Miért akarja, hogy kitartott nő legyek? Tényleg annyira szörnyű, amit mondtam neki?
Nem akarom szépíteni a dolgot, az anyám túl van több házasságon, most is újabbra készül és minden barátja/férje/szeretője/udvarlója általában nagyon gazdag, ezért ő sosem dolgozott.
Panaszkodtam neki arról, hogy nem tudom, hogy melyik egyetemre menjek és mi legyen belőlem, erre azt mondta, hogy érettségi után utazgathatnék 1-2 évet a világban, lehet, hogy találnék párt magamnak és nem akarnék ennyire önálló nő lenni. Megjegyeztem, hogy én nem akarok olyan lenni, mint ő és megkérdezte, hogy ezt hogy értem. Én elmagyaráztam, hogy oké, hogy én is szeretek külföldön lenni, napozni, vásárolni, éttermekben ülni, szórakozni, de egy idő után beleunnék és nem akarom, hogy egy kiegészítő legyek valaki oldalán, ha ez neki jó, akkor rendben van, de én nem ilyen életet akarok.
Ez már régóta bennem volt, mert folyton azt mondogatja, hogy x-nek milyen jóképű fia van, most szakított a menyasszonyával, talán találkozhatnék vele, vagy hogy y-nak a cégét megörökölte a fia, aki nemrég végzett az egyetemen és jövő hétvégén nálunk vacsorázik, majd bemutat neki, mert biztos, hogy tetszeni fog.
Néha úgy viselkedik, mintha létszükség lenne, hogy mindig legyen valakim.
Miután elmondtam ezeket neki, megsértődött és azóta alig szól hozzám, de én tényleg csak az igazságot mondtam el.
Nem értem, miért akarja, hogy kitartottként éljek.
Hát figyelj, sok olyan nő van, akinek személyisége nulla, van egy jó teste, amit hajlandó bárkinek eladni, s amivel hajlandó bárkinek fejet hajtani egy nyaralásért, vagy luxusért.
Eszméletlenül dícséretes, hogy te kiállsz magadért és saját lábadra akarsz állni.. Anyukádnak, ha nincs nagy mázlija, megvénül és otthagyják semmi nélkül, kirúgják a francba, akkor majd élősködik rajtad... csak azt meg nem engedném.
Tojd le mit gondol, küzdj az életedért!
(Egyébként utazgatni is a palijainak a pénzéből akar téged küldeni? Mert akkor már fizessenek neked valami jó külföldi egyetemet...)
Őszinte részvétem a kamasz gyerek szintjén megrekedt anyádhoz.Ne foglalkozz vele,nem érdemes,idegesítened magad egy "felnőtt-gyerek" miatt meg pláne nem kell.
Úgyis te vagy az értelmesebb.
Mert ő ilyen...
Nagyon jó, hogy kiállsz a véleményed mellett, és cselekedj úgy ahogy te szeretnél, akkor leszel boldog az életben.
Ne hagyd befolyásolni magad, szeirntem is megalázó és alárendelt dolog valakinek a kitartottjának lenni, egyetértek veled, sok sikert az életben, kívánom érd el az álmaid, édesanyáddal meg ne foglalkozz majd megbékél, és rájön hogy te nem olyan vagy mint ő!
Anyukád is csak jót akarna neked,a maga módján,mivel más módot nem ismer a jólét és a kellemes életszínvonal megteremtéséhez.
Nem tartom elítélendőnek,mert az iyen házzasságokban köcsönösen kihasználják egymást a felek (pénzért társ,szex,házvezetőnő stb) . Az ő dolga,az én személyes véleményem viszont az,hogy jól teszed ha nem hallgatsz rá,ennyire nem szabad kiszolgáltatnia magát az embernek,nagyon veszélyes életforma ez,ideig-óráig eltart a tuti,de cserébe kitudja miket kell elviselned a házastársadtól . Azért sértődött meg, mert nem tartod őt követendő példának-pedig illene úgy viselkednie egy anyának,hogy a gyerekei felnézhessenek rá .
Egyrészt megértelek, és azt gondolom, igazad van.
Másrészt, mivel nálunk pont más a helyzet, én nagyon haragszom anyukámra, hogy soha nem mondta nekem, hogy egy nőnek az is "dolga" az életben hogy nő legyen, és társat találjon.
Én csak dolgozni tanultam meg. Azt tudok nagyon. Szépen keresek, és egyedül élek.... Úgy érzem, nincs semmi célom az életben mint helytállni a munkahelyemen. Már tudatosan kitalálok magamnak legalább rövid meg középtávú célokat (pl elutazni x helyre), mert már én szégyellem, hogy a munkából és a munkahelyen helytállásból áll az életem.
Az arany középút lenne a jó. Nem értek egyet anyukáddal, de összetenném a két kezem, ha az én anyukám az életben akár egyszer is azon aggódott volna , hogy nekem lesz-e társam, pláne, hogy ő akarjon nekem bemutatni valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!