Erről a "veletek költözünk mi is" dologról hogyan állítsuk le őket?
A barátomnak van egy pesti lakás a nevén, de mivel vidéken dolgozunk, lakunk mindketten a saját szüleinknél még ezért lakunk még itt. Barátom szeretne felköltözni és ott összeköltözni, mindkettőnknek jobb munkája lehetne.
A lakást anyósék kiadták, hisz üres, a lakbérből (már ha fizet aki ott van) semmit nem lát a barátom, sőt még ő is fizet nekik hogy otthon lakhat.
Akárhányszor megemlítjük, hogy szeretnénk költözni (ezen kívül külföld is felmerült, akkor is azt mondták hogy jönnek, pedig nem beszélnek nyelvet, sőt betegek mindketten): megyünk veletek mi is akkor, dejó! Úgyis kétszobás a lakás.
Na de ezt mi nem akarjuk, szerintem ez érhető is. Mindketten tervezzük a munkahelyváltást így jó lenne egy tervezhető dolog.
Anyósék egyik nap el akarják adni (barátom nevén vagy, így nem tudom, hogyan), másnap jó az, marad így, utána jönnek velünk akárhová, utána nem stb. Idegesítő.
Anyukájával meg nem szeretünk beszélgetni, mert veszett pletykás!! A barátomnak ezért borzalmas a kapcsolata vele.
Szeretnénk lépni, de így nem lehet, hogy egyik nap ez másik az, az albérlők meg nem fizetnek általában, mi meg fizetnénk. Meg ez a megyünk veletek...
Jogilag a barátodé, na de ő is vette? Vagy a szülei, csak adózási és egyéb okokból íratták a nevére (de valójában továbbra is ők szeretnének rendelkezni vele)?
Mert ha ez az utóbbi, akkor ugyan kiharcolhatjátok, de az fix, hogy a jó kapcsolat végét jelenti.
Nem természetesen nem én akarom, csak anyós pl mindig csak nekem meri ezeket mondani. :) A barátomnak apuja mondja, persze kb 1 óra és megváltoztatja a véleményét..
A barátom most még letölti a szerződött idejét és utána léphet hála!
1. A barátod elküldi az albérlöket.
2. Beköltöztök a lakásba (mivel ö a tulajdonos, ezért NEM kell lakbért fizetnie!!!!)
3. Ha akarja, eladja a lakást, az árát megtartja.
4. Ha külföldre akartok menni, akkor leszervezitek és mentek, elötte röviddel közli a szülökkel.
5. Ha a szülök is akarnak költözni, akkor az nagánügyük, nektek nem kötelezö egyáltalán megadni, hogy ti hová mentetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!