonim ***** válasza:
35%

"Ráadásul a lakás nekik ingyen volt"

...és te most ebbe szeretnél beköltözni, mint -ideiglenes- barátnő...

Igazi női hozzáállás!

2015. jan. 13. 10:26
 29/43 A kérdező kommentje:
Nem én, tudod a párkapcsolat két emberről szól, és attól hogy nem vagyunk házasok, az nem jelenti azt hogy ideiglenes vagyok (40+ éve együtt élő, de nem házas idősekről nem hallottál még? és nem bélyegzünk úgy hogy nem ismerünk! ezen azért gondolkodj el mert te is kerülhetsz ilyen helyzetbe!) és jelen esetben a barátom mondta, hogy oda kéne költözni, így ők is ugyanúgy kapnának pénzt sőt biztosabban, nem költözne ki-be minden héten más, mert nem lehet őket arcra megkülönböztetni, nem lenne ilyen cégbejelentgetés és bíróságra járás és neki is lenne jobb munkahelye és nekem is.
2015. jan. 13. 12:22
 30/43 anonim ***** válasza:
35%

Le kell velük ülni, hogy ti ketten szeretnétek elindulni, nekik van saját ingatlanjuk amiben élnek, miért költöznének hozzátok? Két szoba még három embernek is csak éppen elég, nemhogy négynek úgy, hogy ti még gyereket is szeretnétek. Nem is értem, hogy gondolták, oldják meg az életüket ők maguk, nem vagytok összenőve.

Szerintem ezeket a választási lehetőségeket lehet a szülőknek felajánlani:

1.: csak ti költöztök be a barátod nevén lévő lakásba, albérleti díjat fizettek, ami kvázi törlesztésként fogható fel

2.: ha kötik az ebet a karóhoz a közösködéssel, akkor a barátodnak azonnal a szülők nevére vissza kell íratni a lakást, csináljanak vele amit szeretnének, de ő ne járjon bíróságra a szülők bénázása miatt

3.: ha erre nem hajlandóak, akkor kilátásba kell helyezni, hogy ez esetben barátod eladja a lakást, az árát visszaadja a szülőknek, azzal megint csináljanak amit akarnak.

A lényeg, hogy döntsék el: hajlandóak-e a fiuknak használatra átadni az ingatlant, vagy nem. Ha igen, akkor ne szóljanak bele, kit és miért enged be a lakásba. Ha viszont bele akarnak szólni, akkor vállalják az ÖSSZES felelősséget a lakásért.

2015. jan. 13. 13:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!