Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a helyzetről?

Figyelt kérdés
Férjnél vagyok, vagy 3 gyermekünk. Anyósom egyedül él 1 éve halt meg apósom. A férjem egyfolytába anyósomat támogatja anyagilag, és engem ez egyre jobban idegesít. Volt egy nagyobb hitelünk anyósommal közösen költöttük el a pénzt és mi azt most eggyösszegbe kifizettük. ( anyósomékét is ) . Anyósom elsírja magát, hogy nincs pénze , akkor már mennek a gyerekei és adnak neki. Anyósom panaszkodik, hogy új kályhát szeretne mert az már régi, a férjem egyből intézkedik, hogy a tesókkal dobjuk össze rá a pénzt . 3-an vannak testvérek. Anyósom meg rájött erre, és direkt panaszkodik, hogy a gyerekek majd megveszik, hisz úgy szokott lenni. Már volt emiatt a férjemmel vitánk nem is egy, hisz mi is tele vagyunk adóssággal, és van hová rakni a pénzt. Anyósom egyedül él 94000 ft a nyugdíja. Nem tudom elképzelni, hogy nem jön ki belőle. Apósom temetésébe sem adott egy fillért sem, pedig felvette a biztosítás pénzt is. Most azon sír állandóan, hogy meg kellene csináltatni a sírkövet. 400-500 ezer körül lenne, de persze neki nincs rá pénze. A férjem most fát akar venni neki, mert neki nincs pénze rá. Szerintetek hagyjam rá és támogassuk , vagy szerintetek is ez már túlzás?
2014. nov. 6. 10:41
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
96%
Így értem. Viszont azt nem, hogy miért mindent a férjed szab meg, és neked miért nincs beleszólásod semmibe. A pénz a tied is, a fogaidra te raktad a félre, ami arra van, menj el és csináltasd meg, és pont. Meg milyen már, hogy nem engedi, hogy a nagyszülők vigyázzanak a gyerekekre? Ennyire alkalmatlanok, vagy ez csak a férjed mániája, hogy márpedig nem? Ne hagyd, hogy mindent ő szabjon meg. Mivel ő eddig a véleményedet kvázi leszarva támogatta az anyját, most te is szard le őt, és csináltasd meg a fogaidat. Aztán ha megkérdezi, miért nem beszélted meg vele, kérdezd vissza ugyanezt.
2014. nov. 6. 12:07
 32/38 anonim ***** válasza:
82%
Igazat adok, de el vagy tájolva kicsit....én kényszermegoldásból egy raktárba vagyok 5 nap, napi 8 órában , havi 140-ért és csak 8 általános kell hozzá...ettől függetlenül van érettségim és szakmám....egy friss diplomás néha földön csúszik ennyi pénzért.
2014. nov. 6. 12:08
 33/38 anonim ***** válasza:
48%

Azért mert csak érettségid van lehet dolgozni. 21 vagyok csak érettség van, eatin csinálom a sulit 10 irodai munkára jeletkeztem abból 9re visszahívtak. Kb 120-130 ezres fizuval.

Sztem egyáltalán nem kéne ennyire adni neki a pénzt. Én megmondanám h akkor most ugyanannyival az én anyukámat. Lehet kicsit elgondolkozna. Persze segítse annyival amennyi nektek feleslegbe van. De így 8 hitel jaj.

2014. nov. 6. 12:10
 34/38 A kérdező kommentje:
Én szívesen járnék suliba, csak nem tudom kire hagyni a gyerekeket, mert a férjem azt mondta, hogy azért vagyok itthon ,hogy vigyázzak rájuk, nekem ez a dolgom. Ebből is csak a vita szokott lenni. Nagyon mennék már dolgozni is, akár kapálni is. Kis városba lakom, nem nagyon van munka lehetőség, főleg nem 4 órában.
2014. nov. 6. 12:37
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Azért a 8 hitel nagyon durva....

El kéne beszélgetnetek egy pénzügyi tanácsadóval, hogyan kell kezelni a pénzt, mire van fedezet és mire nincs.

2014. nov. 6. 13:05
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az a baj, hogy nagyon gyenge vagy, és mindenben hagyod magad. engeded, hogy elvegyék a spórolt pénzedet fölösleges dologra (mert már bocs, de egy félmilliós sirkő teljesen fölösleges, szerintem a halott nagypapa is inkább az unokáira költené azt a pénzt), és nem állsz ki magadért, csak sírdogálsz.

szépen szedd össze azt a pénzt, és menj el a fogaiddal. ha kell, egyenként csináltasd meg, és ne egyszerre, az a pénz legyen bent a szádban, azt már nem fogják másra költeni. szedd össze magad, és állj ki magadért és a gyerekeidért. azt tisztelik, aki kiáll magáért, ezért kap az anyósod annyi mindent. te meg csak nyelsz, és várod a csodát.

2014. nov. 6. 13:11
 37/38 anonim ***** válasza:
82%

és az, hogy a gyerekeid hetente egyszer esznek gyümölcsöt, zöldséget az nagyon káros a szervezetükre, és hamarosan betegek lesznek, nem kicsit! a fogaik, a szerveik nekik is tönkre fognak menni. nem vicc. aztán csodálkozik, hogy miért lett xy súlyos beteg 25-30 évesen.

ezzel nem lehet viccelni. állj ki a gyerekeidért, küzdj értük. meg magadért is!

2014. nov. 6. 13:13
 38/38 anonim ***** válasza:
16%

Azért az a "csak egy érettségi" nem olyan kevés végzettség, azzal már lehet munkát találni. Jó, nem azt mondom, hogy azonnal, meg persze számít az is, hogy hol él az ember, de sokan dolgoznak érettségivel olyat, ami nem csak kapálás. Pl. én is így kezdtem dolgozni a mostani munkahelyemen, akkor még nem volt meg a diplomám, csak az érettségim, de adminisztrátornak nem is kellett több. Nem mondom, hogy hülyére kerestem magam vele, pláne közalkalmazottként (ugye bértábla szerinti fizetéssel), de azért akkor is, az is pénz. Teszem hozzá, diplomásként is csak pár ezerrel kapok többet.

Szóval szerintem nyugodtan kezdj el állást keresni, rajtatok most az segítene a legtöbbet, ha neked is lenne kereseted.

Igaz, emellett a férjedet is helyre kéne tenni egy kicsit, mert nekem úgy tűnik, hogy nagyon úgy érzi, hogy mindenben egyedül ő dönthet, és neked semmibe nincs beleszólásod. Pedig attól még, hogy te otthon vagy, mégis egy házaspár vagytok, vagyonközösségben éltek, a pénzetek közös, így neked is van beleszólásod, hogy mire költitek.

2014. nov. 6. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!