Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért baj az, ha a párom...

Miért baj az, ha a párom finanszírozza az egyetememet? Miért gondolnak kitartott nőnek?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok negyedéves egyetemista. A párommal 1 éve költöztünk össze,és mondta,hogy örülne neki,ha ő fizetné az egyetemet és kifizet nekem bármit,amire szükségem van. Ő 31 éves jó állása van,nagyon szépen elvagyunk együtt. Kitakarítom a lakást,bevásárolok,mindig meleg finomsággokal várom Őt haza,intézem a postát. Viszont elmentünk a szüleihez,és nem szívleltek sem engem sem azt,hogy a párom mit csinál. Azt mondták,hogy semmi dolgom nincsen az életben,és,hogy csak élősködök a drága kicsi fiúkon. A párom megvédett,hogy ez egyáltalán nem így van. Ezt még nem is vettem fel magamra,de az egyik barátnőm azt mondta,hogy "sose hittem volna,hogy te kitartott nő leszel". Nem a plázákat járom és szórom a pénzt.Most őszintén mi a gond azzal,hogy tanulok és ezt a párom finanszírozza? Ez még nem kitartás.
2014. nov. 4. 14:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
22%
Egyértelmű, hogy kitartott vagy, miért mi lennél? Szánalmas az ilyen semmirekellő nő.
2014. nov. 4. 18:40
 52/62 anonim ***** válasza:
91%
#50, érdekes, nálunk nem különbözött a két helyzet, egyikünk se szórta a pénzt egyik esetben se... persze lehet, hogy azért, mert nincs "én pénzem" meg "te pénzed", csak "MI pénzünk"... a legelső pillanattól.
2014. nov. 4. 18:44
 53/62 anonim ***** válasza:
12%
52. De értsd már meg, hogy itt más a helyzet! A nőnek (helyesbítek, tanuló lánynak) nincs SEMMIJE, a férfié a lakás, állás, pénz, minden. Ebben az esetben nagy pofátlanság lenne ezt "közös"-nek nevezni...
2014. nov. 4. 18:48
 54/62 anonim ***** válasza:
37%
Őszintén sajnálom a "kitartott p.názók" párját, az ég mentse őket egy esetleges betegségtől, vagy munkájuk elvesztésétől. Szegények :(
2014. nov. 4. 18:51
 55/62 anonim ***** válasza:
96%

#53, ha hiszed, ha nem, először nálunk is ez volt, tekintve a párom akkor érettségizett... gyakorlatilag rá pár hétre költöztünk össze az akkor még az én tulajdonom házba - ami azóta már jogilag is közös. Cseszettül nem zavart, hogy a pénzünket én keresem - mellékes momentum - ahogy rá tizenévre őt se, hogy nekem nem volt jövedelmem egy jó ideig és ő pakolt a kasszába...

Vágod?

Itt meg azon megy a forradalom meg a kérdező savazása, hogy a Kérdező párja akarja finanszírozni az egyetem UTOLSÓ 1 ÉVÉT... nálunk meg érettségitől ment...

Na miccósz?

(ha hiszed, ha nem, az emberek egy jó része milliószor inkább függ a párjától, mint a szüleitől, két okból. Az egyik, hogy a párját ő választotta. A másik, hogy a párja exponenciálisan ritkábban adja elő az "amíg az én kenyerem eszed" - görénységet)

2014. nov. 4. 18:57
 56/62 piroska és a farkas ***** válasza:
89%

Atyaúristen, milyen beteg és szánalmas egyes emberek gondolkodása....teljesen ledöbbentem.

Kérdező, szerintem semmi gond nincs azzal, ahogy csináljátok. a párod szerintem úgy tekint erre a kiadásra, mint KÖZÖS, KETTŐTÖK ÉRDEKÉBEN történő kiadás, amit jelenleg ő tud finanszírozni. Nálunk amikor a szüleim összeházasodtak, apukám még 2 évig egyetemista volt, anyukám fizetéséből éltek. És? Elvégezte becsülettel, munkája lett, anyukám meg elment 5 évre GYESRE.:)

2014. nov. 4. 19:05
 57/62 anonim ***** válasza:
32%

"Cseszettül nem zavart, hogy a pénzünket én keresem - mellékes momentum - ahogy rá tizenévre őt se, hogy nekem nem volt jövedelmem egy jó ideig és ő pakolt a kasszába..."

Nem értem, ez hogy jön ide...itt nem arról megy a vita, hogy a "finanszírozót" nem zavarja ez, és ezért őt szidnánk...hanem az eltartottat, hogy ő ezt cseppet sem érzi kellemetlennek, meg nem zavarja, nem sül le a bőr a képéről, hogy eltartatja magát?? Téged nem zavart amikor nem volt munkád? Nem akartál minél előbb szerezni, hogy beleadj a "közösbe"?

Én magamból indulok ki, én biztos nem fogadnám el - pláne egy egyéves kapcsolatnál - hogy más fizesse a tandíjamat, én meg éljek ingyen nála ráadásul, hogy semmit nem adok még a rezsibe se.

2014. nov. 4. 19:09
 58/62 anonim ***** válasza:
93%

#57 "Téged nem zavart amikor nem volt munkád?"

Az, hogy nem volt munkám, az igen, az, hogy "a párom tartott el", az egy cseppet se - ahogy reményeim szerint őt se, amikor ez fordítva volt... a párkapcsolatban "MI" van, nem "én" meg "ő"...

2014. nov. 4. 19:30
 59/62 anonim ***** válasza:
64%
Nekem elég fura, h a kérdező jogot tanul és ahelyett hogy már valahol gyakorlati helyen dolgozna (ugye legtöbbször nem fizetnek a jogi gyakornokoknak és most kérdező abban a szerencsés és más joghallgatók által irigyelt helyzetben van,h nem lenne neki gond) inkább otthon főzőcskézik. Na nekem ez a fura. Akkor lenne a közös jövő építése, ha kérdező már elkezdte volna magát beépíteni valamelyik irodába, mert olyan nincs hogy kilép az egyetemről és egyből sztárügyvéd lesz. Minél hamarabb kezdi a szamárlétra alján, annál hamarabb lesz majd rendesen fizető ügyvédi állása.(A hozzászólásom vegyétek tárgytalannak, amennyiben apuci irodáját örököli majd.)
2014. nov. 4. 19:59
 60/62 anonim ***** válasza:
nem vagy kitartott, neked jelenleg az a munkád, hogy tanulsz. én még azt se várnám el, hogy otthon dolgozz. : ) persze ez csak még jobb is. majd ha lesz munkád, keresel te is. ha a pasidnak nem nagy összeg félévente kb 200 ezer, akkor ne aggódj ezen. akkor lennél kitartott, ha napközben, míg a párod dolgozik, de plázákban szórakozgatva szórnád el az "ő pénzét". ameddig nem ezt teszed, sz.rd le a sok irigy embert, tanulj, aztán felkopik az álluk, ha munkába állsz és sokat viszel haza.
2014. nov. 5. 03:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!