Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek egy normalis...

Szerintetek egy normalis anyos mennyire aldoz a menye segiteseert az idejebol, energiajabol? Vagy ez inkabb csak a lanyat illeti?

Figyelt kérdés
Pl. Van egy fia meg egy lanya, es a lanyat segiti azzal, hogy vigyaz az unokara, ha el kel mennie vizsgazni, targyalasra vagy orvoshoz, vagy ha csak ki van es szuksege volna egy kis kikapcsolodasra. Akar szabadsagot is kivesz, ha a lanya nem tud a kethetes oviszunetben eljonni vagy beteg a gyerek es egy-ket nap nem megoldott az unoka. Na de mi van a menyekkel? Mert oke, hogy a fiat segitse ugy mint a lanyat, csakhogy ebben az esetben a menye, a feleseg az aki ezt az anyasagot vegzi es nem tud elorejutni, mert nincs segitseg. Szerintetek elvarhato egy ugyanilyen merteku aldozatvallalas az anyos reszerol ( meg a lanya rovasara is, hiszen osztozni kell az anyos idejen stb) vagy nem?
2014. okt. 18. 08:58
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nem rolam van szo, csak nekem van egy fiam es lanyom is, igaz meg picik, de elgondolkodom mar most, hogy neveljem oket, hogyan banjak veluk egyenloen es ebben a kesobbi eletuk is beletartozik.
2014. okt. 18. 09:58
 12/27 anonim ***** válasza:
53%
Ez attól is függ milyen a meny.Ha csak pattogni hisztizni tud,kifogásokat keresni mindenre.Akkor anyós száraz dajkának se legyen jó.
2014. okt. 18. 10:00
 13/27 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk nem segít semmit, pedig a másik felnőtt gyereke még otthon lakik, őt eltartja, mos,főz rá.

Hozzánk havonta 1-2x jön vendégként, max. 2-3 órára. Akkor hoz kaját, annyi a segítség, h aznap nem kell főznöm. Pedig a mi gyerekünk az egyetlen unokája.

2014. okt. 18. 10:01
 14/27 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ez mindenhol így van. Más az, ha valakinek a lánya szül, vagy a fiának születik gyereke. Nálunk is így van, mi már megszoktuk. A lányánál minden nap ott van, ő jár oviba a gyerekért, ő viszi különórákra, ha beteg ő viszi orvoshoz, ő van otthon vele (nyugdíjas). Hozzánk három havonta jön pár órára.

De ha magától nem is, ha kérnétek biztosan segítene.

2014. okt. 18. 10:02
 15/27 anonim ***** válasza:
66%
De most ti komolyan azt hiányoljátok hogy anyós napi szinten nálatok legyen :)
2014. okt. 18. 10:04
 16/27 anonim ***** válasza:
63%
Egy normális nagymama szerintem nem azt nézi, hogy most a lányának vagy a menyének kell a segítség, hanem hogy az unokájával lehet. Ha a múltban nem történt semmi (pl. sok kismama az anyóstól zokon veszi a tanácsot, segítséget az első időben) szerintem ugyan úgy kivehetné a részét mindenből. Kötelezővé nem lehet tenni semmit, de én biztos kérném a segítségét. Ha a többi unokára szívesen vigyáz, feltételezném, hogy az én gyerekeimmel is ez lenne a helyzet. Ha vissza utasítja a segítséget, tudom, hogy máskor nem kell kérni. Lehet Ő se mer úgy közeledni mint a lánya felé.
2014. okt. 18. 10:04
 17/27 anonim ***** válasza:
52%
A saját anyjától miért nem várja el ugyanezt egy nő? Miért csak az anyósnak lenne kötelessége segíteni?
2014. okt. 18. 10:09
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Nem rolam van szo, csak nekem van egy fiam es lanyom is, igaz meg picik, de elgondolkodom mar most, hogy neveljem oket, hogyan banjak veluk egyenloen es ebben a kesobbi eletuk is beletartozik."

Fölösleges ezen kattognod most.

Lehet, hogy olyan menyed lesz, aki sose fog megkérni semmire.

Az is lehet, hogy a gyerekeid a világ másik részére költöznek és évente egyszer (sem) fogod látni őket.

Vagy egyáltalán nem is lesz gyerekük.

Ha meg a saját anyósoddal kapcsolatos a kérdés, tedd fel úgy, konkrétumokkal (milyen a viszonyotok, te mennyit segítesz neki, mennyire veszed figyelembe az esetleges tanácsait...)

2014. okt. 18. 10:36
 19/27 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem ez úgy szokott alakulni, hogy ott segítenek ahol épp kell, meg ahol tudnak. Nálunk is kicsit olyan a helyzet, hogy egyenlőtlen a segítség, mert az én anyukém (aki még dolgozik, csak eléggé rugalmasan), a bátyámnak és a menyének többet segít, mert többet kérnek tőle (ovis gyerekre vigyáz 2-3 délután, főz nekik és vasal), nálam vasal és jön mikor tud egy kicsit beugrani munka után, de mivel így is túl van terhelve én nem kérek tőle többet, mert nekem az anyukám, és azt akarom, hogy ha itt van akkor unokázzon, beszélgessünk, sütit együnk.

Ami zavar, hogy a bátyáméknál a másik nagymama már nyugdíjas és ugyanannyit várnak el a dolgozó és nem dolgozó nagymamától is. Nálunk a másik nagymama nyugdíjas, de sajnos messze lakik, ha itt lakna én nagyon örülnék, ha heti 3-4 alkalommal átjönne 1-2 órára unokázni, amíg házimunkázok egy kicsit, és ő is mindig mondja, hogy jó lenne, ha közelebb lenne és tudna segíteni.

Szóval szerintem többtényezős a dolog, és függ a másik nagymamától is.

2014. okt. 18. 12:05
 20/27 piroska és a farkas ***** válasza:
57%
Szerintem ez a körülményektöl is függ. Mi egy városban élünk anyukámmal. Sokat segít nekünk. / 1 kislányunk van, anyukám nyugdíjas /, Férjem növére és az ő édesanyjuk 2 külön városban élnek, és az anyosom még nem nyugdíjas. teljesen természetes, hogy amikor csak tud, a lányának segít, ez így is kevesebb, mint amennyi segítséget én kapok. Unoka és unoka között nem tenne különbséget az anyosom, és ha más lenne a helyzet, nekem is segítene , ha megtehetné. Ugyanakkor ez a menytől - jelen esetben tőlem is - függ, én ugyanis egyelőre csak az anyukámra bízom szivesen a kislányunkat ( fél éves ), hiszen vele napi szintü a taálkozás, a másik nagyi csúnya szoval idegen számára.
2014. okt. 18. 15:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!