Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy jöjjek ki jól anyós...

Hogy jöjjek ki jól anyós előtt, ha a fia (párom) abban a hitben tartja, hogy ő az ász és nem is miatta megy tönkre minden?

Figyelt kérdés

van egy gyerekünk, úgy néz ki "válunk" csak mert ő rá nem lehet számítani, alkalmi munkái vannak, semmit nem segít, kimaradozik éjszakákra, elegem is kezd lenni.

de mindezt anyós nem tudja, mert nincs bevonva a magánéletbe, csak amit a fia tükröz neki, hogy imád, meghalna értünk..

anyós egy nagyon korrekt jómodorú, jóerkölcsű asszony, aki okos, stb, szóval nem akarom hogy azt lássa én vagyok a sz*r, csak mert mondjuk én kiadom a fiának az útját.annak a nagy szerelmes igazi családapának és családfőnek..aha...

2014. dec. 11. 00:25
 1/10 anonim ***** válasza:
13%
Megfeszülhetsz, akkor is a fia pártján marad majd. Őszinte leszek, én is a gyerekem mellett állnék ilyen helyzetben.
2014. dec. 11. 00:40
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Kedves 1-es, miert nem az unokad partjan?
2014. dec. 11. 00:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy beavatod, de úgy, hogy közben nem sértegeted a fiát (ami magában is bűvészmutatvány), aztán vagy elfogadja, vagy nem, vagy pedig úgy döntesz, hogy ez magánügy, nem az anyós dolga, aztán olyan normálisan viselkedsz az anyóssal, amennyire csak tudsz, és reménykedsz, hogy az unokái érdekében ő sem válik hárpiává. Mindekét esetben inkább múlik az anyóson (meg a viszonyán a fiával és az unokáihoz való hozzáállásán), mint rajtad.
2014. dec. 11. 01:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt, megkért, hogy majd ő mondja el a családjának, hogy vége... Én simán kipakoltam nekik amikor kiderült,hogy semmiről nem tudnak.
2014. dec. 11. 01:50
 5/10 anonim ***** válasza:
40%
Senkinek nem tartozol magyarázattal a döntésedért, még ennek a jóerkölcsű asszonynak sem. Ha nem veszi a fáradtságot, hogy rájöjjön a dolgok valódi okára, akkor felesleges belekezdened a magyarázkodásba, nem jössz ki jól belőle. Te elmész, éled az új életed, de neki a fia mindig a fia marad. Esélytelen a "verseny" a megértéséért. És szükségtelen is. Nem fog örülni neki, és természetesen te leszel a hibás, amiért nem nyeltél tovább. Ettől még a tények tények maradnak és semmiért sem kell rosszul érezned magad. Teszed, amit a legjobbnak gondolsz és kész.
2014. dec. 11. 07:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tűnik a kérdésedből hogy te szimpatizálsz az anyósoddal és szeretnéd az ő szimpátiáját megtartani. Mivel te is édesanya vagy , tudod hogy bármit tenne is a gyereked a szereteted és támogatásod nem változna az irányába. Ezért előre bocsásd meg az anyósodnak hogy ha a történetben a saját gyermeke mellett fog kiállni. Persze az is lehet hogy az unokáját nézi inkább és mellettetek fog kiállni, de ez már az ő dolga. Ha szeretnéd hogy ne csak a férjed igazságait ismerje hívd el egyszer kettesben beszélgetni, vagy karácsonyra készülődni menj át, vagy hívd el.

Akkor ne mondd el hogy döntöttél már csak kérd ki a véleményét hogy mit tenne a helyedben, van -e valami jó ötlete? Mondd el azt is hogy sokszor érzed úgy hogy már nem bírod tovább így. Akkor képben lesz a valósággal, és ha később döntesz akkor lesz egy darabka a szívében ami meg fog téged érteni. Azért jó lenne nem az ünnepekkor bontani meg a családot. Az nagyon fájó lenne a kicsinek.

2014. dec. 11. 09:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én megkérném, hogy egy picit vonatkoztasson el attól, hogy a fiáról van szó, és próbáljon meg NŐ-ként, Anyaként az ügyre tekinteni és annak függvényében megérteni Téged. Amit a fia csinál, azt nem sok Nő és egyben a közös gyermek Édesanyja tudná sokáig tűrni. Társra, Édesapára szükség van, leginkább tettekben és nem szájhősként.

Megmondanám az anyósomnak, hogy megértem, hogy neki a fia a legfontosabb és nem is haragszol rá ezért, mert Édesanyaként megérted; és kérném, hogy értse meg ős is a Te álláspontodat.

Egyébként még az is lehet, hogy az anyós teljesen korrektül fog viselkedni Veled szemben, ha ennyire jóerkölcsű és jómodurú hölgy, ahogy leírtad.

2014. dec. 11. 11:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Én elmondanám neki, hogy ilyen-olyan gondjaitok vannak, mindent megpróbáltál de semmi sem működik és elváltok, mert egyszerűen amit csinál a fia, azt nem lehet elviselni.

Ez hülyeség, hogy nem jöhetsz ki jól belőle, meg hagyd a fenébe. Rosszabb eleve nem lesz, ha elmondod a te oldaladat is. Max. nem hiszi el. De a bogarat a fülébe ülteted. De pl. nálunk is egy ismerős házaspárnál szétmentek és a pasi szülei azóta is az asszonyt meg az unokákat támogatják hozzájuk járnak és a fiúcska anyja közölte is, hogy tisztában van vele, hogy a fia egy fäsz azért váltak el.

2014. dec. 11. 21:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Én leülnék az anyósommal, és elmondanám, milyen gondokkal küszködöm, s hogy ez milyen rossz hatással van az unokájára.

Kérném a segítségét, hogy meg tudjam menteni a házasságunkat.

Ha okos nő, akkor megérti, és segíteni próbál.

Ami nem jelenti azt- sajnos-, hogy sikerrel fogtok járni.

A férjed nem fog megváltozni soha.

De legalább kiderül az anyósod számára, hogy mi a valós helyzet.

Ha elválsz végül, akkor is szükséged lesz az anyósod jóindulatára.

A gyereket oda kell adnod láthatásra, a nagyszüleitől sem foszthatod meg. Sokat segíthet még neked, bármi is történik a férjed és közted.

Nyerd meg és tartsd meg a jóindulatát.

Neki a fia, őt védeni fogja, de azt kell elintézned, hogy ne veled szemben akarja védeni, hanem a fiát önmagával szemben.

Ha ezt érzi és belátja, akkor könnyebb lesz a dolgod.

2014. dec. 15. 00:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Én ismertem olyan anyóst, aki simán mondta, hogy "fiam, te olyan hülye vagy, mint a seggem, hogy hagytad ezt a nőt elmenni", szóval akár kapásból átláthat a szitán, de persze nagyobb az esély rá, hogy a fia mellé áll.

Ez ilyen, nem tudsz és nem is feladatod ellene tenni. Te tisztában vagy vele, miért váltok, és ez bőven elég.

2014. dec. 15. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!