Szerintetek egy normalis anyos mennyire aldoz a menye segiteseert az idejebol, energiajabol? Vagy ez inkabb csak a lanyat illeti?
Nálunk nem segít semmit, pedig a másik felnőtt gyereke még otthon lakik, őt eltartja, mos,főz rá.
Hozzánk havonta 1-2x jön vendégként, max. 2-3 órára. Akkor hoz kaját, annyi a segítség, h aznap nem kell főznöm. Pedig a mi gyerekünk az egyetlen unokája.
Szerintem ez mindenhol így van. Más az, ha valakinek a lánya szül, vagy a fiának születik gyereke. Nálunk is így van, mi már megszoktuk. A lányánál minden nap ott van, ő jár oviba a gyerekért, ő viszi különórákra, ha beteg ő viszi orvoshoz, ő van otthon vele (nyugdíjas). Hozzánk három havonta jön pár órára.
De ha magától nem is, ha kérnétek biztosan segítene.
"Nem rolam van szo, csak nekem van egy fiam es lanyom is, igaz meg picik, de elgondolkodom mar most, hogy neveljem oket, hogyan banjak veluk egyenloen es ebben a kesobbi eletuk is beletartozik."
Fölösleges ezen kattognod most.
Lehet, hogy olyan menyed lesz, aki sose fog megkérni semmire.
Az is lehet, hogy a gyerekeid a világ másik részére költöznek és évente egyszer (sem) fogod látni őket.
Vagy egyáltalán nem is lesz gyerekük.
Ha meg a saját anyósoddal kapcsolatos a kérdés, tedd fel úgy, konkrétumokkal (milyen a viszonyotok, te mennyit segítesz neki, mennyire veszed figyelembe az esetleges tanácsait...)
Szerintem ez úgy szokott alakulni, hogy ott segítenek ahol épp kell, meg ahol tudnak. Nálunk is kicsit olyan a helyzet, hogy egyenlőtlen a segítség, mert az én anyukém (aki még dolgozik, csak eléggé rugalmasan), a bátyámnak és a menyének többet segít, mert többet kérnek tőle (ovis gyerekre vigyáz 2-3 délután, főz nekik és vasal), nálam vasal és jön mikor tud egy kicsit beugrani munka után, de mivel így is túl van terhelve én nem kérek tőle többet, mert nekem az anyukám, és azt akarom, hogy ha itt van akkor unokázzon, beszélgessünk, sütit együnk.
Ami zavar, hogy a bátyáméknál a másik nagymama már nyugdíjas és ugyanannyit várnak el a dolgozó és nem dolgozó nagymamától is. Nálunk a másik nagymama nyugdíjas, de sajnos messze lakik, ha itt lakna én nagyon örülnék, ha heti 3-4 alkalommal átjönne 1-2 órára unokázni, amíg házimunkázok egy kicsit, és ő is mindig mondja, hogy jó lenne, ha közelebb lenne és tudna segíteni.
Szóval szerintem többtényezős a dolog, és függ a másik nagymamától is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!