Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Karácsony, anyós nélkül?

Karácsony, anyós nélkül?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy még messze van karácsony, de a napokban eszembe jutott a helyzet és azóta nem hagy nyugodni.

A probléma:

Ez lenne az első karácsonyunk a párommal, hogy a közös kis lakásunkban vagyunk. Tehát én sem megyek már haza a szüleimhez szenteste, hanem itt maradok. Azért maradok, hogy kettesben töltsük a karácsonyt. Na most anyós is ebben a városban lakik, egyedül él.

Biztos vagyok benne, hogy azt akarja, menjünk át hozzá szenteste. Tehát ne lehessünk kettesben.

Pedig azért nem megyek haza én sem, hogy ez csak közös élmény legyen... Ha valakivel meg akarnám osztani a szentestét, az inkább a családom lenne, nem az anyós.

Ha én kibírom (a szüleim kibírják..), hogy nem megyek haza, akkor a párom miért ne tehetne ugyanígy?

2013. júl. 19. 12:16
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Micsoda gondok így nyár közepén!:) Karácsonyig még élni is kell!
2013. júl. 19. 15:24
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
Meg sem kérdezem, hogy a nap kellős közepén miért netezgetsz, miközben ezt az időt munkakereséssel, önéletrajzírással, tanulással is eltölthetted volna.
2013. júl. 19. 23:38
 23/32 A kérdező kommentje:

Elnézést kívánok, kedves utolsó. :D

Esetleg szeretnéd beosztani az időmet?

2013. júl. 20. 00:52
 24/32 anonim ***** válasza:
84%

Biztos mondja majd, hogy menjetek át. Az enyém is mondta, pedig nem is egy városban lakunk és autónk sincsen. Azt akarta, hogy szentestén buszozzunk átszállásokkal, hogy ott ebédeljünk, utána meg jöjjünk haza. Erre a teljes nap ráment volna. És akkor teljesen kiakadt, hogy nem megyünk. Mert hogy az én szüleimhez meg biztos megyünk. Az se érdekelte, hogy délután tőlük haza is alig tudnánk jönni, meg az egész napunk rámenne és mi is díszítenénk a fánkat meg ilyenek.

A szüleim meg ebben a városban laknak és értünk jöttek autóval, meg vissza is hoztak, megvacsoráztunk, meg átadtuk az ajándékokat. Annyit voltunk ott egész karácsonykor, másnap már anyóshoz mentünk. Harmadnap meg otthon voltunk egész nap, mert utána már megint dolgozni kellett.

De mégis én voltam a fekete seggű, hogy biztos én nem engedtem a fiát menni. Hiába mondta neki, hogy ő nem akar. Már előre idegesít az idei karácsony is.

2013. júl. 22. 18:54
 25/32 anonim válasza:
Érdekes... felfigyeltem a címre, mert ez nálam is "probléma", de kicsit más nemû.... 18 éve vagyok házas és nálunk az van, hogy minden Szentestén hozzánk jönnek fel a szüleink... Nálam a gond az hogy a saját szüleimmel ez természetes volt elsõ perctõl, de hát az anyóssal ugye sosem ugyanolyan a viszonya az embernek... 18 éve anyósom soha nem hívott meg egy ebédre, de én minden ünnepkor, szülinapkor ezt megteszem, kiteszek magamért, úgy látom fontos a gyerekem miatt is hogy azt lássa összetart a család. Mûködött is ez sokáig, de beismerem nagyon kezdek beleunni, anyósom depressziós beteg és egyre nehezebben viselem a kirohanásait, a férjem szülinapját is elrontotta az idén, elkezdte a megszokott "elegem van az életbõl" kirohanását és apósom elráncigálta tõlünk.... Na mindegy, õ egy külön téma, csak arra akartam kilyukadni, hogy én minden évben eldöntöm hogy a következõ meghitt, csendes Karácsony lesz hármasban, de az ünnepi hangulatban megsajnálom õket és arra gondolok ki tudja meddig vannak még meg mind a négyen, hisz 70 felett vannak már, s újra meghívom õket hogy együtt legyünk.....Merthát a KARÁCSONY A SZERETET UNNEPE :)
2013. júl. 24. 12:56
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Mi akkortól tartottuk magunkat igazán családnak, mikor - nagy levegő - megmonduk minkét szülői oldalnak, hogy Szenteste ketten leszünk, otthon, a köv két napot meg beosztottuk.

A párod persze fia marad az anyjának, de elsősorban is a te párod: ott a helye, ahol te vagy.

2013. aug. 4. 00:26
 27/32 anonim ***** válasza:

Első körben a pároddal kéne megbeszélned, hogy Ő menni fog vagy sem. Ha a párod azt mondja, hogy megy akkor nem sok mindent tudsz csinálni és még csak felesleges anyóst szidni. Úgy látszik párod nem azon a véleményen van mint Te. Én a helyedben akkor azt tenném, hogy szenteste menjen mindenki haza a saját szüleihez és mivel párod jóban van a Te rokonságoddal, ezért 25. én ott legyetek. 26.- a meg csak a tiétek és akkor is lehettek együtt.

Próbálhatod az anyóst hibáztatni, ha a párod enged neki. Itt a legnagyobb baj nem anyóssal van, hanem a pároddal, hogy mindig enged az anyukájának és nem áll ki a kettőtök kapcsolatáért. Neki kéne megmondani az anyjának, hogy nem megyünk 24.- én és kész. De ezt nem teszi meg.

2013. aug. 4. 07:22
 28/32 anonim ***** válasza:
A helyedben, akármilyen is az anyósom, és nem kell mondani, hogy én nem tudhatom, mert engem is állandóan kritizál, nagyon utál, mindig belém köt, úgy próbálnám megoldani, hogy 24-én kb. két óra körül átmennénk, majd 5-5.30 körül hazajönnénk. És akkor az anyósnál is voltatok aznap, kicsit az estébe is belecsúszva, de a szenteste mégis a tiétek lenne, otthon, kettesben. Mert ugye a nevében is benne van, hogy nem az egész napról szól, hanem az este az, ami az ünnep.Értem én, hogy a te szüleidhez sem mentek, de ők nem is egyedül vannak. Értem azt is, hogy mindig piszkál, primitív, de meg lehet beszélni a pároddal, hogy össze szorított fogakkal átvészelitek azt a néhány órát, majd ahogy eljöttetek, törlitek is, nem vitatkoztok rajta, hisz nem a párod hibája, hogy az anyukája ilyen, emellett közös döntés volt, hogy mentek...Tehát kezdhetitek a meghitt szentestét édes kettesben.És anyós sem lesz legalább egész nap teljesen egyedül, viszont a szentestét csakis kettesben töltitek.
2013. aug. 4. 08:14
 29/32 anonim ***** válasza:
72%

nekünk az első együtt töltött szentesténk az esküvőnk után volt. onnantól vagyunk mi ketten egy család.

előtte (hiába éltünk együtt) csak a barátnője voltam.

te is az vagy. márpedig szenteste a családé.

majd ha elvesz, jogosan akarsz kettesben lenni a férjeddel, de addig neki is anyukája a családja.

én a helyedben hazamennék a szüleimhez, neked meg még ők a családod.

2013. aug. 4. 11:17
 30/32 A kérdező kommentje:

Utolsó! A párom azt mondta: "Nekem te vagy a családom."

Kötelességből, "mert ő az anyám.." átmegy... engem meg rángat magával. Hetente, két hetente köszönés nélkül, 200-as vérnyomással rohanunk el onnan, úgy felidegesíti a barátomat.

Többször "problémázott" már rajta, hogy én hazamegyek karácsonykor... De hát ha itt lennék, akkor meg az anyjához mennénk ketten... Akkor ugyanott vagyunk csak nekem még gyomoridegem is van.

A sárkány kiköveteli magának, hogy elmenjünk oda. Undorító.

Lehet inkább tényleg hazamegyek. Mert vagy a párommal vagy a szüleimmel akarom tölteni a karácsonyt. Nem az anyóssal.

2013. aug. 5. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!