Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a helyzetről?

Figyelt kérdés
Férjnél vagyok, vagy 3 gyermekünk. Anyósom egyedül él 1 éve halt meg apósom. A férjem egyfolytába anyósomat támogatja anyagilag, és engem ez egyre jobban idegesít. Volt egy nagyobb hitelünk anyósommal közösen költöttük el a pénzt és mi azt most eggyösszegbe kifizettük. ( anyósomékét is ) . Anyósom elsírja magát, hogy nincs pénze , akkor már mennek a gyerekei és adnak neki. Anyósom panaszkodik, hogy új kályhát szeretne mert az már régi, a férjem egyből intézkedik, hogy a tesókkal dobjuk össze rá a pénzt . 3-an vannak testvérek. Anyósom meg rájött erre, és direkt panaszkodik, hogy a gyerekek majd megveszik, hisz úgy szokott lenni. Már volt emiatt a férjemmel vitánk nem is egy, hisz mi is tele vagyunk adóssággal, és van hová rakni a pénzt. Anyósom egyedül él 94000 ft a nyugdíja. Nem tudom elképzelni, hogy nem jön ki belőle. Apósom temetésébe sem adott egy fillért sem, pedig felvette a biztosítás pénzt is. Most azon sír állandóan, hogy meg kellene csináltatni a sírkövet. 400-500 ezer körül lenne, de persze neki nincs rá pénze. A férjem most fát akar venni neki, mert neki nincs pénze rá. Szerintetek hagyjam rá és támogassuk , vagy szerintetek is ez már túlzás?
2014. nov. 6. 10:41
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
54%

Hagyd a fenébe! Ne idegesítsd magad!

Olyanokat meg mint a 16-os magasrol meg nagy ívbe :)

Köztudottan a társadalom legkissebb egysége a család.Családok nélkül sőt olyanok nélkül akik időt szánnak a gyerekeikre tele lenne a világ csavargókkal és bűnözőkkel. Légy büszke arra hogy a gyerekiddel vagy és tudd hogy ez értékes dolog,olyasmi amit nem pénzben mérnek.

2014. nov. 6. 11:19
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Kissé hasonló volt nálunk is a helyzet. Annyi különbséggel, hogy nekem a sógorom a családjával (vagyis 5en) ott élne anyósomnál, de egy huncut forintot nem adnak. Anyósom korábban vett fel nekik hitelt, amit szintén ő nyög. Ha bármire szükség volt, hívta a férjemet. Én ezt egy darabig tűrtem, többször szóltam, hogy már van saját családja, rájuk kéne fordítani. Mikor végképp betelt a pohár, sikerült elérnem a férjemnél, hogy megegyeztünk egy havi fix összegbe, amit minden hónapban adunk de azonkívül nincs más. Így is elég érdekes, hogy mi adunk haza pénzt, mikor mi havonta ha egy délután ott töltünk talán. Nem sajnálom anyósomtól, félreértés ne essék, de ha a drága fiának legalább megmondaná hogy x összeggel ugyan szálljanak már be ők is a rezsibe, akkor lehet ő is beljebb lenne egy kicsivel. Arról nem is beszélve, hogy legutóbb mikor ott voltunk akkor a szabadba 15fok volt, a házban meg 27, mert a sógornőm fázós.... az hogy télen mivel fognak fűteni, az nem számít!

Szóval szerintem ha tudtok havonta mondjuk 10.000 Ftot nélkülözni, akkor azt adjátok oda havonta, és mondjátok meg, hogy ennyi van, nincs több, nektek is szükségetek van rá. A férjed testvéreinek a házastársa mit szól mind ehhez? Szerintük így okés amit az anyós művel. Amúgy ha esetleg ők is odaadják a havi 10-et, akkor már 30-cal beljebb lenne egy hónapban, és 120e Ftból jövőra nyugodtan összespórolhatja az új sírkövet, vagy mosógépet, vagy amit épp akar.

2014. nov. 6. 11:24
 23/38 A kérdező kommentje:
Sógorom is támogatja anyagilag anyósomat , ő egyedül és havi 400 000 körüli a fizetése. A sógornőmnek élettársa van csak , ők még a temetésbe sem bírtak beszállni, ő havonta elmegy az anyukájához és bevásárol neki.
2014. nov. 6. 11:30
 24/38 A kérdező kommentje:
Eddig is mi fizettük az ő hitelét is. Most végre ,hogy elfogyott, mindig kitalál valamit. Tavaly télen 3x vettünk neki 20 q tüzelőt.
2014. nov. 6. 11:36
 25/38 anonim ***** válasza:
54%

Végre valaki aki reálisan látja a dolgokat.

2014. nov. 6. 11:39
 26/38 A kérdező kommentje:
Én sosem mondtam,hogy ne támogassuk az anyósom. Csak én azt is látom, hogy sokkal jobban él, mint mi. Vannak német rokonai is, akiknek panaszkodik és mosolyogva meséli nekünk, hogy panaszkodott, hátha küldenek pénzt. Szokott sikere lenni, mert évente 2 x 3 x szoktak küldeni . Laptopot kap ajándékba, új porszívót... stb. Lakásbiztosítása van ahol évente 2x bejelenti, hogy beázik a ház. Én a gyerekeimnek hetente örülök ha birok venni gyümölcsöt. Anyósom hetente 10 kg almát megvesz.
2014. nov. 6. 11:50
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, nem akarlak bántani, tényleg, de ahogy olvastam a válaszaidat, bennem is az a kérdés merült föl, hogy ha ennyire szarul álltok anyagilag, akkor miért nem dolgozol? Nekem nincs bajom azzal, ha valaki főállású anya, addig a pontig, amíg ezt bírja a család anyagilag. De 8 hiteletek van, a házatok veszélyben, láthatóan nem bírjátok, így szerintem egy kicsit luxus, hogy nem dolgozol. Ha elúszik a ház, hová mentek 3 gyerekkel?

Mindazonáltal a férjed se normális, hogy a család rovására vásárol meg minden szírszart az anyjának, amit kiejt a száján. Még ha létszükségletekről lenne szó, azt mondja az ember, hogy oké, éhenhalni nyilván nem hagyjuk a mamát, de ő konkrétan azért húzza le a gyerekeit, hogy mindent megvehessen, amit akar, ez meg undorító. Látható, hogy kijönne ő a nyugdíjából, csak nem hajlandó arra, hogy annyit költsön csak, amennyije van. Én így nem adnék, főleg úgy nem, hogy a családom feje fölül meg elúszik a ház lassan, hiszen egyáltalán nem arról van szó, hogy alap dolgokra nem telik neki.

2014. nov. 6. 11:56
 28/38 A kérdező kommentje:
32 éves vagyok, és ha bele gondolok, hogy az össze sporolt pénzből nem csináltathatom meg a fogam akkor már sírva fakadok.... Nagyon rosszul fog esni, ha másra lesz költve. Köszönöm a válaszokat, elgondolkodtató volt !
2014. nov. 6. 11:57
 29/38 anonim ***** válasza:
31%
Mi a véleményem? Az hogy igazad van, és 25-ös véleményén vagyok.
2014. nov. 6. 11:57
 30/38 A kérdező kommentje:
Azért nem dolgozok, mert csak érettségim van, tehát esetleg a földre mehetek ki kapálni. Ami szinte csak nyáron van,amikor nincs ovi suli semmi. A férjem nem engedi meg,hogy a mamák vigyázzanak a gyerekekre. Most ha én feladom a főállásu anyaságot akkor még ezt sem kapom. .
2014. nov. 6. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!