Hogy jöjjek ki jól anyós előtt, ha a fia (párom) abban a hitben tartja, hogy ő az ász és nem is miatta megy tönkre minden?
van egy gyerekünk, úgy néz ki "válunk" csak mert ő rá nem lehet számítani, alkalmi munkái vannak, semmit nem segít, kimaradozik éjszakákra, elegem is kezd lenni.
de mindezt anyós nem tudja, mert nincs bevonva a magánéletbe, csak amit a fia tükröz neki, hogy imád, meghalna értünk..
anyós egy nagyon korrekt jómodorú, jóerkölcsű asszony, aki okos, stb, szóval nem akarom hogy azt lássa én vagyok a sz*r, csak mert mondjuk én kiadom a fiának az útját.annak a nagy szerelmes igazi családapának és családfőnek..aha...
Úgy tűnik a kérdésedből hogy te szimpatizálsz az anyósoddal és szeretnéd az ő szimpátiáját megtartani. Mivel te is édesanya vagy , tudod hogy bármit tenne is a gyereked a szereteted és támogatásod nem változna az irányába. Ezért előre bocsásd meg az anyósodnak hogy ha a történetben a saját gyermeke mellett fog kiállni. Persze az is lehet hogy az unokáját nézi inkább és mellettetek fog kiállni, de ez már az ő dolga. Ha szeretnéd hogy ne csak a férjed igazságait ismerje hívd el egyszer kettesben beszélgetni, vagy karácsonyra készülődni menj át, vagy hívd el.
Akkor ne mondd el hogy döntöttél már csak kérd ki a véleményét hogy mit tenne a helyedben, van -e valami jó ötlete? Mondd el azt is hogy sokszor érzed úgy hogy már nem bírod tovább így. Akkor képben lesz a valósággal, és ha később döntesz akkor lesz egy darabka a szívében ami meg fog téged érteni. Azért jó lenne nem az ünnepekkor bontani meg a családot. Az nagyon fájó lenne a kicsinek.
Én megkérném, hogy egy picit vonatkoztasson el attól, hogy a fiáról van szó, és próbáljon meg NŐ-ként, Anyaként az ügyre tekinteni és annak függvényében megérteni Téged. Amit a fia csinál, azt nem sok Nő és egyben a közös gyermek Édesanyja tudná sokáig tűrni. Társra, Édesapára szükség van, leginkább tettekben és nem szájhősként.
Megmondanám az anyósomnak, hogy megértem, hogy neki a fia a legfontosabb és nem is haragszol rá ezért, mert Édesanyaként megérted; és kérném, hogy értse meg ős is a Te álláspontodat.
Egyébként még az is lehet, hogy az anyós teljesen korrektül fog viselkedni Veled szemben, ha ennyire jóerkölcsű és jómodurú hölgy, ahogy leírtad.
Én elmondanám neki, hogy ilyen-olyan gondjaitok vannak, mindent megpróbáltál de semmi sem működik és elváltok, mert egyszerűen amit csinál a fia, azt nem lehet elviselni.
Ez hülyeség, hogy nem jöhetsz ki jól belőle, meg hagyd a fenébe. Rosszabb eleve nem lesz, ha elmondod a te oldaladat is. Max. nem hiszi el. De a bogarat a fülébe ülteted. De pl. nálunk is egy ismerős házaspárnál szétmentek és a pasi szülei azóta is az asszonyt meg az unokákat támogatják hozzájuk járnak és a fiúcska anyja közölte is, hogy tisztában van vele, hogy a fia egy fäsz azért váltak el.
Én leülnék az anyósommal, és elmondanám, milyen gondokkal küszködöm, s hogy ez milyen rossz hatással van az unokájára.
Kérném a segítségét, hogy meg tudjam menteni a házasságunkat.
Ha okos nő, akkor megérti, és segíteni próbál.
Ami nem jelenti azt- sajnos-, hogy sikerrel fogtok járni.
A férjed nem fog megváltozni soha.
De legalább kiderül az anyósod számára, hogy mi a valós helyzet.
Ha elválsz végül, akkor is szükséged lesz az anyósod jóindulatára.
A gyereket oda kell adnod láthatásra, a nagyszüleitől sem foszthatod meg. Sokat segíthet még neked, bármi is történik a férjed és közted.
Nyerd meg és tartsd meg a jóindulatát.
Neki a fia, őt védeni fogja, de azt kell elintézned, hogy ne veled szemben akarja védeni, hanem a fiát önmagával szemben.
Ha ezt érzi és belátja, akkor könnyebb lesz a dolgod.
Én ismertem olyan anyóst, aki simán mondta, hogy "fiam, te olyan hülye vagy, mint a seggem, hogy hagytad ezt a nőt elmenni", szóval akár kapásból átláthat a szitán, de persze nagyobb az esély rá, hogy a fia mellé áll.
Ez ilyen, nem tudsz és nem is feladatod ellene tenni. Te tisztában vagy vele, miért váltok, és ez bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!