Fiatal vagyok, hogy mondjam meg Anyának sértődés nélkül, hogy 'tanácsai' nélkül is jó anya lehetek?
19 éves vagyok, a vőlegényemmel van egy 2 hónapos kislányunk. Mi Budapesten élünk, Anya vidéken, de így is próbálja megkeseríteni az életünket.
Folyamatosan hallgatom a 'tanácsait', hogy én mennyi mindent rosszul csinálok, stb.
De nem kellenek a tanácsai, ha esetleg bizonytalan lennék, azt megbeszélem a vőlegényem anyukájával, vele jobban egy hullámhosszon vagyunk, Budán is lakik, szóval közel van.
Rosszul esik az, hogy Anya néha teljesen lekezelő lenne velem, mintha a kislányomról képtelen lennék gondoskodni.
Bocs,de ha ti BP-n éltek, ö meg vidéken, akkor HONNAN TUDJA, hogy mit hogy csinálsz?
Ne meséld neki ezeket, és ne hívogasd, ha meg ö hív, akkor rövidre fogd a beszélgetést, illetve mondd meg neki, hogy mikor érsz rá telefonálni (és napi 1 alkalom böven elég. Máskor ne vedd fel.
Onnan tudja, hogy beszélünk telefonon és néha meglátogat minket (eddig mi egyszer voltunk náluk, fél napot).
Olyanokba szeretne beleszólni, amihez semmi köze nincs.
"Anya! Nagyon szeretlek, és a kicsinek is nagy szüksége van a nagymamájára. Ha még egyszer negatív megjegyzéseket teszel ránk, csak karácsonykor hívlak."
Örülök hogy segíthettem!
Hidd el, a legtöbb anyuka ezt csinálja, de ebben semmi rossz szándék nincs. Hallgasd meg a tanácsét, aztán tégy belátásod szerint. Nem kötelező azt csinálni, amit ő mond, elvégre csak fiatal vagy nem hülye.
Meglátod, ha majd a te gyerekeidnek lesznek gyerekei, te is bele fogsz szólni...ez ilyen ösztönös dolog, mint az anyós piszkálódása. Nem kell vele foglalkozni. :)
Ez csak példa volt.
Az is baj, hogy mit csinálunk napközben, hogy tápszert kap, hogy saját szobája van, stbstb. Szóval tényleg mindenbe beleköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!