Anyósom nagyon megbántott, nem tudom, hogy legyen a karácsony?
2 hete elvetéltem 11 hetes terhesen. Még nagyon fáj a dolog, az ünnepekre igyekszem összeszedni magam.
Anyósom felhívott, hogy hogy állok a készülődéssel stb. modntam neki, hogy nem lesz nagy díszítés, úgysem leszünk itthon mert 24-30 között a családot látogatjuk, minek díszítsek, senki nem fogja látni. Amúgy sem vagyok ünnepi hangulatban. Erre mondta, hogy milyen önző vagyok, egy feleségnek igenis gondoskodnia kell az ünnepi díszekről, lakásról, hangulatról, gondoljak a férjemre. Szó szót követett, végül azt mondta hogy a vetélés az én hibám, nem kellene a saját felelőtlenségem miatt tönkretennem a fia és a családja ünnepét.
Ezek után eszembe sincs hozzá menni karácsonykor.
A férjem menne is meg nem is. Ott lesznek a testvérei is, ritkán találkoznak, jó lenne, ha ott lenne. De akkor meg én egyedül maradok, és nem tudom, azt hogy viselném :-(
Én azt javaslom, hogy a férjed menjen el 2 napra(1 éjszaka) a családjához, te pedig menj a szüleidhez. 2 nap után pedig majd csatlakozik a férjed hozzátok. Így nem leszel egyedül, ő pedig tud találkozni a testvéreivel.
Sajnálom, ami történt. Az anyóst inkább nem minősítem.
15: anyósom is ezt várja tőlem, de nekem ez nem megy. Nagyon tisztellek, hogy neked igen, de ettől még nem hiszem, hogy megérdemeltem volna egy vetélést és utána egy ilyen telefont.
A szüleim egy 3 napos utat kapnak tőlünk karácsonyra, ezért is megyünk hozzájuk csak 27-én.
Nővéreméknél 3 gyerek van, a kicsi még baba, nem akarok zavarni.
Bátyáméknak ez az első közös karácsonyuk, 24-én kettesben szeretnének lenni. De 25-26-án mehetek bármelyik testvéremhez, valószínűleg az lesz.
Nyilván a férjednek mégiscsak az anyja, ott lesznek a testvérei és biztosan szívesen találkozna velük. Azért jó lenne azt is tudni, hogy ettől függetlenül mit gondol az anyósod viselkedéséről, mit beszéltetek meg vele (mármint a férjeddel) erről a sztoriról, hogy adott helyzetben mondjuk melletted foglalna-e állást?
Mert ha igen, akkor én szerintem elmennék, hogy a férjemmel legyek (már csak azért is, ha olyan az anyós, hogy próbálna netán szétszakítani, akkor ez is egy módja), mert mellette a helyem, és senki nem választhat külön tőle, főleg nem karácsonykor, az milyen már? Tehát, én szépen elmennék, és jól viselkednék, mintha mi sem történt volna, és ha anyósból kibukik valami, akkor megpróbálnék nagyon diplomatikus lenni, nehogy véletlenül az ő szintjére süllyedjek. Mert mindenki magáról állít ki bizonyítványt, ha nem tudja magában tartani a bunkóságait, akkor elmésen vágnék vissza és nem vitával, úgy, hogy végül a többieket is magam mellé állítanám (már csak azért is, hátha a többségi véleményt, vagy a saját gyerekeinek a véleményét jobban elfogadja).
Persze nem cél a vita, főleg nem egy ilyen napon, ha ő nem cseszegetne, akkor én sem szólnék, viszont nem lennék egyedül, sőt, még jól is elsülhet a dolog, lehet, hogy azóta már gondolkodott is rajta. Azt amúgy nem írtad, hogy a vita előtt milyen viszonyban voltatok? Akkor is fúrt, vagy csak a vita hevében próbált megbántani, mert akkor az megint más... Amúgy ha nem mennél el, akkor szerintem megint Te lennél az önző, mert hát milyen rossz szegény férjednek (vagyis az ő fiacskájának), hogy nem vagy ott vele. És ez persze újabb vitákhoz, sértődésekhez vezetne, esetleg vitákhoz a férjeddel. Ellenben, ha elmész békességgel, akkor senki nem mondhatja, hogy Te nem próbálkoztál, még azok után sem, amiket jogtalanul a fejedhez vágott.
Vagy még azt is lehetne, ha belédállna, hogy azt mondanám, hogy ezt beszéljük meg máskor, ne rontsuk el a szép ünnepet, és aztán adandó alkalommal megpróbálnám elmondani neki, hogy hogyan érzem magamat. Te most gyászolsz, nem régen ért a veszteség, ezt azért megérthetné.
És szerintem az is az utazás mellett szól, hogy - ahogyan írtad is - 6 napig egyedül lennél, ez alapjáraton is megviseli az embert ünnepek alatt, szerintem, nehogy bedepizz ott a magányban. Persze, az jó lenne, ha a férjed mondjuk beszélne anyós fejével, hogy ne legyen vita abban a 6 napban legalább...
A férjem mellettem áll, még aznap beszélt az anyjával. Határozottan közölte vele, hogy ne beszéljen velem többet így.
A kapcsolatunk átlagos volt. Neki vannak ilyen furcsa elméletei: a vetélés a nő hibája; ha egy párnak nem lesz gyereke az is a nő hibája; ha nem fiú lesz az is a nő hibája; a háztartás-gyereknevelés a nő dolga; ha beszélget a család, a nők ne szóljanak bele a fontos dolgokba stb.
7 -es vagyok.
Kepzeld mennyire kiakadna hogy oda a készülődés, ha muszlim lennél :D
Mi lenne az Ő ! Karácsomyával :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!