Karácsony, anyós nélkül?
Tudom, hogy még messze van karácsony, de a napokban eszembe jutott a helyzet és azóta nem hagy nyugodni.
A probléma:
Ez lenne az első karácsonyunk a párommal, hogy a közös kis lakásunkban vagyunk. Tehát én sem megyek már haza a szüleimhez szenteste, hanem itt maradok. Azért maradok, hogy kettesben töltsük a karácsonyt. Na most anyós is ebben a városban lakik, egyedül él.
Biztos vagyok benne, hogy azt akarja, menjünk át hozzá szenteste. Tehát ne lehessünk kettesben.
Pedig azért nem megyek haza én sem, hogy ez csak közös élmény legyen... Ha valakivel meg akarnám osztani a szentestét, az inkább a családom lenne, nem az anyós.
Ha én kibírom (a szüleim kibírják..), hogy nem megyek haza, akkor a párom miért ne tehetne ugyanígy?
"Ha valakivel meg akarnám osztani a szentestét, az inkább a családom lenne, nem az anyós. "
Miért a párod családja nem a te családod is. Ilyen alapon a párod minek menne a te családodhoz. A szüleidet többes számba írod az anyós meg egyedül él, azért van különbség a kettő között.
Nagyon rossz a hozzá állásod az anyóshoz.
Mi összeköltözéskor eldöntöttük,szenteste kettesben,karácsony másod és harmadnapja bővebb családdal.
Anyós hisztériázott,de nem érdekelt.Következő éven már nem is próbálkozott.
Nálunk még nehezebb volt az első közös karácsony, mert akkot még úgy volt, hogy anyósék szomszédjában élünk...
Nekem jó okom is volt ellenállni anyóséknak :) Az én családomban mindig nagy feneket kerítettünk a karácsonynak, igyekezetünk felejthetetlenné tenni a napot, anyóséknál ilyenkor műfenyő, egész napos veszekedés és hiszti, meg a beszólogatások mennek, ők nem ajándékoznak senkinek, de azt elvárják hogy kapjanak... azt hiszem, átérezhető a helyzet :)
Én átmentem, és őszintén megmondtam hogy a szentestét csak kettesben, nyugalomban óhajtjuk tölteni, főzök sütök én is, úgyhogy ellátmány sem kell, megértették (bár duzzogtak rendesen). Karácsony két napját megkapták cserébe.
Szerintem a legegyszerűbb az őszinteség... amúgy is vannak olyan emberek, akik ilyenkor szeretnek egyedül lenni, mint pl. nagyim... ő annak örült mindig, ha nem kell úgy tennie, mint aki ünnepel.
Igen, ő egyedül van. Mert egy boszorkány. Állandóan bánt, a pénzemre pályázik... A múlt héten meg is mondta. :) Kirúgtak, erre azt mondja, hogy hát pedig számítottam rád.. ó mondom én is a munkára, de hát ez van.. Ja nem a munka, ő a pénzemre számított. Nem egyszer voltam kva, nem egyszer ordítozott velem... Köszi.. én nem akarom egy ilyen emberrel tölteni a szeretet ünnepét.
Egy ilyen embert én nem akarok a családomban tudni.
A szüleim rendesek, mindig hívják a páromat, anyukám mindig küld neki süteményt.. Sose beszélt vele csúnyán, még akkor se, amikor anyai fejjel úgy gondolta, megérdemelné.. A telefonba mindig megkérdezik, hogy van, sikerülnek-e a dolgai. Ha elmennek valahova kirándulni, ő is mindig kap ajándékot.
Kedves 3. válaszoló. Ha választanom kéne, hogy kivel akarom tölteni a szentestét, én is a saját szüleimet választanám, nem anyósékat. Pedig mi jóban vagyunk ráadásul anyóssal. Ez nem hozzáállás kérdése, hanem az embernek a saját anyja azért csak közelebb van a szívéhez, mint az anyósa. Ha választanod kéne, te tényleg az édesanyádat mellőznéd inkább? Nem hiszem.
Nálunk ez úgy van egyébként, hogy szenteste csak mi vagyunk itthon(vannak gyerekeink is), karácsony első napja anyóséknál (velük egy városban lakunk), másnap meg az én szüleimnél. Persze így azért nehezebb, hogy anyósod egyedül van. Van a párodnak testvére esetleg? Mert akkor felváltva tölthetné a szentestét valamelyiküknél. Így ő sem lenne egyedül, és ti sem lennétek minden szenteste anyóssal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!