Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért mond anyósom A-t ha...

Miért mond anyósom A-t ha egyszer nem az van amit mond? Eléggé kiakadtam

Figyelt kérdés

Jóban vagyunk anyósommal,szeret is meg minden. DE eléggé kiakadtam. Nálunk jön a baba,mikor elmondtuk neki a hirt igért mindent h igy segit ugy segit. Én nem tudok dolgozni,igy csak táppénzt kapok,igy szülésig elég nehéz. Utánna már könyebb lesz,mert kapok Tgyást,majd gyedet is. A párom fizuja elmegy az albérletre,meg a telefonszámlákra(előfizetésesek,nem lehet csak ugy lemondani),az én pénzemből élünk. Kapok kb 75 ezer ft,amiből 30.000 Futel egy személyi kölcsön. Közösen vettük fel a párommal,de az én számlámról vonják.. A maradékból élünk. Baba cuccokat nagyon nem tudunk venni.

Anyósom kinn dolgozik Németbe,és most nálunk van karácsonykor. Mondta hogy nézzünk babakocsit,karácsonyra megveszi. Ki is néztük,használtan 12.000 FT. De már nem akarja megvenni nekünk mondta ráér az. Majd vhogy utal pénzt ha kinéztük.

Én nem akarok szólni h nem erről volt szó,párom meg nem szól neki. Nem az h elvárom h segitsen,de számitottunk rá h akkor a babakocsit most meg lesz. Jövö hónapba hozzák tesómér 200 km-ről a kiságyat(a benzint kell kifizetni,úgy kapjuk egy ottani ismeröstől),mi meg a a maradék pénzből sporolgatunk a babaruhákra,kiskádra,plédek baba ágynemű stb...

Kicsit úgy érzem h anyósóm csak igérget,és nem fogja nekünk a babakocsit kifizetni. Azt is igérte h majd az albérletet segit fizetni,és abból sincs semmi.

Áprilisban szülök,nagyon nehéz igy is az aprósűgokat megvenni. Örültem volna ha legalább ezzel besegit.

DE már tervezi h majd ha szülök jön egy jó hónapra és segít. Már most hülyét tudnék kapni az ötlettől.

2014. dec. 22. 19:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen,én is igy hogy táppénznem vagyok jó 60 ezerrel kevesebbet kapok. Nehéz így,a baba sem volt tervezett.
2014. dec. 22. 22:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Babaholmikat turkálóban tudsz venni, van időd, többfelé körül tudsz nézni. Fillérekért megkapod, nagyon szépeket szoktam látni, egy baba nem rongyolja szét :)
2014. dec. 22. 23:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Én is voltam hasonló helyzetben, mint a kérdező, úgyhogy tökéletesen meg tudom sajnos érteni. Tenni viszont nem sokat tudsz. A férjeddel beszéltél már erről?
2014. dec. 23. 11:20
 14/17 A kérdező kommentje:
nem beszéltem még vele erről. Illetve volt hogy emlitettem,mikor mondta h jó lenne elmenni moziba,én meg lehurrogtam h nincs rá keret. A mozi ha csak jegyet veszünk akkor is benn 2000 FT-ba,és örülök ha havi 1-3000 FT-ot el tudok tenni a kajapénzből. Mivel hiába kapok kb 75 ezer ft táppénzt,abból csak 45 ezer marad meg,és abból kell a havi kaját,utazást munkába neki megoldani,mindent. Akkor mondta h de az anyja majd jön karácsonykor ugyis segit. Én meg mondtam neki,h nem apellálhatunk rá,az albit is azt igérte anno h segit fizetni,és abból sincs semmi.
2014. dec. 23. 22:23
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy közbe jött neki is valami. Attól, hogy Németországban dolgozik, nem kell egyből azt gondolni, hogy vagonszámra hordja haza a pénzt. Neki is meg kell élnie, nála is történhetett bármi amire félre kellett rakni a pénzt. Lehet szégyelli beismerni.
2014. dec. 26. 16:46
 16/17 anonim ***** válasza:
58%

Hát ez jó;hogy ''megtiltotta,hogy örökbe adjuk...''!

Meg a másik nagymama is,hogy segíteni nem tud,de...

DE hát ilyenek a családok,ritka a rendes segítőkész rokonság.

Nem baj,nem kell törődni velük,be kell osztani azt a keveset,ami van,ha kell,még ingyenkaja helyet is lehet használni.Ilyen emberektől kérni sem szabad,tartsák meg maguknak.Az igéreteiket is.

De ne lepődjetek meg majd x év múlva,ha majd úgy emlékszik,hogy minden igéretét betartotta és igenis ő vette a babakocsit a gyereknek -pedig ti vettétek- és ti lesztek a hálátlanok,hogy nem emlékeztek.

Ilyen is a család,ez az érdekes benne.

Majd akkor jön segíteni,ha szüksége lesz rátok,a kajátokra,a főztödre,stb.Ne lepődj meg,csak imádkozz,hogy az ilyesmi nem öröklődik.

Te csak vigyázz a kis trónörökösre,hogy minden rendben legyen.Semmi más nem fontos.

2014. dec. 26. 23:27
 17/17 anonim ***** válasza:
68%
NEm olvastam végig a hozzászólásokat,mert igencsak felháborító amit írsz.NYUSZIKA!!!!Ébredj fel,nem anyósodnak szülöd,magadnak meg a párodnak.Miért veszed természetesnek azokat,hogy babakocsit vesz,meg majd az albérleteteket is fizeti.Plazma tv sportkocsi nem kell??? Minek szülsz de komolyan,ha egy használt 12.000 Ft-os megvásárlása gondot okoz??Vagy azt hitted,hogy teljes fizetést kapsz vagy hogy?Érthetetlen,és számomra felháborító ez a követelőzés(a háta mögött),térj észhez és abból költekezz amid VAN.Ami a tiéd!!
2014. dec. 27. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!