Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem értik meg anyósék,...

Miért nem értik meg anyósék, hogy mi nem vagyunk ilyen könnyelműek, mint ők?

Figyelt kérdés

Após külföldön dolgozik, mert nem bírják már fizetni azt a rengeteg fölösleges dolgot, amit magukhoz vettek. A párom is ilyen lett volna, ha nem vettem volna kezelésbe, így hálistennek mindig van pénzünk mindenre, mondhatom hogy jól élünk, sose nyújtózkodunk tovább, mint a takarónk ér. Sokszor kértek tőlünk kölcsön, de már elzártuk a pénz csapot, mert emiatt többször nem tudtuk időben befizetni a számláinkat.

Ők viszont nem tanulnak semmiből: mindig a szemünkre hányják, hogy mi nem mentünk ki külföldre dolgozni, csak albérletünk van, nem merünk még gyereket vállalni , és nem a legújabb, legmenőbb a kocsink sem.

Miért nem értik meg, hogy mi lassan akarunk haladni, és nem szerepel külföld a terveinkben? Nem vagyunk milliomosok az igaz, de hogyan lehetne velük megértetni, hogy nem fogunk minden flancot bevállalni amire nem telik?

2014. nov. 13. 11:44
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Az esküvőnk is csak egy kislétszámú történet volt, bezzeg az övék...
2014. nov. 13. 11:46
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem fogjátok tudni megértetni velük, így egyetlen stratégia maradt számotokra: "egyik fülön be, másikon ki".
2014. nov. 13. 11:47
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Ilyen esetben emlékeztessétek rá őket, hogy ki is húzta ki őket a szarból a felelőtlenségük miatt az elmúlt időkben.
2014. nov. 13. 11:55
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
H megint elkezd bezzegelni, meg a szemetekre hányni, hogy mit nem csináltok, akkor rá kell vágni, hogy lehet, hogy nem csináljátok, de rendszeresen pénz kölcsönkéregetni se szoktatok. Pont. Ha ettől sem veszi a lapot, akkor nem tudsz mit csinálni, csak amit az előbbi válaszoló írt: itt be, ott ki.
2014. nov. 13. 11:56
 5/14 A kérdező kommentje:
Egyszer már a fejükhöz vágtam. Büszkélkedtek vele hogy milyen menő cuccot vettek, akkor épp fasirtban voltam velük, és magam elé morogtam, hogy ja, király cucc, csak utána meg tőlünk kértek kölcsön. Férjemet félrehívták és megmondták neki hogy még egy ilyen és ki leszünk tagadva.
2014. nov. 13. 12:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Jó is ha ki lesztek tagadva, legalább az örökléskor nem kell a sok adósságról lemondani.
2014. nov. 13. 12:08
 7/14 A kérdező kommentje:
OMG... 6-os, erre eddig nem is gondoltam... De ahhoz még fiatalok hogy örökösödésről beszéljünk. 6-7 év múlva lejár a lakáshitelük, szerintem simán eladják a házat és hitelből vesznek egy nagyobbat... :(
2014. nov. 13. 12:12
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

Teljes mértékben igazad van.

Ne foglalkozz vele, aki pénzügyileg ennyire felelőtlen, annak nagyon nagy pofon kell, hogy észhez térjen.

A kitagadás miatt pedig ne aggódj, nem kell a rengeteg adóssággal vesződni. A kölcsönadogatást pedig tessék beszüntetni. Egy forintot se, senkinek.

2014. nov. 13. 12:14
 9/14 anonim ***** válasza:
88%
Vigyázzatok, nehogy beugrasszanak valami hitelbe kezesnek.
2014. nov. 13. 12:14
 10/14 A kérdező kommentje:
A kezességet alá kell írni, nem? Ha nem egyezünk bele akkor nem tehetnek meg? Vagy rosszul tudom? Ez egyre rosszabb...
2014. nov. 13. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!