Anyósom nagyon megbántott, nem tudom, hogy legyen a karácsony?
2 hete elvetéltem 11 hetes terhesen. Még nagyon fáj a dolog, az ünnepekre igyekszem összeszedni magam.
Anyósom felhívott, hogy hogy állok a készülődéssel stb. modntam neki, hogy nem lesz nagy díszítés, úgysem leszünk itthon mert 24-30 között a családot látogatjuk, minek díszítsek, senki nem fogja látni. Amúgy sem vagyok ünnepi hangulatban. Erre mondta, hogy milyen önző vagyok, egy feleségnek igenis gondoskodnia kell az ünnepi díszekről, lakásról, hangulatról, gondoljak a férjemre. Szó szót követett, végül azt mondta hogy a vetélés az én hibám, nem kellene a saját felelőtlenségem miatt tönkretennem a fia és a családja ünnepét.
Ezek után eszembe sincs hozzá menni karácsonykor.
A férjem menne is meg nem is. Ott lesznek a testvérei is, ritkán találkoznak, jó lenne, ha ott lenne. De akkor meg én egyedül maradok, és nem tudom, azt hogy viselném :-(
Meséld el a testvéreknek, miszerint az anyjuk úgy gondolja, a vetélés a terhes nő hibája és emiatt egy önző alak lenne.
Akkor örülhet.
Hol laktok Ti? Hol az Anyósék? Hol a szüleid?
Ha majdnem egymás mellett laknak a szüleitek akkor elvileg nincs probléma, legfeljebb nem mész át a banyájához. Hát, ha mindenki messze van egymástól akkor nem tudom...
Csak elmesélem.
Édesanyám december 24-én 12 órakor meghalt.feldíszítette a lakást, kitette a süteményeket .leült és lefordult a székről. Ennyi.Apám telefonált, rohantunk 50 km-re intézkedni. Addig a két kisgyerekre 7 és 3 évesek, az anyósomék vigyáztak. Bőgve díszítettem a lakást, a tv szólt, 52-szer számoltam meg a meghalni szó különböző variációit karácsonykor, többnyire gyerekműsorokban. És este én voltam az angyalka a fa alatt,aki az ajándékot osztotta, mert a gyerekeimnek karácsonyt kellett tartani, hogy ezután is legyen karácsony.
Én mennék, mert makacs fajta vagyok és inkább kihívom a sorsot. Ha piszkálna, biztos beolvasnék neki a család előtt is akár. Te mennyire vagy jó viszonyban a férjed testvéreivel?
Ha te inkább kerülöd a konfliktust, akkor addig menj a szüleidhez, a férjed meg majd csatlakozik.
Ha így áll a helyzet, akkor meg állítsd választás elé a férjed. Ha akar menjen, de nélküled. Ha nem, akkor menjen veled a te szüleidhez. A többi időt meg eltöltitek otthon.
Én biztos, hogy nem mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!