Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért baj az, ha a párom...

Miért baj az, ha a párom finanszírozza az egyetememet? Miért gondolnak kitartott nőnek?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok negyedéves egyetemista. A párommal 1 éve költöztünk össze,és mondta,hogy örülne neki,ha ő fizetné az egyetemet és kifizet nekem bármit,amire szükségem van. Ő 31 éves jó állása van,nagyon szépen elvagyunk együtt. Kitakarítom a lakást,bevásárolok,mindig meleg finomsággokal várom Őt haza,intézem a postát. Viszont elmentünk a szüleihez,és nem szívleltek sem engem sem azt,hogy a párom mit csinál. Azt mondták,hogy semmi dolgom nincsen az életben,és,hogy csak élősködök a drága kicsi fiúkon. A párom megvédett,hogy ez egyáltalán nem így van. Ezt még nem is vettem fel magamra,de az egyik barátnőm azt mondta,hogy "sose hittem volna,hogy te kitartott nő leszel". Nem a plázákat járom és szórom a pénzt.Most őszintén mi a gond azzal,hogy tanulok és ezt a párom finanszírozza? Ez még nem kitartás.
2014. nov. 4. 14:17
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:
Nem nem fogok halandzsázni bármennyire szeretnéd. 18 éves koromra összespóroltam annyi pénzt,hogy a barátnőimmel összeköltöztünk,és diákhitelem volt,valamint pultos és pincérlányként dolgoztam,hogy fizetni tudjam az egyetemeket. Közben még egy emelt meg egy középfokú nyelvvizsgát is letettem azt is ebből fizettem. Jogi karra járok,a tandíj nem havi 1 millió ;)
2014. nov. 4. 14:44
 12/62 anonim ***** válasza:
55%

10, mikor fogjátok már fel, hogy a házasság nem egy papírdarab? Mikor értitek meg, hogy az anyakönyvi kivonat csak a bizonyítéka a házasságnak? Mikor sikerült felfogni, hogy a házasság egy jogi-gazdasági életközösség, jóval erősebb és védettebb, mint a sima együttjárás és együttélés?

Kérdező, ha ez a ti kettőtök döntése, hogy a párod segít és kifizeti, te pedig otthont teremtesz neki, és amint tudod, magad is hozzájárulsz a családi költségvetéshez, akkor senkinek semmi köze hozzá.

2014. nov. 4. 14:47
 13/62 A kérdező kommentje:
És nem idegen. 8 éve ismerem.
2014. nov. 4. 14:47
 14/62 anonim ***** válasza:
44%

"Mond már el, kedves utolsó, miért lenne más a helyzet, ha a párja a férje lenne?

Most komolyan EGY KIB.SZOTT PAPÍRDARAB alapján ítélsz el embereket? "

Azert mert a hazassagban minden jovedelem kozos, tehat ott nem is lehet kitartott senki jogilag sem. Csak a full idiotak gondoljak egyebkent hogy a hazassag csak egy papirdarab. Nem az.

Pontosan ezrt nem vette meg el a kerdezot a fickoja. Lehet nem is fogja soha. Eppen ezert aggodnak a szulei, hogy a dragalatos kisfiuk egy "vadidegen" no tanulmanyait finanszirozza. Aztan esetleg mikor vegez, fog maganak egy fiatalabb bikat, a kisfiuk meg nez mint hal a szatyorban.

2014. nov. 4. 14:48
 15/62 anonim ***** válasza:
73%
Ezt az idegen dolgot én sem értem. Attól hogy nem a férje még nem idegen! Ha valaki 1 év ismerettség után hozzámegy valakihez az nem idegen? De ha 8 éve együtt vannak akkor igen?! A házasság meg csak egy papír. Ez van. Azzal nem jár együtt hogy aki pl 5 éve házas az jobban ismeri és jobban összetratozik a párjával, mint akik 25 éve együtt vannak házasság nélkül. 5 év után vagyonközösség van, és ugyanaz a jog illeti meg a vagyonközösségben lévőket mint a házaspokat. Tetszik vagy nem, ez van.
2014. nov. 4. 14:50
 16/62 anonim ***** válasza:
35%

A kommunista rendszerben a prolikkal elhitették, hogy dolgozni kell a zasszonynak is. Mögötte az volt, hogy egy keresetből nem éltek volna meg. Polgári viszonyok között nem kell a feleségnek ( ne sírjon a szája a panelesnek, hogy nem feleség, nincs papír róla)munkahelyet fenntartani, mert elég a jövedelem, és mivel nyugodt a hátország, a másik fél jó körülmények között tud pénzt teremteni.

Ha tanulsz, akkor az elfogadható tevékenység, de ha nem, akkor is, hiszen háztartást vezetsz.

2014. nov. 4. 14:52
 17/62 anonim ***** válasza:
34%

A 15. válaszoló leírta, amit akartam.

Bocsi, de a házasság, akárhogy is kapálóztok, csak egy papírdarab lesz. : )

2014. nov. 4. 14:58
 18/62 anonim ***** válasza:
48%

Nem értem, mit kell problémázni... Ha fizeti neki, hadd fizesse.

A p*na bizony nem olcsó mulatság!

2014. nov. 4. 14:59
 19/62 anonim ***** válasza:
48%

Élettársi kapcsolatban például nem automatikus az öröklés, mint a házasságban.

Ennyit a papírról :D

Felőlem tarthatja bárki csak egy darab papírnak, az az ő színvonala. Annál értékesebb az én házasságom, mert mi többnek tartjuk ;)

2014. nov. 4. 15:07
 20/62 anonim ***** válasza:
66%

"Bocsi, de a házasság, akárhogy is kapálóztok, csak egy papírdarab lesz. : )"

Nem egészen, mert példàul ha gyereketek születik, az apànak apasàgi nyilatkozatot kell alàirni( ha nem vagy a felesége).ezen kivül még rengeteg jogi vonzata van annak, ha valakinek a felesége vagy.Ezt, hogy a häzassàg csak egy papir, azok mondjàk, akik nem akarnak elkötelezödni véglegesen, mert nem biztosak abban, hogy az adott emberrel akarnak maradni.Pont.

2014. nov. 4. 15:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!