Tehet valamit vagy csak fenyeget?
Annyira kíváncsi lennék, hogy Te ffi vagy vagy nő? De ez vicc. Nyilván férfi vagy, illetve leszel majd egyszer, ha ki mersz állni magadért és vállalod a rossz döntésed minden következményét szemtől-szemben azokkal, akiket így vagy úgy érint.
Rossz hírem van, ha polgári peres eljárást indít, nyerhet is. Én magamtól fizetném ki azokat a költségeket, amiket megúszott volna, ha előre szólsz és azokat, amiknek a megfizetését még akkor sem kerülte volna el. Ez úgy az esküvői költségek 80% szerintem. Rajta, menekülj, úgy is ezt szoktad!
Nem vagyok jogász, de szerintem polgári peres eljárásban kérheti, hogy kártalanítsd.
A magánvéleményem az, hogy igaza is van, hiszen miattad a semmire kiadott egy csom pénzt.
Bonyolult helyzet ilyet szól :D
Jogilag nem tehet veled semmit, e attól még az utcán elkapathat valakivel.
Gerinces dolog lenne kifizetni. Ha kicsit normáliabban áltál volna hozzá a dologhoz, most nem lennél ebben a hlyzetben, de mivel gondolom az exapósjelölted szeretné viszontlátni a pénzét, ezért talán meg tudod vele beszélni, hogy részletekben oda tudnád adni. (Inkább levélben komunikálj vele.)
Viszont szerintem hiába indítana polgári peres eljárást, nem vagy csak egy részét tudná vissaperelni a pénznek. Ettől függetlenül ez a te sarad, neked kéne kifizetned.
Kérdező! El kell ,hogy keserítselek, van rá törvény, hogy amennyivel megkárosítottad, perelheti tőled (itt azokat a foglalókra, előre megvásárolt ételekre, menyasszonyi-vőlegényi ruhákra költött pénz árát stb. ). Sőt, olyan is volt már a történelemben (Magyarországon is), hogy az erkölcsi károkra is kérhet kártérítést. Jobban járnál, ha kifizetnéd, mert ha perre viszi, nagy eséllyel többet fognak neki megítélni .
A te jellemtelenségedet itt nem kommentálom, erre már nem találok szavakat, bármi oka volt, legalább annyi tisztesség lehetett volna benned, hogy előtte szólsz, nem bolondítasz oda annyi embert. Most jut eszembe, nem lepne meg, ha a vendégek is kérnének kártalanítást az utazási költségek miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!