Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a helyzetről?

Figyelt kérdés
Férjnél vagyok, vagy 3 gyermekünk. Anyósom egyedül él 1 éve halt meg apósom. A férjem egyfolytába anyósomat támogatja anyagilag, és engem ez egyre jobban idegesít. Volt egy nagyobb hitelünk anyósommal közösen költöttük el a pénzt és mi azt most eggyösszegbe kifizettük. ( anyósomékét is ) . Anyósom elsírja magát, hogy nincs pénze , akkor már mennek a gyerekei és adnak neki. Anyósom panaszkodik, hogy új kályhát szeretne mert az már régi, a férjem egyből intézkedik, hogy a tesókkal dobjuk össze rá a pénzt . 3-an vannak testvérek. Anyósom meg rájött erre, és direkt panaszkodik, hogy a gyerekek majd megveszik, hisz úgy szokott lenni. Már volt emiatt a férjemmel vitánk nem is egy, hisz mi is tele vagyunk adóssággal, és van hová rakni a pénzt. Anyósom egyedül él 94000 ft a nyugdíja. Nem tudom elképzelni, hogy nem jön ki belőle. Apósom temetésébe sem adott egy fillért sem, pedig felvette a biztosítás pénzt is. Most azon sír állandóan, hogy meg kellene csináltatni a sírkövet. 400-500 ezer körül lenne, de persze neki nincs rá pénze. A férjem most fát akar venni neki, mert neki nincs pénze rá. Szerintetek hagyjam rá és támogassuk , vagy szerintetek is ez már túlzás?
2014. nov. 6. 10:41
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
9%
Te is dolgozol?
2014. nov. 6. 10:43
 2/38 anonim ***** válasza:
2%

3 gyereked van?

Remélem a leendő menyed/vőd majd hasonlóképpen szapulja a gyerekedet, ha az segíteni akar neked öregségedre.

Bár, ha rád hasonlítanak a gyerekek, akkor nem sok segítőkészség szorult beléjük...

2014. nov. 6. 10:44
 3/38 A kérdező kommentje:
Én főállású anya vagyok itthon , de bedolgozást csinálok egy céghez. Maximum 20 000 kapok egy hónapban ezért.
2014. nov. 6. 10:45
 4/38 A kérdező kommentje:
A házunk lassan
2014. nov. 6. 10:46
 5/38 A kérdező kommentje:
8 hitelünk van jelenleg amit fizetünk, A házunk lassan elúszik, úgyhogy van hová rakni a pénzt szerintem, és az a sírkő is várhatna még helyre jövünk egy kicsit. Szerintem.
2014. nov. 6. 10:48
 6/38 anonim ***** válasza:
99%
Ez nem segítőkészség kérdése. Az segítsen akinek ez módjában áll. Nekik van 3 saját gyerekük és adósságaik. Mamának meg se hitele se semmi és nem jön ki majdnem 100e-ből? Nehogy már. Akkor csak annyit költsönennyije van és ne hárítsón már rá több száz e ft-okat a gyerekeire mert neki épp olyanja bvan. Már bocsi, de nem kenyérre kell neki. Ha nincs pénz új sírkőre, akkor gyűjtsön. Különben is egyszer már eltemették tisztességgel, minek költenek halottra évente többszáz ezret amikor vannak ott pici élő gyerekek is. Én elküldeném anyós meleg éghajlatra!
2014. nov. 6. 10:49
 7/38 A kérdező kommentje:
3 éve gyülytöm a pénzt havi 3000 ft-jával, hogy meg bírjam csináltatni a fogaim, hisz rágófogam egyáltalán nincs, tehát nem szépség miatt, hanem , hogy enni tudjak rendesen. De most úgy néz ki az a pénz is megy a sírkőre.
2014. nov. 6. 10:50
 8/38 anonim ***** válasza:
84%

A férjednek a családotok kellene hogy a legfontosabb legyen. Ezt kellene megértetned vele. Ti vagytok az elsők, a gyerekek és a felesége, nem az anyja. Ha ezt nem fogja fel, akkor nem tudom mit tudsz csinálni.

Talán próbálj meg szabadidődben kereskedni az interneten, de ez nem megoldás a férjed elb*szott prioritásaira.

Az hogy főállású anyuka vagy az szerintem totálisan tiszteletreméltó, csak ugye nehezebb egy állásból intézni a dolgokat.

2014. nov. 6. 10:51
 9/38 anonim ***** válasza:
98%
Nem normális a férjed hogy extra dolgokat vesz az anyjának, amikor nektek is van elég anyagi problémátok. A kályha fűtött eddig is, csak mert öreg ha nincs pénz rá, akkor nem kell venni. Ennyi. Mama meg jöjjön má ki 100eből, csak kajára kell költenie meg egy kis számlára, nehogy már ne legyen képes rá. Amúgy ő milyen ember hopgy lazán lenyúlja a pénzt ami menhetne az unokáira is. Én nem várnám el a gyrekeimtől hogy erőn felül támgassanak anyagilag. Attól még lehet látogatni, megcsinálni ezt azt a ház körül, segíteni neki takarítan vagy néha főzni rá. De 3 gyerek melett meg hitelek mellett ne szép hogy más is elvár!
2014. nov. 6. 10:52
 10/38 A kérdező kommentje:
Anyósom szeretne egy új biciklit, egy bőr kabátot, egy új mosógépet mert a régi az elég rozsdás már.
2014. nov. 6. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!