Hogy mondjam meg nekik, hogy ne legyen belőle sértődés (megint)?
Figyelt kérdés
Márciusra várom második babámat, és anyósék már mondogatják, hogy jönnek segíteni, ha megszületik. Na most én nem szeretném ha RÖGTÖN jönnének. Mondom az okot. Első babám születésekor, amikor kijöttek, a nagy segítségből az lett, hogy anyósom mindenbe csak kötekedett, (akkor voltak nálunk először), a segítség annyi volt, hogy após tartotta a gyereket kb a nap 20 órájában, anyós meg állt fölötte és nézte. Főzni főzött ugyan, de ki lett öntve, mert még ő is ehetetlennek ítélte meg. Szóval én szülés után egy héttel mostam, főztem, takarítottam, és próbáltam elviselni a sok okosságot. Tudom, hogy csak jót akartak, de akkor rögtön szülés után nem tudtam őket elviselni. Ráadásul nem tudtam szoptatni rendesen, el is apadt a tejem, amiért persze én voltam a hibás. Nem azt akarom, hogy egyáltalán ne jöjjenek, csak legalább egy hónappal szülés után, mikor már elég erős leszek testileg és lelkileg is hozzájuk. Hogy mondjam ezt meg nekik, hogy ne sértődjenek meg? A megintet arra értem, hogy tavaly nyáron megkértem őket, hogy egy héttel később jöjjenek már, mert nagynénémék már hamarabb lefoglalták a repjegyet, mint ahogy ők kijelentették mikor akarnak jönni, és nem akartam, hogy egyszerre jöjjenek. Erre óriási cirkusz lett belőle, hogy mi az, hogy én megszabom nekik, mikor jöjjenek?! Bocs ha kicsit hosszú lett. Tanácsot várok, ti mit mondanátok a helyemben?2014. nov. 4. 14:53
11/12 anonim válasza:
Szerintem úgy mondd el ahogy megírtad kérdésként.Jó lenne megkérdezni az anyósodtól,hogy ő mit csinált amikor megszülte gyermekét és ki segített neki? Meg fogja érteni,két gyereket ellátni szülés után nem könnyű! Ha mindenképpen segíteni akar neked akkor bízd meg azokkal a dolgokkal amit te elviselsz ha más csinál.Látom igen nagy a szeretet bennük az unoka iránt:csak hagyd babázni őket,tegyék tisztába,lehet a nagyobbat játszótérre vinni vagy társasjátékozni,rajzolni vele.A picit is lehet sétáltatni a babakocsiban.A főzés előkészítésében is segíthetne,mert akkor többet tudtok beszélgetni és közelebb kerülhettek egymáshoz.
12/12 anonim válasza:
Felnőtt nő vagy. Mondd meg kerek perec, hogy mikor látjátok őket szívesen. Persze a férjeddel együtt beszéljetek velük.
Lesz két gyereked, ideje kiállnod magadért és a családodért.
Nem bunkó akarok lenni veled, mert tudom milyen nyomás jöhet a párod szülei felöl, de állj a sarkadra, és ne engedj csak azért, hogy ne legyen durci. Ebben a szituációban a legfontosabb a baba érdeke, és az az, hogy nyugodt kiegyensúlyozott anyukája legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!