Szerintetek egy normalis anyos mennyire aldoz a menye segiteseert az idejebol, energiajabol? Vagy ez inkabb csak a lanyat illeti?
Miért a menyén segítene? Nem csak a menye vállalta a gyereket, hanem ketten a fiával.
Én simán felhívom anyósomat, ha szükségem van segítségre vagy ha kicsit pihennénk KETTEN, a fiával. Ha ráér akkor örülünk, ha nem akkor megoldjuk máshogy.
Ti kértetek már tőle segítséget? Tudja, hogy szükségetek lenne rá? Ha igen, mit mond, miért nem tud/akar segíteni?
Nagymama dolgozik mégis, miért adnának nagymamának több szabadságot unokára vigyázásként mint szülőnek, aki táppénzre mehet?
Ezt azért rohad kevés munkahelyen lehet megcsinálni amit te elvárnál a nagyitól.
A másik kérdésedre: nálunk ha beteg a gyerek, akkor az első napon vagy én, vagy a férjem ugunk a munkából. Aztán este összedugjunk a fejünket, kinek milyen a helyzet éppen a munkahelyén és együtt döntünk. Minden nagyszülő dolgozik, őket inkább a szünetekre "vesszük igénybe".
De ha úgy alakulna, hogy a férjem van otthon a gyerekkel de valamiért sos be kell mennie a munkahelyére és felhívja az anyját, nem haragudnék. Ha ez rendszeresen előfordulna, akkor igen.
"Illetve ha nem segit az anyos, akkor szerintetek az milyen, ha ferj feleseg megbeszeli, hogy ha beteg a gyerek, az apa marad vele otthon tobbsegeben, es ilyenkor szol a fia az anyjanak, hogy vegye mar at helyette mert nem tud eljonni melobol (es nem a meny helyett) ezt a feladatot?"
Én ezt sem értem. Elhatározzátok hogy apa marad vele otthon mert beteg aztán telefonál apa munka előtt egy órával, hogy nem tud vigyázni a gyerekre és vegyen ki szabit nagymama? Ezt mégis melyik munkahelyen lehet megcsinálni, hogy szabit munkakezdés előtt 1-2 órával veszem ki?
Másrészt rohadt nagy pofátlanság más idejére spekulálni,és direkt átverni.
Mi lesz ha nagyit kirúgják majd eltartjátok őt is?
Szerintem az lenne a normális, ha egy szülő az összes gyermekét nagyjából egyformán segítené. Az én anyósom nem dolgozik. A lánya gyerekeihez gyakorlatilag minden nap megy. Szinte csak aludni jár haza, rengeteget segít. A fia gyerekéhez átlagosan 4 havonta jön el 2 órára, de akkor sem segít semmit, inkább vendég.
Persze erre van, aki azt mondja, hogy természetes, ha a lányához megy és nem a menyéhez segíteni, de ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy a veje gyerekeihez megy a fia gyereke helyett. Engem már nem érdekel, mi megoldjuk nélküle, de az ilyen anyák belegondolhatnának abba, hogy ezzel nem a menyével tol ki, hanem a saját fiával. Pl. ha nekem el kell mennem elintézni valamit, akkor is elmegyek, ha a nagymama nem vigyáz addig a gyerekre. Nem az én programom marad el, hanem a fiának kell addig munka helyett a gyerekkel lenni és így az összes szabadága ilyenekre megy el. Tehát összességében az az eredmény, hogy a fia soha nem pihen, míg a veje az összes szabadnapján pihenhet.
Azt is fel szokták hozni, hogy a menynek segítsen a saját anyja. Segít is, amennyit tud, de ő a fiának is ugyanúgy segít. Tehát az ő részéről nem az van, hogy az összes segítséget én kapom. (Az már csak hab a tortán, hogy a szüleim még dolgoznak és 100 km-re laknak tőlümk.)
# 8/9
Te sem érzed magad ugyan úgy anyósnál mint anyukádnál nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!