Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinalja ezt parom...

Miért csinalja ezt parom anyukaja? Nem szeretne unokazni?

Figyelt kérdés
Nagyon zavar mostanaban "anyosom" viselkedese. Otthagyta a regi munkajat, amit mondjuk teljesseggel megertek, mert abszolut hulyet csinaltak szegenybol. Nem sokaig volt azonban munkanelkuli, meg en tanacsoltam neki, hogy probalkozzon meg ott, ahova most felvettek. Az a helyzet, hogy a mostani munkahelyehez engem eleg komoly szalak fuznek erzelmileg, nem szeretnem reszletezni, hogy miert, miota es milyen modon kotodom az intezmenyhez, de ismerem nagyon jol a mukodeset. Elkepzelheto, hogy valahol vart a beleegyezesemre, mert ahogy felhoztam, ra 1-2 napra mar jelentkezett is, fel is vettek, aztan mar honapok ota ott is dolgozik. Ez olyan melo, hogy konkretan egy hetig, vagy akar masfel hetig is tavol van az otthonatol, mert bent alvos, es az embert nagyon ki tudja csinalni idegileg, de ami a legfontosabb, hogy a sajat csaladjara alig jut ideje. A parom nagyon anyas, es azt veszem eszre, hogy mar fel sem hivja az anyjat, mert tudja, hogy meg akkor sem vele fog foglalkozni, mikor beszelnek, hanem a munkajaval. Valamelyik nap bevallotta, hogy feltekeny azokra a gyerekekre, akikkel az anyukaja dolgozik. :( Gyerekkoraban is elegge elhanyagoltak oket a szuleik eppen a munkabol kifolyolag, es mondta, hogy rossz latni neki, hogy veluk meg ennyit torodik. Nagyon megsajnaltam a kis dragamat. Anyosom masik fia mar abban a korban van, hogy lassan gyereket vallal, es azzal a munkaval, amit o folytat, nemigen lesz ideje, energiaja unokazni. :( Sok van meg neki a nyugdijig sajnos, es en teljesseggel megertem, hogy szukosek a munkalehetosegek, de akkor meg megprobalhatna valahogyan karpotolni a gyerekeit. :( Mit gondoltok? Tul anyas a parom, es ideje leszakadnia? Tul erzekenyen viszony ehhez?
2014. szept. 15. 11:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te úgy vagy hülye, ahogy kinézel!

Mi köze van az unokának anyós munkahelyéhez? Fel nem tudom fogni.

De nekem nem is kell, ahogy látom, te itt már leoltottad a válaszadókat (hogy miért, azt szerintem te magad sem tudod).

2014. szept. 15. 16:53
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
De tudja miért oltotta le a válaszolókat. Szembejött a nagy büdös igaszság, és nem tetszett neki. :)
2014. szept. 15. 18:40
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez részlet egy szappanoberából.
2014. szept. 15. 19:07
 24/26 anonim ***** válasza:
78%

Hány évesek vagytok? Miért van idézőjelben az "anyósod" szó? Nem értem, hogy függ össze az "anyós" mostani munkája a majdani unokázással. Leírtad, hogy még sok van a nyugdíjig, tehát ha meg akar élni valamiből dolgoznia kell. Ráadásul úgy tűnik, szereti a munkáját. Ti külön életet éltek, szerintem itt az ideje, hogy "leváljon" a párod az anyukájáról.

De egyébként miért gondolja a legtöbb nő, leendő anya, hogy a nagymamiknak/nagymami jelölteknek 1. számú feladata az unoka körülrajongása?

2014. szept. 15. 21:05
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
ebből a hosszú blabla szövegből csak az a lényeg hogy a kérdező ingyen bentlakásos bébiszitert/ házi cselédet/szakácsnőt akar a gyerekei mellé
2014. szept. 15. 21:57
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy visszanézel-e még erre az oldalra, azért írok pár sort...

Azt írod, te ajánlottad a munkát neki, amit el is fogadott. Az írásodból az derül ki, hogy az "anyósjelölt" elhivatottsággal végzi a munkáját és nagyon élvezi. Ha már két felnőtt fia van, akkor 50-55 év körüli lehet (mert még sok van a nyugdíjig). Gondolj bele, milyen borzasztó nehéz ilyen korú nőknek munkát találni! Maximum feketén tudnak takarítani, mosogatni. Ez úgy tűnik bejelentett állás, mivel iskolában, gyermekotthonban nemigen alkalmaznak illegálisan. Tehát anyósodnak lehetősége van élveznie utolsó munkával eltöltött éveit, valamint nyugdíjra is számíthat a későbbiekben.

Ha a nagyobb fiú lassan gyermeket tervez, az azt jelenti, hogy később a mama tud unokázni, amennyit csak akar, mert 65 évesen nem kell a 26ezres nyugdíját rabszolgamunkával kiegészíteni....

A másik dolog: 100-ból legalább 80 pár életét tudja tönkre tenni az anyós azzal, hogy unalmában az unokát sietteti, telefonálgat, meghívás nélkül hozza a húsos szendvicset és nem hagyja élni a felnőtt gyereket.

Hányan lennénk hálásak, ha ilyen anyósunk lenne!...

Hogy értetted azt, hogy megpróbálhatná kárpótolni a gyerekeit, csak azért, mert elfoglalt és kevesebb a szabadideje?! Ezt nem értem. Vegyen ajándékot? Mert gondolom ünnepekkor úgyis együtt lesztek...

És ne sértődj meg rögtön a válaszok miatt, tényleg furcsa, hogy emiatt aggódsz....

(hívd a párodat ahogy jól esik otthon, de ez a "kis drágám" tényleg érdekesen jött ki egy felnőtteknek írt kérdésben..............)

2014. szept. 17. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!