Férjnél vagyok, vagy 3 gyermekünk. Anyósom egyedül él 1 éve halt meg apósom. A férjem egyfolytába anyósomat támogatja anyagilag, és engem ez egyre jobban idegesít. Volt egy nagyobb hitelünk anyósommal közösen költöttük el a pénzt és mi azt most eggyösszegbe kifizettük. ( anyósomékét is ) . Anyósom elsírja magát, hogy nincs pénze , akkor már mennek a gyerekei és adnak neki. Anyósom panaszkodik, hogy új kályhát szeretne mert az már régi, a férjem egyből intézkedik, hogy a tesókkal dobjuk össze rá a pénzt . 3-an vannak testvérek. Anyósom meg rájött erre, és direkt panaszkodik, hogy a gyerekek majd megveszik, hisz úgy szokott lenni. Már volt emiatt a férjemmel vitánk nem is egy, hisz mi is tele vagyunk adóssággal, és van hová rakni a pénzt. Anyósom egyedül él 94000 ft a nyugdíja. Nem tudom elképzelni, hogy nem jön ki belőle. Apósom temetésébe sem adott egy fillért sem, pedig felvette a biztosítás pénzt is. Most azon sír állandóan, hogy meg kellene csináltatni a sírkövet. 400-500 ezer körül lenne, de persze neki nincs rá pénze. A férjem most fát akar venni neki, mert neki nincs pénze rá. Szerintetek hagyjam rá és támogassuk , vagy szerintetek is ez már túlzás?
Ha TE különköltözve - külön lakásban rezsivel meg mindennel - megélsz 94000 Ft-ból, akkor UTÁNA adhatsz tippeket, hogy hogyan csináltad. De egyelöre ne okoskodj, mert ez minden, csak nem elég.
Az meg, hogy a férjed a SAJÁT APJA (NEM PEDIG AZ ANYÓS FÉRJE) sírkövét meg szeretné csináltatni, szerintem természetese.
A TE HAVI 20ezer Ft-oddal ne legyen ekkora hangod, menj el napi 8-10 órában dolgozni és ha legalább annyit keresek, mint amennyi anyósod nyugdíja, AKKOR lehet beleszólásod.
2014. nov. 6. 10:53
12/38 anonim válasza:
#11 Na nem. A gyerekekkel ott kell hogy legyen valaki.
2014. nov. 6. 10:56
13/38 A kérdező kommentje:
Szóltam már a férjemnek, hogy most elég volt kinyögni a 700 000 ft- os temetés 1/3 át is, várjunk már a sírkővel egy kicsit, de ezzel őt megbántom és , hogy gondolok ilyet, hogy nem csináltatjuk meg. Különben is vettünk rá fából virág szegőt, lefestettem és körbe kerítettük. Anyósom 2 havonta új virágokat ültet bele, nem is akár mennyit. 26 db-ot.
2014. nov. 6. 10:58
14/38 A kérdező kommentje:
Napi 4 órában mehetek el főállású anyasági mellett dolgozni . Most 100 000 kapok össz, a családival együtt.
2014. nov. 6. 11:00
15/38 anonim válasza:
Az idős szülőket támogatni kell,bármilyenek is.Az egy másik dolog hogy a normális idősek" nem szeretnek másra szorulni és általában csak tényleg annyi segítséget fogadnak el amennyire szükségük van. Célszerű lenne megbeszélni a férjeddel,hogy mennyi a kiadásotok papírra levezetni, féleretenni baj esetére a saját gyerekeiteknek és közösen eldönteni mennnyi az a max keret amiből segítséget tudtok nyújtani.A férjed talán elfogult mert elvesztette már az édesapját és csak az édesanyja maradt meg és bármennyire szeret téged és a családját, a szüleit mindig különleges szeretettel igyekszik majd kezelni.Ezért nem haragudhatsz rá. Hagyd ezt meg neki.Légy nagyvonalú..mindegy hogy igazad van-e ebböl csak rosszul jössz ki ha nem vagy ott amikor kell" A lényeg hogy a gyereknek és magatoknak megmaradjon ami kell, a többi nem ér annyit hogy szétessen" egy család. (Ugyanis így csak idő kérdése) Legyél te a bölcsebb.
2014. nov. 6. 11:01
16/38 anonim válasza:
8 hitelre 3 gyerek.
Ez ám a felelősségteljes családtervezés!
Mellesleg te lófüttyöt sem keresel! A férjed tart el titeket, és még te akarod megmondani, hogy támogassa-e az anyját!
Drágám, főállású anyaként, de csak elveszel az államkasszából! Be egy fillért sem teszel. Semmi haszna belőled a társadalomnak!
Én, és a többi itteni válaszadó tart el téged abból az adóból, amit a fizetésünkből vonnak le!
mi dolgozunk helyetted!
Állítsd le magad! Mélyen hallgass!
2014. nov. 6. 11:04
17/38 A kérdező kommentje:
Nem sok az a 94 000 ft. de én látom,hogy anyósom mire költ.Neki nem jó a tomi mosópor pl, hanem persilt használ. Az ő hűtője tele van mindig. 3 féle felvágott, trapista sajt, minden vasárnap sütemény. Van 3 macskája azokat csak konzervel eteti. Neki van autója is, de egyszer nem kérdezte meg, hogy zuhogó esőbe hogy viszed a gyereket az ovodába.
2014. nov. 6. 11:04
18/38 anonim válasza:
a fogad legyen az első, amire TE gyűjtötted össze a pénzt.
a te szüleidet nem kell támogatni? nem tudom, a férjed mit szólna? mondd, hogy a te családodnak is van szüksége támogatásra.
ez így nagyon egyoldalú.
a fogadat csináltasd meg és ehhez ragaszkodj.
2014. nov. 6. 11:06
19/38 anonim válasza:
ha pedig a gyerekek nagyobbak, szerintem el kell menni dolgozni. 3 gyerek mégsem 10.
2014. nov. 6. 11:07
20/38 A kérdező kommentje:
Az én anyukám is egyedül él, és neki is 100 000 ft körül van a nyugdíja. Sokszor ő támogat minket. Tavaly is karácsonyra 10 q fát kaptunk tőle. A férjem csak akkor beszél vele, ha hitelt kell nekünk felvennie. Akkor jópofizik vele, de ha eljön hozzánk akkor megkérdezi, hogy minek jött.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!