Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tehet valamit vagy csak fenyeget?

Tehet valamit vagy csak fenyeget?

Figyelt kérdés
Szóval elméletileg múlt hónapban lett volna az esküvőm. De végül nem bírtam magam rávenni, úgyhogy nem mentem el. Tudom nem szép dolog, de elég bonyolult a helyzet. Nem lett volna nagy esküvő, 46 fős csak. De azóta exapós-jelölt folyamatosan zaklat, telefonálgat, fenyeget, hogy fizessem ki az esküvőt. Úgy volt, hogy ő állja az egészet, nekem nincs is annyi pénzem. Na mindegy, az lenne a kérdés, hogy ténylegesen tehet ellenem valamit ez ügyben, vagy csak próbál megfélemlíteni?
2014. dec. 12. 11:38
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
91%
Látszik, hogy mennyire gerinctelen egy ember (?) vagy, nem elég, hogy a "párod" az esküvő napján értesül arról, hogy mégsem lesz esküvő, de csak abból, hogy nem mész el, még a te hibádból feleslegesen kiadott pénzt sem akarod kifizetni, hanem próbálsz kibújni alóla. Gyere ide és magyarázd meg ezt ha tudod (nem fogod tudni). Vegyél fel hitelt és fizesd ki exapósodnak a cehhet, ezzel talán kicsit a mérleg másik serpenyőjébe is kerül valami....
2014. dec. 12. 12:23
 12/29 A kérdező kommentje:

Hát... Akik szerint jogi úton tehet valamit, azok esetleg linkelnének erre vonatkozóan valamit?

Amúgy én tényleg el akartam venni, szeretem is meg minden. De ahogy egyre közeledett az esküvő, egyre inkább azt éreztem, hogy nem akarom. Fiatal vagyok még, még élni akarok, meg utazni, meg egy csomó mindent csinálni. De a környezetemben mindenhol azt látom, hogy esküvő és rögtön utána már jön is a gyerek. Én még nem akarok gyereket. Viszont a menyasszonyom igen. Csak ahogy visszagondoltam jöttem rá, hogy mennyit beszélt róla. De valahogy én mindig úgy gondoltam rá, hogy ez csak valahol a nagyon messzi jövőben lesz téma. Megkövezhettek ezért nyugodtan, de végül arra jutottam, hogy inkább haragudjon rám pár ember, de legalább az életemet úgy irányítom tovább, ahogy én akarom.

2014. dec. 12. 12:24
 13/29 anonim ***** válasza:
87%
Nem azzal van a probléma, hogy a saját életedet te akarod irányítani és nem akarod magad lekötni, ehhez jogod van. Azzal viszont sokkal nagyobb problémák vannak, hogy mindezt nem gerincesen adtad elő, mert a legnagyobb gerinctelenség az esküvőn szembesíteni a másikat azzal, hogy mégsem akarod. Illetve ezek után még a tetted következményeivel sem akarsz szembenézni (ebben az esetben a pénzt nem akarod kifizetni), szóval ez már csak hab a tortán.
2014. dec. 12. 12:35
 14/29 anonim ***** válasza:
78%
lassan 2 éve vagyunk házasok és megállapodtunk hogy 3 év múlva lesz csak gyerek:P szóval házasság után nem alap az esküvő,akkor csináltok amikor akartok és közben ide-oda mászkálunk házas emberként(mivel az összeköltözés után változik meg az éplet,nem az esküvő után butus).Elég sötét vagy hallod e , a menyasszony jól járt hogy nem vetted el...
2014. dec. 12. 12:40
 15/29 anonim ***** válasza:
69%
pardon -házasság után nem alap a gyerek
2014. dec. 12. 12:41
 16/29 anonim ***** válasza:
33%
élet,-p hajj ma nem megy az írás
2014. dec. 12. 12:41
 17/29 anonim ***** válasza:
90%

Remélem kipereli belőled.

Ha annyira a saját életeddel akarsz foglalkozni, ne cseszd el másokét, és ne tegyél ekkora horderejű felelőtlen ígéreteket.

Azért egy házassági ígéret nem csak egy kósza ötlet....

Szerencséd, hogy nem kerestek fel még aznap személyesen a férfirokonok.

De még ha meg is csalt volna vagy akármit tett volna a menyasszony, akkor se apósod tette veled, szóval különösen szemétség más pénzén szórakozni.

Amúgy minnél tovább húzod, annál nagyobb lesz a kamat, csak szólok.

2014. dec. 12. 12:45
 18/29 anonim ***** válasza:
89%

Nem az a baj, hogy meggondoltad magad. Az a baj, hogy annyi gerinc sem volt benned, hogy legalább egy jelzést (sms-t, ott még beszélni sem kell!) küldj a menyasszony felé, hogy lefújod az esküvőt. Szerencsétlen készül élete legszebb napjára, és a legközelebbi családja és hozzátartozói előtt kell megszégyenülve rádöbbennie, hogy te nem jössz. Ennyire gyűlölöd ezt a nőt azért, mert lehet, hogy gyereket akart volna??? Nemrég volt olyan kérdés, amikor a vőlegény az oltár előtt fújta le az esküvőt, mert a menyasszony félrelépett a leánybúcsún. Sokak szerint még az a nő sem érdemelte meg, amit kapott. Te komoly anyagi kárt okoztál azzal, hogy nem jeleztél időben, és a kelleténél sokkal nagyobb fájdalmat okoztál egy ártatlan szereplőnek. Kizárólag magadra gondoltál. Egy nyomorék sms-be nem tört volna le az ujjad. Megérdemelnéd, ha az önzésedért bevasalnák rajtad a pénzt, vagy jól elkapnának valahol útközben az após rokonai. Talán máskor eszedbe jut, hogy nem csak úgy lehet neked jó, ha mindenkivel kiszúrsz, aki jó szándékkal állt hozzád.

[link]

2014. dec. 12. 12:46
 19/29 anonim ***** válasza:
89%

Én most annyira gonosznak érzem magam,de szívesen meghallgatnám a kérdezőt,konkrétan ez hogy nézett ki?

mint a filmekben állt a menyasszony a polgárin és nem mentél el se szó,se beszéd? mondjuk nyilván a házasságkötőteremben nem álldogált egyedül,mert előtte van egy csomó papírmunka,de ezt valahogy így kell elképzelni?

2014. dec. 12. 13:07
 20/29 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, tirpák vagy.

A nagyobbik fajtából.

Az apósjelölt helyében én "behajtanám" rajtad az összeget, hogy neki milyen a vérmérséklete, azt nem tudom.

2014. dec. 12. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!